Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 20076 tot 20080
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

Russen grappen op Twitter: met sanctielijst in de hand naar de winkel

President Poetin spreekt vanavond het Russische volk toe naar aanleiding van het invoerverbod op voedingsmiddelen uit onder meer de Europese Unie en de VS. Op Twitter worden er door Russen tot nu toe vooral grapjes gemaakt. 

Bron: rt.com
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

Koude oorlog 2.0

Russia’s import ban on agricultural goods from countries that sanctioned Moscow over the Ukraine crisis may have a negative impact on European producers, farmers say. However, the EU’s ambassador to Moscow insists the bloc's position will not change.

Russian President Vladimir Putin signed Wednesday a decree imposing a one-year ban on agricultural produce, foods, and raw materials from countries that have sanctioned Russia. The list of banned or restricted goods is expected to be approved by the government later in the week.

European agricultural businesses responded by saying they are worried that the Russian import ban may have serious negative consequences for them.

Finland may lose as much as 400 million euros (US$535 million) as a result of Russia’s retaliatory sanctions. According to Heikki Juutinen, the managing director at the Finnish Food and Drink Industries’ Federation, sanctions would be “very bad news” for his country, as about a quarter of Finland’s exports go to Russia, local Yle radio station reported. The situation may affect such big players as Valio – Finland’s biggest dairy producer.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

‘Londen wordt centrum cryptovaluta’

Londen moet het centrum worden van Bitcoin en andere virtuele valuta. Dat is in elk geval de ambitie van de Britse minister van Financiën George Osborne. Hij is een onderzoek gestart naar de kansen die cryptovaluta bieden voor de Britse economie.

De Britse overheid wil innovatie in financiële technologie bevorderen. Daarin past ook een rol voor Bitcoin en aanverwante valuta, zo vertelde hij gisteren op een bijeenkomst van Innovate Finance, een belangenorganisatie ter bevordering van de financieel-technologische sector. Ruim 250 vertegenwoordigers uit de fintech gemeenschap waren daar aanwezig.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

Worden de komende 72 uur cruciaal voor de wereldvrede ?

De wereld staat op een kantelmoment, de oorlog in Oekraïne kan escaleren of Putin moet zijn verlies accepteren, dat zegt Ambrose Evans-Pritchard in The Telegraph. De komende 72 uur zullen beslissend zijn of Rusland de witte vlag boven haalt of dat ze een volledige invasie van de Donbass op poten zetten.

Volgens de NAVO heeft Rusland meer dan 20.000 troepen aan de grens staan met Oekraïne, samen met tanks en vliegtuigen. Dit is serieuzer dan de Russische invasie van Afghanistan in 1980. Putin wil kost wat kost het Russische Rijk terug uitbreiden, te beginnen met Oekraïne en alleen oorlog kan hier voor zorgen.

De mensen dachten dat Putin poker speelde, maar lijken nu te beseffen dat hij het echt meent om meer grondgebied in te nemen. Alles kan nu uit de hand lopen, zelfs de onderbreking van leveringen van olie en gas. Het Kremlin gokte er op dat het Europa en de Verenigde Staten uit elkaar kon drijven, maar dit lijkt niet het geval te zijn.

Grondstoffen [...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

Dollar dreigt status van reservemunt te verliezen

In de afgelopen maanden heeft de dollar steeds meer van zijn waardigheid verloren. De-Dollarizion zet zich alsmaar verder, in zoverre dat de dollar zijn status van reservemunt dreigt te verliezen. Vooral Rusland maakt zich op om in snel tempo de poten onder de stoel van de dollar door te zagen.

Russische bedrijven maken zich op om contracten over te zetten in Chinese Yuan en andere Aziatische munten. Aanleiding is de vrees dat Amerikaanse sancties, die door de westerse landen gevolgd zullen worden, deze bedrijven uit de dollar markt zal duwen. Maar daarmee dreigen de Amerikanen zich in het eigen vel te snijden.