Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 20001 tot 20005
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 juli 2014

Olieprijzen in stijgende lijn na vliegtuigramp

De olieprijzen zitten vanochtend, daags na de crash van de Boeing van Malaysian Airlines in Oekraïne, in stijgende lijn. De toenemende geopolitieke spanning rond Oekraïne alsook het escalerende conflict in de Gazastrook lijken de olieprijzen onder druk te zetten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 18 juli 2014

Column Kees de Kort | Waarschijnlijk worden we voorzichtiger

Het grote verhaal over de financiële markten was tot voor kort de weigering om te geloven dat er wel eens iets mis zou kunnen gaan, zegt BNR’s Kees de Kort. “Er werd niet gekeken naar Portugal, er werd niet gekeken naar de emerging markets en met Oekraïne kwam het ook allemaal wel goed."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 juli 2014

Steeds meer handel met opkomende markten

De goederenexport naar snel groeiende economieën stijgt al jaren harder dan de export naar Europese landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 juli 2014

Zal Rusland de Petrodollar de doodsteek geven?

Zal Rusland de Petrodollar de doodsteek geven? Als ze konden zouden ze het onmiddellijk doen. De-Dollarization is namelijk het nieuwe woord dat de markten onlangs hebben leren kennen. De Russische regering is uiteraard niet te spreken over de sancties die het westen op aandringen van de U.S. heeft aangekondigd.

President Barack Obama heeft opnieuw krasse talen gesproken, iets waar hij overigens bijzonder goed in is. Bovendien heeft hij de Russen een aantal speldenprikjes gegeven zonder daarbij te ver te durven gaan. Obama beseft drommels goed dat Duitsland zich zal weren als een duivel in een wijwatervat wanneer te harde sancties tegen Rusland getroffen zouden worden.

Duitse bedrijven doen namelijk op grote schaal zaken met Russische bedrijven en ze willen in geen geval dit deel van hun omzet kwijtspelen. Dus zal Duitsland uit alle macht op de rem gaan staan wanneer de Amerikanen de sancties tegen Moskou te ver willen drijven. Gek zijn de Duitsers namelijk niet.

Bron: 925.nl
Geplaatst: vrijdag 18 juli 2014

Griekse ambtenaren zijn productiever dan werknemers van Microsoft

Ja, dat is een boude stelling. Kloppen doet hij wel. Werknemers zijn het immateriële kapitaal van Microsoft. Maar hoe meer eruit gaan, hoe beter het aandeel het doet, zo blijkt deze week. Ooit was dit het grootste bedrijf ter wereld naar marktwaarde, met onbeperkte groeimogelijkheden. Sinds zondag weten we beter. Microsoft kan alleen nog waarde creëren door een op de tien werknemers op straat te zetten en de rest harder te laten werken. Zo bijzonder is dat niet.

[...]