Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 20086 tot 20090
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Is een goudprijs van $ 10.000 / ounce realistisch ?

Als iemand een voorspelling doet, voelen we ons alleen gemakkelijk met die voorspelling als deze niet te ver van de huidige waardering ligt. Extreme waarderingen worden niet gelooft omdat men niet de verbeeldingskracht heeft dat het uiteindelijk toch zover kan komen. Zo is dat ook met een voorspelling van de goudprijs van$ 10.000 aldus Gold Stock Bull. Nochtans kan dit er van komen.

Goud is de tegenpool van de Amerikaanse dollar. Men kan goud aanzien als de reflectie van het sentiment rond de koopkracht van de Amerikaanse dollar. Dit sentiment kan gemeten worden aan de hand van de Fear Index van James Turk. In de jaren ’80 toen de dollar op instorten stond en de goudprijs piekte, stond de Fear Index van James Turk op 10 %.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Duitse spaarders draaien vanaf 2015 op voor schulden van banken

Zerohedge rapporteert over het feit dat gisteren de Duitse regering heeft doorgevoerd dat vanaf januari 2015 de Duitse spaarders verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het overeind houden van hun bank. Duitsland loopt daarmee weer voorop, en zet daarmee ook een trend voor Nederland:

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Iberia wil nog eens 1.600 jobs schrappen

Bij de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia staan nog eens 1.581 banen op de tocht. Dat heeft de holding IAG (International Airlines Group), waartoe ook British Airways behoort, vandaag meegedeeld.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Goud en China

China komt om in de dollars en dat is dus het laatste wat China wil. Deze dollars worden dus veelal via de centrale bank ingewisseld voor... Goud. Zo gaat heel de goudopbrengst van de mijn in China rechtstreeks de kluis in. De bedrijven krijgen er de dollars mee waarmee ze in de wereld spullen of belangen mogen kopen. Als de dollars maar uitgegeven worden.

[...]

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Grootste schip ter wereld afgebouwd in Rotterdam

Nog een groot succes binnen de Nederlandse scheepvaart industrie:

Het grootste schip ter wereld, dat in Zuid-Korea is gebouwd, wordt in de Rotterdamse haven afgemonteerd. Eigenaar en ontwerper Allseas van de Pieter Schelte en het Havenbedrijf Rotterdam hebben daartoe een overeenkomst gesloten, maakte het Havenbedrijf bekend. Het is de bedoeling dat het schip eind dit jaar in Nederland arriveert.