Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 20036 tot 20040
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Column Kees de Kort | De zorgen van Yellen

BNR's Kees de Kort wil het ditmaal hebben over de Amerikaanse centrale bank. "Janet Yellen, de voorzitter van de Fed, gaat twee keer per jaar verplicht op bezoek bij het Amerikaanse parlement. Bij de senaat moet ze eerst uitleggen hoe de Amerikaanse economie ervoor staat."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Wereldeconomie zit diep in de shit

De Amerikaanse economie kende een krimp in het eerste kwartaal en is daarmee per definitie niet zo heel ver verwijderd van een recessie.

Als we ook in het huidige kwartaal een krimp zien, is het van dat.

En dat de economie ook in Europa nu niet bepaald een groeimotor is, moet ik je vast niet vertellen.

Draghi zou achter de schermen gereed staan om 700 miljard euro in de Europese economie te pompen. Nog maar eens.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Britse werkloosheid naar laagste niveau in vijf jaar

De werkloosheid in Groot-Brittannië is de afgelopen maanden gedaald tot het laagste niveau in ruim vijf jaar. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Lont in kruidvat: China vindt ‘sporen van olie’ bij eilanden die Vietnam ook claimt

Er zijn ‘sporen van olie en gas’ gevonden door een Chinese oliemaatschappij tijdens boringen bij omstreden eilanden in de Zuid-Chinese Zee.

Olie- en gasproducent China National Petroleum Corp. zegt de gegevens van de boringen te verzamelen en analyseren om daarna over een volgende stap te beslissen, meldde persbureau Xinhua woensdag.

China boort bij de Paracel-eilanden naar olie, maar China en Vietnam bakkeleien al decennia om de zeggenschap over de eilandengroep. Het gaat om een verzameling van zo’n 40 eilandjes, zandbanken en riffen. In het Chinees staan ze bekend als Xisha.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Manipulatie van de markten voor edele metalen voorbij?

In hoeverre worden we op de markten voor edele metalen belogen, bedrogen en bestolen? De vraag stellen is makkelijk maar het antwoord geven een stuk moeilijker. Het staat vast dat de markten voor goud, zilver, etc. ‘gerigd’ worden. Iets of iemand heeft er baat bij dat er kunstmatige koersen op het bord verschijnen.

Op de goudmarkt wordt nog steeds een onderzoek uitgevoerd naar wie zich aan het beïnvloeden van de prijs heeft gewaagd. Deutsche Bank heeft al aangekondigd zijn zetel op de London Bullion Market te zullen verkopen, deze bank zal dus niet meer deelnemen aan de dagelijkse fixing van de goudprijs.