EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
28
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20046 tot 20050
Geplaatst op: dinsdag 30 september 2014

Singaporese overheid verlaagt belastingen op edele metalen

Gisteren heeft de beurs van de Aziatische stadstaat Singapore haar ambitie bevestigd dat zeĀ een wereldreikende speler wil zijn voor fysieke goudbeleggers. Dat heeft Businessweek gemeld.Ā Het zogenaamde kilobar-contract geldt voor 25 kilo goud met een puriteit van 99,99%.

Gisteren heeft de beurs van de Aziatische stadstaat Singapore haar ambitie bevestigd dat zeĀ een wereldreikende speler wil zijn voor fysieke goudbeleggers. Dat heeft Businessweek gemeld.Ā Het zogenaamde kilobar-contract geldt voor 25 kilo goud met een puriteit van 99,99%.

De dienst moet volgende maand van start gaan. Op de beurs Shanghai Gold Exchange kon je al vanaf 18 september al fysiek goudd verhandelen. Daar komt binnenkort dus Singapore bij. ā€œDe lancering van het contract in Singaporeā€, zegt Albert Cheng,ā€is een lancering van het belang van AziĆ« voor de wereldwijde goudmarkt.ā€

Goud dat bestemd is voor onmiddellijke levering stevent af op het eerste kwartaalverlies, op een moment wanneer de Verenigde Staten (VS) de interestvoeten wil verhogen. Volgens Businessweek verlaagt dat de aantrekking van goud als een manier om het vermogen veilig te stellen. Volgens cijfers van Bloomberg is de goudprijs in Singapore met 8,1% gedaald sinds juni.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 30 september 2014

Inflatie eurozone gedaald naar laagste peil in 5 jaar

De inflatie in de eurozone is in september op jaarbasis uitgekomen op 0,3 procent, het laagste peil sinds oktober 2009. De maand voordien was dat nog 0,4 procent, zo blijkt vandaag uit een eerste snelle schatting van Eurostat, het Europese statistiekbureau. De dalende energieprijzen duwen de inflatie - de stijging van de levensduurte - steeds lager.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 30 september 2014

Beleggers doen goudmijnen in de uitverkoop

Beleggers zijn op dit moment bereid ruim het dubbele van de onderliggende waarde neer te leggen voor aandelen in de MSCI World Index, terwijl goudmijnaandelen voor een discount van 10% ten opzichte van de onderliggende waarde verhandeld worden. Relatief gezien zijn de mijnen even goedkoop als in 1998.

Lees verder op Doijerkalff.nl
Geplaatst op: dinsdag 30 september 2014

EURO bijna 10% onderuit in 4 maanden

Waarde Euro daalt sinds begin mei naar laagste punt in twee jaar tijd. De Euro is de laatste maanden hard gedaald ten opzichte van de wereld reserve munt. De Amerikaanse Dollar blijkt momenteel de veilige haven voor beleggers. De ECB heeft recent steunmaatregelen aangekondigd en de markt houdt blijkbaar rekening met mogelijk extra maatregelen om de economie te stimuleren en de deflatie tegen te gaan. Daar tegenover staat dat de FED de tapering, afbouw van de geldcreatie, inmiddels grotendeels heeft gerealiseerd en de FED mogelijk de rente kan verhogen. Door beide maatregelen is de Euro in de laatste 4 maanden met 9,7% gedaald ten opzichte van de Amerikaanse Dollar.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: dinsdag 30 september 2014

Euro voor het eerst in twee jaar onder 1,26 dollar

De euro is vandaag voor het eerst in twee jaar tijd onder de 1,26 dollar gezakt. De extreem lage inflatie drukt op de Europese eenheidsmunt. Dinsdagmiddag werd een euro verhandeld voor 1,2590 dollar: de laagste koers sinds september 2012.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs