EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20046 tot 20050 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 20 november 2014

DWVB53: Francisco van Jole en Hadjar Benmiloud over bitcoin, media en complotten

In De Week van Bitcoin 53 zijn Francisco van Jole van Joop.nl en Hadjar Benmiloud te gast. Co-host is Aaron van Wirdum van Coincourant.nl. We praten over de ontwikkeling en toekomst van media. Ook praten we over nerds en monetaire hervorming. En over bitcoin uiteraard, waar Hadjar Benmiloud voorstander van is, net als van goud. We spreken over complottheorieën en Willem Middelkoop zijn presentatie Patronen van Bedrog van vorige week.

Lees verder op BitcoinSpot.nl
Geplaatst op: donderdag 20 november 2014

Koolstof-bubbel-update: steenkoolmijnen dicht en schalie-olie nieuws

Er wordt ontzettend veel geleend geld geïnvesteerd in de winning van fossiele brandstoffen. Aangelokt door de hoge prijzen van aardgas, steenkool en olie en beloftes over onuitputtelijke voorraden hebben investeerders hun kapitaal geïnvesteerd in teerzand- en schalie-olieprojecten en in boorplatforms om in de poolstreken en in de diepzee te boren. Er is sprake van overinvestering: een koolstof-zeepbel.

Of de investeringen ooit terugverdiend zullen worden is maar de vraag. Oliemaatschappijen hebben de afgelopen jaren al enorme bedragen moeten afschrijven. De produktiekosten stijgen en de prijs van fossiele brandstoffen is aan het dalen, zodat er per vat olie of per ton steenkool steeds minder winst gemaakt kan worden.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: donderdag 20 november 2014

OPEC bekijkt evolutie olieprijs

Op de oliemarkt lijkt de bodem nog altijd niet in zicht. Binnen enkele dagen komen de leden van de OPEC, het kartel van olieproducerende landen, bij elkaar om zich over de evolutie van de olieprijs te buigen. Het is allesbehalve zeker dat er productiebeperkingen aangekondigd zullen worden, veel zal afhangen van de houding van Saoedi-Arabië.

Vorige week streden goede macro-economische cijfers en dalende olieprijzen om de gunst van de belegger, aldus ABN Amro. Centrale bankiers deden nog een duit in het zakje met opmerkingen over hun inflatieverwachtingen, China vierde zijn vrijgezellen dag, Amerika haar ‘Veterans Day’ en met name Europese bedrijven kwamen met hun kwartaalcijfers.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 20 november 2014

Europese olie-import neemt verder af

De olieprijs is flink gedaald. Een vat Brent-olie kostte in juni nog $111. Half november hoef je nog maar $80 dollar te betalen: 28% minder.

De olieprijs is flink gedaald. Een vat Brent-olie kostte in juni nog $111. Half november hoef je nog maar $80 dollar te betalen: 28% minder.

De olieprijs daalt zo snel omdat er minder vraag is naar olie. De VS importeert steeds minder olie en uit de nieuwste cijfers blijkt dat ook Europese landen steeds minder olie importeren.

Nederlandse olie-import daalt gestaag

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: donderdag 20 november 2014

Europa kan nog altijd ontsnappen aan deflatie

Regelmatig wordt in Europa nog steeds aan de alarmbel getrokken met betrekking tot het deflatiegevaar. De inflatie is historisch gezien erg laag en dergelijke lage inflatie werkt onvermijdelijk deflatie in de hand. Sommige economen spreken van disinflatie, maar het verschil tussen inflatie en deflatie is wel erg klein. Hoe groot moet het deflatiegevaar ingeschat worden?

De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. De economen van Bank Degroof blijven een scenario van aanhoudende deflatie in de eurozone uitsluiten om volgende vier redenen: 1. De economische activiteit zou enigszins moeten verbeteren door de groei van de Amerikaanse economie. 2. Noch de markten noch de consumenten verwachten deflatie. 3. De lonen zijn de afgelopen twaalf maanden in een gematigd tempo blijven toenemen. 4. De recente ontwikkelingen op de wisselmarkten werken de ingevoerde inflatie in de hand.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs