Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 20081 tot 20085
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Waarde Britse pond zakt na nieuwe peiling Schotse onafhankelijkheid

Ook de Schotse bedrijven moesten vandaag aan beurswaarde inleveren. Zo moest LLoyds Banking Group bijvoorbeeld 3,3 procent inleveren of 1,7 miljard pond (2,1 miljard euro).

Volgende week stemmen de Schotten in een referendum over de onafhankelijkheid van hun land. Gisteren beloofde de Britse minister van Financiën Schotland meer bevoegdheden als ze ervoor kiezen om bij Groot-Brittannië te blijven. De Schotse premier sprak toen van een “paniekreactie”.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Conflict met Oekraïne raakt winst Gazprom

De winst daalde met ruim 40 procent door een grote voorziening voor de gasschulden van het buurland en de dalende waarde van de roebel.

Gazprom boekte in het eerste kwartaal van zijn boekjaar een nettowinst van 223 miljard roebel (4,6 miljard euro), tegen 381 miljard roebel een jaar eerder.

Het bedrijf staakte in juni zijn leveringen aan Oekraïne, omdat het land zijn openstaande rekeningen niet op tijd zou hebben betaald. Volgens Gazprom moet Oekraïne omgerekend nog ruim 4 miljard euro betalen.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Grote investeringsbanken verwachten dramatische euro-crash

Enkele van ‘s werelds grootste investeringsbanken verwachten dat de euro gaat instorten, misschien wel met 30% ten opzichte van de dollar. Belangrijkste reden is het beleid van de Europese Centrale Bank, dat onder leiding van Mario Draghi de euro in snel tempo tot ‘monopoliegeld’ reduceert.

De euro is op dit moment $ 1,29 waard en staat daarmee op het laagste niveau in 14 maanden. De Amerikaanse investeringsbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley voorspellen dat daar tot het jaar 2017 nog eens 30% vanaf kan gaan, waardoor de euro en de dollar ongeveer even veel –of weinig- waard zullen zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Argentinië neemt omstreden schuldenwet aan

Het Argentijnse Congres heeft donderdag ingestemd met een omstreden wet die het mogelijk maakt om leningen die onder Amerikaans recht vallen, om te zetten in obligaties onder Argentijns recht. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Schotland bedreigt de Europese economie

Waarschijnlijk hebt u er al wat over gehoord. De Schotten hebben het ineens in hun hoofd gehaald om een apart land te worden. Op dit moment is Schotland nog deel van het Verenigd Koninkrijk, maar veel Schotten zouden daar binnenkort een verandering in willen zien.

Met andere woorden zijn er een aantal mensen die vinden dat Schotland prima voor zichzelf kan zorgen. Uiteraard zijn er ook tegenstanders die benadrukken dat de steun vanuit Londen zeer belangrijk is voor de Schotse economie. Als gevolg van deze discussie zijn er verschillende partijen in Schotland ontstaan.

Het is opmerkelijk dat het aantal voorstanders van een breuk met het Verenigd Koninkrijk de afgelopen maanden flink in waarde is gestegen. Het lijkt er dus op dat steeds meer Schotten overtuigd raken van de kansen die het eigen land heeft. De economen zijn hier over verdeeld.