Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 19986 tot 19990
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

ZILVER - Dit is een van de meest angstaanjagende grafieken van het moment

Een van de meest angstaanjagende grafieken van dit moment is die van zilver. Zoals gisteren aangegeven ziet de grafiek van goud er niet goed uit, maar die van zilver is nog erger. Zilver bevindt zich nu op een cruciaal niveau. Sinds de daling van de piek rond $ 50 bijna 3 jaar geleden, testte de zilverprijs meermaals het huidige steunniveau. Als dit steunniveau niet stand kan houden, kan de zilverprijs nog verder dalen naar $ 15.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Schotse onafhankelijkheid gaat om veel meer dan Schotse onafhankelijkheid

Het aankomende referendum omtrent een mogelijke Schotse onafhankelijkheid doet pas veel stof opwaaien sinds de ‘Ja’ stemmen (even) in de meerderheid waren. Momenteel is het nog een nek aan nek race maar blijft ook 17 % onbeslist. Nochtans kan het referendum verstrekkende gevolgen hebben. Analisten waarschuwen dat Schotland hetzelfde lot wacht als Spanje de laatste jaren, alleen zonder de zon. Maar dat een regio na 300 jaar zijn land wil verlaten, kan misschien andere regio’s op ideeën brengen.

De meeste analisten zien niet in wat Schotland alleen economisch beter kan doen dan als onderdeel van Groot-Brittannië. Er moeten dus nog andere factoren een grote rol spelen. Maar in andere regio’s speelt economisch voordeel wel, naast sentiment, in Catalonië bijvoorbeeld. Als Catalonië het voorbeeld van Schotland zal volgen, zal dit grote gevolgen hebben voor de Spaanse economie. Catalonië – met Barcelona – is een economisch sterke regio.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Zilveren Munten, afschaffing van het gebruik van zilver

Zilveren Munten, afschaffing van het gebruik van zilver september 7th, 2014 by Reinoud Bogert Een halve eeuw geleden sloeg de Verenigde Staten haar laatste zilveren munten. In 1965 werd de zogenaamde fiat munt geboren. Geen zilver meer in de munten maar Fiduciair Geld. De VS was slechts een van de vele landen waar de zilveren munten  plaats maakten voor de onedele metalen munten. Amerikaanse bankbiljetten zouden inwisselbaar blijven voor zilver maar ook dit werd stopgezet in 1968. De intrede van de fiat munten gebeurde eigenlijk al eerder. De stijging van de spotprijs van zilver heeft geleidelijk geleid tot een reductie van het gebruik van zilver in de productie van munten als betaalmiddel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Uranium is opnieuw een kanshebber op de beurs

De sector kernenergie zal heel wat investeerders een wee gevoel in de maag op zadelen. De beelden van de nucleaire ramp in het Japanse Fukushima liggen namelijk nog vers in het geheugen. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat de gevolgen van deze ramp op langere termijn zullen zijn.

Hoe dan ook, Fukushima of geen Fukushima, de investeerders hebben de sector kernenergie op de beurs opnieuw ontdekt en focussen zich daarbij vooral op uranium. Een grondstof die nog altijd gevraagd is. Want ondanks de afkeer bij sommigen voor kernenergie zijn er nog altijd weinig alternatieven voor handen voor deze energiebron.

Bron: reuters.com
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Blunder! BP shares briefly spike up, traders cite "fat finger" error

Shares in oil major BP briefly spiked higher on Friday, a move which several traders blamed on a likely human error - a "fat finger" trade.

The flurry of activity in BP shares at 1041 GMT saw the shares jump 4.8 percent to 494.9 pence, adding around 4.3 billion pounds (6.98 billion US dollar) to the company's market value. At 1101 GMT, they were trading 0.3 percent lower at 470.86 pence.

[...]