Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 19986 tot 19990
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: maandag 21 juli 2014

BRICS-landen vormen politieke alliantie, het doel: Een nieuw financieel systeem

De hegemonie van de Amerikaanse dollar begint in steeds sneller tempo te verdwijnen, nu de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft aangekondigd dat de BRICS landen (Brazilië, Rusland, India, China, Zuid Afrika) er helemaal klaar voor zijn om een nieuwe politieke alliantie te vormen, die een machtige vuist kan maken tegen het Westen. De BRICS-landen willen hun invloed in de G20 gaan gebruiken om het wereldwijde financiële systeem te hervormen.

Bron: beursplaza.com
Geplaatst: zondag 20 juli 2014

Nieuwe bankencrisis? Spanje introduceert spaargeldbelasting ; rest EU volgt!

Volledig bericht: Spaanse staatsschuld gestegen naar record van ? 1 biljoen, verdubbeling in slechts 7 jaar tijd ? Griekenland is na alle ?reddingen? nog steeds bankroet en heeft w??r miljarden nodig

Op Europese schaal is de Portugese Banco Espirito Santo, waarvan de moedermaatschappij het faillissement heeft aangevraagd, met 0,3% van de tegoeden weliswaar niet groot, maar een crash kan door ??n klein dominosteentje in gang worden gezet.

Te midden van mogelijk een beginnende nieuwe Europese bankencrisis heeft Spanje als eerste Europees land het IMF-voorstel voor de invoering van een spaargeldbelasting omgezet in beleid. Doel van deze dwangbijdrage is de spaarders op te laten draaien voor de veel te hoge staatsschulden. De rest van de EU zal naar alle waarschijnlijkheid volgen. Iedereen die dus een appeltje voor de dorst heeft aangelegd, zal daarvoor worden gestraft.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 20 juli 2014

'Groot Brits onderzoek naar valutafraude'

Op de valutamarkt wordt dagelijks 5,3 biljoen dollar (3,9 biljoen euro) verhandeld. Het is daarmee de grootste markt in het financiële systeem, maar ook een van de minst gereguleerde. Ongeveer 40 procent van de valutahandel vindt plaats in Londen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zondag 20 juli 2014

Koersdoel Zilverprijs $50 tot $100

Koersdoel Zilverprijs blijft staan op $50 tot $100 per troy ounce volgens Sean Rakhimov. Rakhimov is een analist op het gebied van small-caps en auteur van Silverstrategies, een website gericht op beurs genoteerde zilvermijnen en zilverbedrijven en informatie over beleggen in zilver. Hij stelt dat vraag en aanbod in de zilvermarkt ongeveer gelijk zijn waarbij de vraag wat groter is dan het aanbod. Volgens Rakhimov gedraagt zilver zich als edelmetaal in tijden van crisis en als grondstof wanneer het economisch goed gaat. In de periode tussen 2000 en 2011 verschoof de perceptie van grondstof naar edelmetaal en steeg de zilverprijs in zes maanden met een factor drie. Volgens Rakhimov zal eenzelfde situatie zich voordoen de komende jaren.

Bron: beurz.com
Geplaatst: zondag 20 juli 2014

Goudprijs kan crashen met 20% naar $1050

Wat is het geheim en de essentie van goed beleggen? Je moet anticiperen op de werkelijkheid van morgen en wat die voor gevolgen heeft voor de koersen. Die van vandaag en gisteren moet je zo snel mogelijk vergeten.

De ontwikkeling van de goudprijs is daar een schoolvoorbeeld. De prijs van goud staat eigenlijk al onder druk sinds Mario Draghi van de ECB in het midden van 2013 het voortbestaan van de euro garandeerde en Ben Bernanke het einde van de monetaire stimulering aankondigde. Hiermee was de kans op een snelle stijging van de inflatie of stijgende rentes verkeken. Eerder dreigt deflatie. De rol van goud als safe haven is allang uitgespeeld.