Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 20041 tot 20045
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Uitblijven Russische deals blijkt nu zegen voor Shell

Dat Shell zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over het olie- en gasrijke Rusland, heeft alles de maken met de moeizame verhouding van Shell met president Poetin in het afgelopen decennium.

BP heeft Shell de afgelopen jaren geen grote olie- en gasdeals kunnen sluiten in Rusland. Voordeel is dat de Brits-Nederlandse energiereus minder sores heeft, nu de verhoudingen tussen het westen en Rusland stevig bekoelen.

Shell-topman Ben van Beurden kon afgelopen week luchtigjes doen over de impact van sancties tegen Rusland in de Oekraïne-crisis. Tegenover NRC Handelsblad liet hij weten dat de schade voor Shell eerder in de miljoenen dan honderden miljoenen dollars loopt. Dat is een schijntje voor een bedrijf dat in de eerste helft van dit jaar een kleine 10 miljard dollar verdiende.

[...]

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Duurzame Dow Jones roemt vier Nederlandse bedrijven

Al 15 jaar lang bepaalt de DJSI welke bedrijven een plaats verdienen in de invloedrijke index. De DJSI vergelijkt ondernemingen onderling op hun milieu-, sociale en economische prestaties. De gegevens die bedrijven zelf aanleveren, dienen als basis. Dit jaar telde voor het eerst transparantie in de belastinguitgaven mee.

Vier Nederlandse bedrijven mogen zich op de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) het duurzaamste bedrijf noemen binnen hun branche. AkzoNobel staat voor het derde achtereenvolgende jaar op de eerste plaats in de sector Materials.

De rapportage van 2014 zet AkzoNobel, AirFrance-KLM, Unilever en de ING Groep als Industry Sector Leader bovenaan de lijst van bedrijven in hun categorie. [...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Koopje: dit eiland kost minder dan een huis

We willen allemaal wel ons eigen privé-eiland, alleen heeft bijna niemand genoeg fondsen om er eentje te kopen. Maar momenteel is er een buitenkansje: Inishdooey Island staat te koop voor nog geen 176.000 euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Chinese vastgoedmarkt koelt langzaam maar zeker af

De Chinese vastgoedmarkt koelt langzaam maar zeker af en dat is uiteraard een goede zaak. De zwartkijkers die een instorting van deze markt hadden voorspeld – denk aan het verhaal van de Chinese spooksteden – lijken lik op stuk te hebben gehad. De situatie kan nu koelen zonder blazen.

Het rommelt al minstens 5 jaar in de Chinese vastgoedsector maar tot de gevreesde instorting van de prijzen is het vooralsnog niet gekomen. En inderdaad, dat is voor een groot stuk de verdienste van de Chinese overheid die ten gepaste tijd de juiste maatregelen heeft genomen om de markt te doen afkoelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Nicaragua-kanaal gaat vijftig miljard dollar kosten

De aanleg van het Nicaragua-kanaal dat de Caribische Zee moet verbinden met de Stille Oceaan gaat een slordige vijftig miljard dollar kosten.