Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 20036 tot 20040
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Hoe lang kan de goudprijs dit nog volhouden ?

De goudprijs heeft forse steun rond $ 1.290 / $ 1.280 maar ondervind forse weerstand rond $ 1.310. De uitbraak tot boven $ 1.320 vorige week was slechts een kort leven gegund, daarna daalde de goudprijs terug onder de belangrijke weerstand. Eerder dit jaar zorgde een lange consolidatieperiode in dezelfde trading range voor een uitbraak naar beneden.

Als zilver een raadgever mag zijn, ziet het er alvast niet goed uit. De zilverprijs heeft steun tussen $ 20 en $ 19,25 maar kon een klein herstel van de goudprijs vorige week niet volgen. Zilver presteert traditioneel beter dan goud als de prijzen omhoog gaan, maar slechter als de prijzen naar beneden gaan. Technisch gezien ligt zilver er zwakker bij dan goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Vreemde gebeurtenissen bij Europese obligatiemarkten

De handel in obligaties is nog niet zo heel oud. Mits enige verbeelding kunnen we er een tijdspanne van 200 jaar op plakken. Er is in die tijd natuurlijk heel wat gebeurd maar wat er in de afgelopen maanden is voor gevallen heeft zijn gelijke tot dus ver in de geschiedenis nog niet gekend. We doelen dan op de Europese obligatiemarkten.

Die tarten namelijk elke zin voor realiteit. Het is nog nooit gebeurd dat een land in moeilijkheden een lagere rente op zijn obligaties betaalde dan een land dat op het eerste gezicht gezond en wel was. Dat is dit jaar het geval met Ierland dat enkele jaren geleden van de ondergang moest gered worden met buitenlands geld.

De rente op de Ierse benchmark 10-year bond zakte eerst onder het niveau van de Britse met dezelfde looptijd, en vervolgens onder de gelijkaardige Amerikaanse. Ook een Spaanse staatsobligatie bracht minder op dan een Amerikaanse. Je moet al over heel wat fantasie beschikken om een dergelijke situatie te kunnen verklaren. Een logische uitleg is er ook niet voor.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Russische sancties goed voor de BRICS-landen

De Russische sancties zijn slecht voor de Europese landbouw, maar er zijn ook winnaars. Als gevolg van het importverbod zal Rusland meer levensmiddelen halen uit Argentinië, Brazilië, Chili, Ecuador en China. Europese landbouwbedrijven worden de dupe van het kortzichtige beleid van de EU en de VS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Vergeet goud en zilver, de prijs van dit edelmetaal is niet te stoppen

Robert Friedland is zonder twijfel een van de meest succesvolle investeerders in grondstoffen ter wereld. De laatste jaren stond hij mee aan het roer bij de uitbouw van ’s werelds 4e grootste nikkel mijn, een van ’s werelds grootste koper mijnen en de grootste goudmijn in Alaskan. Friedland vergaarde hiermee een fortuin en richt nu zijn aandacht op … platina.

Friedland ziet nog enorm veel potentieel voor platina, en de reden is simpel: urbanisatie. Urbanisatie is de verhuis van mensen van het platte land naar de stad, dit is de grootste sociale en economische transformatie uit de geschiedenis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Goud zal bescherming bieden als de klappen vallen

De centrale bank van Amerika heeft er de afgelopen maanden voor gezorgd dat we in een periode van relatieve stabiliteit zijn gekomen. Ook kregen we te maken met een lage volatiliteit op de markten. De Fed heeft er dus voor kunnen zorgen dat de rust weer terug kwam op de markten.

Deze tijd lijkt echter nu achter de rug te zien. Recent wist de volatiliteit weer op te krabbelen met alle gevolgen van dien. Als reactie op deze stijgende volatiliteit moesten de aandelenmarkten flink waarde inleveren. De paniek was weer helemaal terug op de markten. En deze paniek hadden we toch al een tijdje niet meer gezien.