Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 2006 tot 2010
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Goud als pensioen

Wist u dat wij vergeleken met 1950, tien jaar langer leven? Mannen geboren in 2015 worden gemiddeld 80 jaar en vrouwen 83 jaar volgens de statistieken van het CBS. Ook krijgen we minder kinderen volgens het CBS. In 1950 kregen we gemiddeld 3,1 kinderen terwijl dat nu 1,7 is. Twee ontwikkelingen die niet gunstig zijn voor de hoogte van uw pensioen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Willem Middelkoop verwacht goudprijs van $5.000

Volgens Willem Middelkoop kan de goudprijs in een nieuwe crisis naar $5.000 per troy ounce stijgen. Hij vreest dat er ruim acht jaar na de grote crisis van 2008 opnieuw een crash zal komen, waarbij bubbels in verschillende soorten beleggingen zullen leeglopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Zuid-Afrikaanse Rand volop op weg naar afgrond op korte termijn

De Zuid-Afrikaanse Rand is in vrije al na het downgraden van het land door ratingkantoor S&P. Met het downgraden tot de “junk”-status  is het land verder dan ooit verwijderd van de ooit voorspelde economische bloei.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Raketaanval Syrië stimulans voor Amerikaanse oliesector?

De beperkte raketaanval op Syrië afgelopen week haalde overal ter wereld het nieuws maar naast de politieke motieven spelen hierin ook economische motieven mee op de achtergrond. Door deze aanval stijgen namelijk ook de olieprijzen, prijzen welke op dit moment te laag zijn om de Amerikaanse schalie-industrie terug te doen openbloeien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 10 april 2017

Sparen moeilijk? Zo kan je wél elke maand iets opzij zetten

Eén op de drie Belgen heeft niet gespaard de afgelopen twaalf maanden, zo blijkt uit het onderzoek 'Sparen, of niet?' van Radio 1 in samenwerking met Wikifin.be en De Tijd. Het is dan ook niet makkelijk, want iedere maand liggen er wel verleidingen en onverwachte kosten op de loer. Maar met deze tips lukt het je volgende maand vast wel.