Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 20006 tot 20010
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

BRICS-bedrijven sluiten miljardendeals

Bedrijfsleiders uit de BRICS-landen willen onderlinge handelscontracten afsluiten ter waarde van zo’n 2,8 miljard euro. Dat zeiden ze op een bedrijfsbijeenkomst op 14 juli in Brazilië.

Op 15-16 juli 2104 vond in de Braziliaanse stad Fortaleza de zesde top plaats van de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika). Voorafgaand aan die top was er een bijeenkomst voor bedrijfsleiders. Het doel van de meeting was om 2,8 miljard euro akkoorden te sluiten in strategische sectoren zoals landbouw, infrastructuur, logistiek, informatietechnologie, gezondheid en energie.

“De 5 landen van de BRICS hebben een enorme complementariteit en hebben er baat bij die ten volle te benutten”, vindt Marcos Jank, directeur bedrijfszaken van BRF, een Braziliaanse vleesmultinational.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

Nog 6 dagen op tanden bijten voor Litouwen

Vanuit de Europese Unie komt er verrassend nieuws. Het Europees Parlement heeft een resolutie goedgekeurd waarin het instemt om Litouwen toe te laten tot de Europese Monetaire Unie (EMU). Dat betekent concreet dat de Baltische staat al op 1 januari 2015 de euro kan invoeren.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

Meeste Europese landen voldoen al aan Kyoto-doelstelling

In het klimaatverdrag van Kyoto is afgesproken dat de uitstoot van broeikasgassen omlaag gebracht moet worden tot onder het niveau van 1990. Voor de meeste Europese landen geldt als doelstelling dat de uitstoot 6 tot 8% onder de uitstoot van 1990 moet worden.

Als je kijkt naar de uitstoot van CO2 in 2013, dan blijkt dat de meeste Europese landen al ruimschoots voldoen aan die doelstelling.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

Poetin:

It took just a little over an hour for Vladimir Putin to respond to the latest, most provocative and toughest round of US sanctions yet. The response, appropriately enough, came just after the BRICS summit in Brazil, where the world's developing countries yesterday announced the formation of both a BRIC bank and a $100 billion currency reserve to provide a liquidity alternative to the insolvent developed world's central banks. Here Vladimir Putin was asked to comment on the new package of sanctions against Russia announced just minutes earlier by Obama.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

Euro is aan de beterhand, maar blijft eeuwige tweede...

e euro heeft in 2013 zijn grootste stijging in 10 jaar tijd laten optekenen. De eenheidsmunt ging gemiddeld 11% hoger tegenover een korf van andere valuta. Tegenover de Japanse yen bedroeg die stijging zelfs 20%. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Centrale Bank.

Ondanks dat sommige exporteurs de dure euro als een handicap beschouwen, voorziet de ECB op middellange termijn een terugval in de koers van de euro naarmate de Federal Reserve haar monetaire politiek zal normaliseren. 

[..]