Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 20081 tot 20085
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 12 juli 2014

Antwerpse diamanthandel met meer dan 12 procent gestegen

Tijdens de eerste helft van dit jaar heeft de Antwerpse diamantsector 109,85 miljoen karaat ruwe diamant verhandeld. Dat betekent een stijging met meer dan 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de sectororganisatie van de Antwerpse diamantbedrijven.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 12 juli 2014

Op vakantie? Zó bescherm je geld en sieraden tegen inbraak

Niets is vervelender dan na een geslaagde vakantie ontdekken dat er waardevolle spullen uit je huis zijn gestolen. Hoe kun je je sieraden, familiefilms en waardevolle munten beschermen tegen inbrekers en brand?

Er worden jaarlijks ruim 90 duizend woninginbraken gepleegd: ongeveer 10 per uur. Afgelopen jaar was het bij vijf van de duizend huizen raak.

Hoe geliefd jouw buurt is bij inbrekers, kun je checken op de website Mijn-Buurtpagina. Daar vind je het aantal (pogingen tot) woninginbraken per wijk in de afgelopen drie maanden.

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zaterdag 12 juli 2014

Amerikaanse beleggingsfondsen kopen opnieuw goud

Zoals bekend zijn er op dit moment twee basisoorzaken voor de huidige rollercoaster op de beurzen. Enerzijds zorgt de vertraging van de groei in China voor hoofdzorgen. En anderzijds is tapering in de VS ook niet heel erg populair onder beleggers. Deze twee fenomenen hebben er afgelopen weken toe geleid dat hedge-funds zijn begonnen met het verschuiven van hun geld en dus investeringen. De opmerkelijkste trend is dat ze hun geld vooral hebben weggetrokken uit opkomende markten en herbeleggen in veiligere havens.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 12 juli 2014

'Woningmarkt herstelt door schenkingen en subsidie'

Het herstel op de woningmarkt is voor een groot deel te danken aan subsidies van de overheid en leningen of schenkingen van familieleden.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Kopertekorten in 2020 een feit, aldus Bloomberg

Volgens een studie van Bloomberg zullen de eerste tekorten in koper waarschijnlijk rond het jaar 2020 zichtbaar worden. Ondanks het feit dat er aardig wat projecten op korte termijn voor nieuwe aanvoer zullen zorgen, laten de lange termijn trends een minder positief beeld voor de beschikbaarheid van koper zien.

Het probleem zit hem in de zeer robuuste groei in de vraag naar koper. Deze komt volgens Bloomberg uit op 3.7% per jaar, en is daarbij significant hoger dan het neerwaarts bijgestelde aanbod dat jaarlijks 3.2% groeit. Dit jaar zal het aanbod van koper uit nieuwe projecten pieken, maar dit zakt helemaal weg zodra we richting 2020 gaan. Bloomberg ziet nog wel de mogelijkheid dat extra productie uit bestaande mijnen wordt gehaald, maar na 2020 is het toch echt gedaan.