Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20066 tot 20070
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Jim Rogers ‘In tijden van oorlog moet je goud, olie en grondstoffen hebben’

Het is niet het beste jaar voor de wereldvrede; conflicten escaleren in Oekraïne/Rusland, spanningen lopen op rond ISIS in Irak, Israël bombardeert Gaza terug naar het Stenen Tijdperk … Voor beleggers is dit niet eenvoudig, zijn dit koopmomenten omdat geopolitieke spanningen zelden écht wegen op de aandelenbeurs of zijn dit verkoopmomenten omdat het echt eens uit de hand kan lopen en op de economie weegt?

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Wall Street opnieuw in de ban van Oekraïne

De aandelenbeurzen in New York stonden gisteren in de min. Beleggers maakten zich zorgen over het effect van de spanningen tussen het Westen en Rusland op het herstel van de wereldeconomie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Superrijken nog veel rijker dan gedacht

De één procent rijkste Belgen bezit 17 procent van de rijkdom. Dat is bij­na de helft meer dan eerder vastgesteld in een grootschalig onderzoek, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

De prijs van deze minder bekende grondstof zit weer in de lift

Diamanten zijn voor altijd – Diamonds ar forever – maar ook de diamant industrie is zoals elke andere grondstof onderworpen aan hoogtes en laagtes. De laatste tijd werd de sector geplaagd door hoge productiekosten en dalende prijzen, maar hier lijkt nu een einde aan te komen – aldus Wall Street Daily.

Bron: urubin.com
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

Sancties! Met de complimenten van Rusland…

In een vorig artikel vroeg ik me al hardop af of de sancties die Europa in navolging van de VS hebben opgelegd aan Rusland geen averechts effect zouden hebben. Ik had toen de gas leveranties in gedachten, want daar is toch een groot deel van Europa afhankelijk van. Echter, laat Rusland ons nu even een poepje ruiken van een heel ander kaliber en laat hiermee zien dat ze nog wel meer stokken hebben om mee te slaan dan slechts gas.