Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 20051 tot 20055
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Rusland tekent valutaswap met China

Terwijl Rusland de weg naar Europa blokkeert zoekt het toenadering tot China. De twee landen ondertekenen binnenkort een valutaswap die het voor bedrijven gemakkelijker maakt in roebels en yuan te handelen. Daarmee maken de twee grootmachten zich minder afhankelijk van de dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Russisch invoerverbod heeft minimale impact op VS en treft vooral buurlanden

Het importverbod dat Rusland gisteren afkondigde voor voedingsmiddelen als vlees, groenten en fruit, treft vooral de Russische buurlanden en oude Sovjetstaten als Estland, Letland, Litouwen en Polen. Dat berekende het financiële persbureau Bloomberg.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Goud stijgt door spanning Irak & Oekraïne

Goudprijs stijgt binnen 3 dagen tijd ruim 2% door spanningen rondom Irak en Oekraïne. De goudprijs sloot afgelopen dinsdag op $1288,60. Vandaag rond 9.00 uur schoot goud omhoog naar $1323,80 per troy ounce en functioneerde weer als veilige haven. Het Witte Huis besloot om luchtaanvallen uit te voeren op Islamitische strijders Islamitische Staat (IS en voorheen ISIS) wanneer deze groep Amerikaanse militairen in gevaar brengt. Naast de spanningen rondom Irak is er de kans dat er een militaire invasie dreigt in Oekraïne door Russische troepen die bij de grens worden opgebouwd. Volgens de NAVO heeft Rusland troepen van 20.000 klaar staan aan de grens met Oekraïne.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Boutros-Ghali heeft het 29 jaar geleden al voorspeld:”Conflicten gaan steeds minder om olie of grenzen maar om water.

Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) Boutros Boutros-Ghali heeft al in 1985 gezegd dat de volgende conflicten niet over olie of grenzen zullen gaan maar over water. Dat is een stelling die hij in 1991 heeft herhaald – en we vermoeden dat hij bij zijn standpunt blijft.

Nu blijkt dat de 91-jarige Egyptenaar het altijd bij het juist eind had. De regering van de Indiase staat Karnataka, bijvoorbeeld, moet jaarlijks een dispuut uitvechten met buurstaat Tamil Nadu over het gebruik van de Kaveru-rivier, de primaire waterbron van de twee. Volgens Deccan Chronicle kunnen de twee regeringen toch profiteren van relatieve rust, dankzij de “copieuze regenval” van voorbije maanden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

'Boycot raakt mogelijk 10.000 banen'

De Russische boycot van voedsel uit de Europese Unie zet mogelijk 10.000 banen op de tocht in Nederland.