Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 20016 tot 20020
Bron: RT
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

US widens sanctions on Russia, EU takes time to think over

BREAKING: "This is a serious blow to our relationship. And it undermines the long term security interests of the US State and its people” - Putin reacts to newly imposed unilateral sanctions - READ MORE

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

EU en VS leggen nieuwe sancties op aan Rusland

De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben besloten Rusland een reeks nieuwe sancties op te leggen wegens de aanhoudende agressie tegen het buurland Oekraïne. 

Bron: 10talks.com
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

Banken modelleren eigen solvabiliteit

Zolang mijn zoon niet in Duitsland komt, zal zijn gebrek aan Duitse taalvaardigheid niet snel in de gaten lopen. Dat geldt ook voor banken. Voor Duitsland moet dan ‘een flinke crisis’ gelezen worden en voor taalvaardigheid ‘solvabiliteit’.

Banken gebruiken ingewikkelde rekenmodellen om hun eigen solvabiliteit te modelleren. Het lastige daarvan, is dat toezichthouders zich per bank in de specifieke geesteskronkels van de opstellers van het model moeten wringen om te controleren of het op zichzelf wel correct is geprogrammeerd. En dan leiden deze modellen ook nog eens altijd tot lagere solvabiliteit dan in de klassieke gestandaardiseerde methode voor banken...  Zie daar de paradox: een sector die heeft laten zien overvallen te kunnen worden door de realiteit van de markt, heeft nog steeds het recht zijn eigen solvabiliteit te berekenen.

[...]

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Goudimport India stijgt 65%

Goudimport India is in de maand juni sterk toegenomen. India is het tweede land, na China, qua goudconsumptie. De import van goud in juni van dit jaar steeg 65%, in vergelijking met een jaar eerder, nadat de centrale bank meer banken en handelaren toeliet om edelmetaal in het buitenland te kopen. Het handelstekort liep op naar $11,8 miljard, het hoogste punt in 11 maanden. Afgelopen week maakte India bekend dat de importheffing op goud gelijk bleef op 10% terwijl de markt juist rekende op een verlaging van de importheffing op goud ( lees het artikel hier).

Bron: vacatures.nl
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Nog altijd stijgende werkloosheid onder recent afgestudeerden

Steeds meer afgestudeerden en gediplomeerde schoolverlaters zitten zonder baan, blijkt uit cijfers van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt, onderdeel van de Universiteit van Maastricht. Vooral in het mbo is de situatie schrijnend: sinds 2008 is het aantal werkloze gediplomeerden meer dan verdrievoudigd.