Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19996 tot 20000
Bron: bloomberg.com
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Ukraine Threatens Oil and Gas Cut-Off in Russia Sanctions

Ukraine threatened to block Russian oil and gas supplies to Europe in new sanctions against Vladimir Putin’s government, which it blames for a separatist uprising that has ravaged the country’s east.

Ukraine, which no longer receives any gas from Russia but acts as a conduit for its neighbor’s European customers, is considering a “complete or partial ban on the transit of all resources” across its territory, Prime Minister Arseniy Yatsenyuk told reporters today in Kiev. It may also ban Russian planes from its airspace and cut defense-industry cooperation.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Geen Russisch gas naar West-Europa

Het Oekraïense parlement heeft dinsdag in eerste lezing ingestemd met een verbod op de doorvoer van Russisch gas naar West-Europa. De Europese Unie had de regering in Kiev dringend opgeroepen van die strafmaatregel af te zien. Donderdag moet de maatregel definitief worden vastgesteld in tweede en derde lezing.

Het parlement in Kiev besloot tevens tot sancties tegen 65 ondernemingen en 172 individuen uit Rusland. Zij zouden „het terrorisme” in Oekraïne steunen. De regering van premier Arseni Jatsenjoek heeft de lijst opgesteld. Rusland heeft gedreigd met tegenmaatregelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Oekraïense munt gaat verder achteruit

De aanhoudende onrust in Oekraïne zet de waarde van de munt van het land steeds verder onder druk. 

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Amerika produceert steeds minder Goud

De goudproductie in Amerika is in de eerste 5 maanden van 2014 gedaald met ruim 4%. De goudproductie in de VS daalt al sinds 2003. Het land is sinds vorig jaar de nummer 4 in de wereld qua goudproductie met 7,42 miljoen ounces. Op nummer 1 staat China met 14 miljoen ounces, nummer 2 is Australië met 8,5 miljoen ounces en de nummer 3 is Rusland met 7,99 miljoen ounces in 2013. Amerika werd vorig jaar ingehaald door Rusland. De Russen wisten een groei in de goudproductie van 8% te creëren waar Amerika juist een daling boekte van 2%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Putin zal zich nooit gewonnen geven

Als reactie op de harde economische sancties trokken de Russen op naar de grens van Oekraïne. Het is duidelijk dat Rusland de confrontatie aan wil gaan met Amerika en Europa. Het is daarom ook verstandig om in deze tijd uw vermogen te beschermen.

Overigens moet daarbij wel vermeld worden dat China nog steeds de kant van Rusland kiest. Dit zeggen ze natuurlijk niet letterlijk, maar de Chinese overheid heeft wel geprofiteerd van de economische sancties die tegen Rusland zijn opgelegd. China heeft namelijk nieuwe overeenkomsten bereikt met Rusland.