Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 20031 tot 20035
Bron: refdag.nl
Geplaatst: zaterdag 9 augustus 2014

„Afhankelijkheid van Russisch gas niet nodig”

Rusland en Europa zijn economisch nauw met elkaar verbonden. Onder meer doordat Europese landen een grote afnemer zijn van Russisch gas. Maar volgens directeur Richard van de Sanden van wetenschappelijk instituut voor energieonderzoek DIFFER in Nieuwegein hoeft Europa, en daarmee Nederland, niet afhankelijk te zijn van Russisch gas.

Maar dan moet de politiek wel bereid zijn te investeren in alternatieve energiebronnen, zegt Van de Sanden. „Nederland houdt zich nu te veel vast aan ouderwetse energiebronnen.” De technologie om elektriciteit, opgewekt uit windmolens en zonnepanelen, om te zetten in synthetische brandstof, is er al. „Uit zonlicht, water en CO2 uit de lucht kun je in feite alle brandstoffen maken die je wil. Je recycelt de verbrandingsproducten telkens tot nieuwe brandstof”, zegt de directeur. Maar het kost volgens hem nog jaren onderzoek om deze vorm van energiewinning rendabel te maken en een infrastructuur op te bouwen waardoor deze duurzame energiedragers fossiele energiebronnen zoals olie en gas kunnen vervangen.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zaterdag 9 augustus 2014

Manipulatie goudprijs: cijfers en feiten om van te smullen

Er zijn believers en non-believers als het aankomt op een mogelijke manipulatie van de goudprijs. De onderdrukking van de goudprijs is een fenomeen dat we al decennia lang kennen, het neemt echter steeds andere vormen aan. Eerst werd goud verkocht om de prijs te drukken, dan stapte men over op leasing van goud aan banken en sinds een dik jaar heeft de manipulatie van de goudprijs de stap naar de 21 e eeuw gemaakt en gebeurt het digitaal, door naakte shorts op de markt te bombarderen.

Zo zijn er dikwijls ‘aanvallen’ op de goudprijs ’s morgens op het moment dat de voorbeurs handel in Londen begint, of op zondag nacht, wanneer het handelsvolume het laagste is. In april vorig jaar was er een meeting tussen Amerikaanse President Obama met de CEO’s van de grootste banken in de Verenigde Staten. Een dag later daalde de goudprijs met $ 250. Sindsdien zitten papieren manipulaties in de lift.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 9 augustus 2014

Bodemschatten lonken voor Shell in strijdgebied Oekraïne

Een olieraffinaderij nabij de Oekraïense stad Loehansk. De stad is op dit moment in handen van pro-Russische separatisten.

Behalve rampplek voor vlucht MH17 en frontlinie in de oorlog tussen Oekraïense troepen en pro-Russische soldaten, is het gebied tussen Donetsk en Slavjansk in Oost-Oekraïne ook een plek van grote gasreserves. Het is de plek waar Shell tot voor kort bezig was haar grootste schaliegasproject ter wereld te ontwikkelen.

Verdere boringen zullen natuurlijk alleen plaatsvinden als we de veiligheid van ons personeel kunnen garanderen.

Het gasveld zou volgens de Oekraïners over tien jaar 10 miljoen kubieke meter schaliegas per jaar kunnen opleveren en later mogelijk het dubbele. De langetermijninvestering van Shell omvat 7,47 miljard euro.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 9 augustus 2014

ExxonMobil: boringen in Rusland

De Amerikaanse oliemaatschappij ExxonMobil start morgen met proefboringen naar olie en gas in Russische wateren. Ondanks de huidige spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten. De proefboringen kosten 700 miljoen dollar.

De sancties tegen Rusland hebben geen effect op de proefboringen omdat de contracten al eerder gesloten waren, zo laat ExxonMobil aan persbureau Bloomberg weten. De boringen zullen tot medio oktober duren en worden samen met het Russische staatsbedrijf Rosneft uitgevoerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Dit is het grootste probleem van een crisis (Kijk op de Week)

De grote heren van de Europese Unie denken dat ze met alles zo maar weg kunnen komen. Het is in het verleden al dikwijls gebleken dat het niet zo veel uitmaakt wat je doet, zolang je het maar goed uitlegt. Wat ze gedaan hebben tijdens de intense Europese crisis van 2009 – 2011 hebben ze goed gedaan, landen als Spanje en Ierland staan er nu veel beter voor dan enkele jaren geleden. Landen als Italië en Frankrijk zitten nog steeds met de gebakken peren. Maar het is de communicatie naar de Europese bevolking waarin ze schromelijk tekort kwamen.

Laat dit een boodschap zijn naar de heren van de Zweedse coalitie als die er komt, € 17 miljard besparen is een immense opoffering. Wil je herverkozen worden, zal je goed moeten uitleggen WAAROM je dit moet doen.