EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
52
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20086 tot 20090
Geplaatst op: vrijdag 26 september 2014

Hongarije stopt levering gas aan Oekraïne

Hongarije heeft vanochtend de gasleveranties aan buurland Oekraïne voor onbepaalde tijd opgeschort. Volgens de regering in Boedapest en de staatsdienst FGSZ die verantwoordelijk is voor de pijpleiding, is de stap genomen omdat de binnenlandse vraag naar gas is gestegen. Voldoen aan de Hongaarse vraag heeft prioriteit.

Het Oekraïense Naftogas zegt 'geen overtuigende' verklaring te hebben gekregen voor de onderbreking van de leveranties. Het bedrijf ziet een Russische hand in de stopzetting. Het wijst erop dat de baas van het Russische Gazprom maandag nog in Boedapest heeft gesproken met de Hongaarse premier Viktor Orban over de bouw van de pijpleiding Southstream.

Lees verder op ad.nl
Geplaatst op: vrijdag 26 september 2014

Vrees voor 1.000 ontslagen bij bpost

Bij bpost is een 'screening' van zowat 3.500 banen op de hoofdzetel in Brussel opgestart. Voor velen lijdt het geen twijfel dat de studie zal uitmonden in een omvangrijke herstructurering en banenverlies. Aan vakbondszijde wordt gevreesd voor een verlies van 1.000 banen. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure vandaag.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 26 september 2014

Initiatief om bankgeheim voor Zwitserse burgers te behouden

Het Zwitserse bankgeheim staat internationaal steeds meer onder druk. Een groep van rechtse politici heeft vandaag een initiatief gelanceerd om tenminste voor de eigen burgers en ingezetenen het bankgeheim te blijven garanderen. De groep heeft meer dan 100.000 handtekeningen verzameld, mogelijk komt er dus een referendum over de kwestie.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 25 september 2014

Chart: Was 1900$ in 2011 een bubbel voor Goud?

In Amerika en in de meeste westerse economieën ontsnappen we er niet aan. De schulden blijven toenemen. De belastingen kunnen nooit genoeg zijn om de schulden af te betalen. Centrale banken zullen meer en meer geld bijdrukken.

In Amerika en in de meeste westerse economieën ontsnappen we er niet aan. De schulden blijven toenemen. De belastingen kunnen nooit genoeg zijn om de schulden af te betalen. Centrale banken zullen meer en meer geld bijdrukken.

Volgende  grafiek van SafeHaven geeft de verhouding van goud ten op zichte van de schuld rekening houdend met het aantal inwoners. Het is goed te zien dat goud een bubbel was in 1980, de stijging tot boven 1900$ in 2011 duidelijk niet. Het beweegt zich binnen een trendkanaal. De sterke stijging van goud van 2008 tot 2011 valt in het niets tov de stijging in 1980.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 25 september 2014

Koersdoel Goud omlaag

Koersdoelen Goudprijs lager door bankanalisten 25 september 2014 in Goud

Koersdoelen Goudprijs lager door bankanalisten 25 september 2014 in Goud

Koersdoelen voor de Goudprijs zijn lager gezet door een aantal bankanalisten. Jeffrey Currie, hoofd analist bij Goldman Sachs hanteert zijn bestaande koersdoel van $1050 per troy ounce aan het einde van 2014. Currie denkt dat het ergste nog niet voorbij is en ziet aanzienlijke risico’s op korte termijn. Volgens de hoofd analist van Goldman Sachs is een groot bestanddeel van de sterkte in de goudprijs te danken aan geopolitieke spanningen rondom Oekraïne en de situatie in het Midden-Oosten. Beide situaties lijken nu stabiel en daarmee zouden de zorgen zijn verdwenen.

Lees verder op thebullionhouse.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs