Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20096 tot 20100
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Euro naar laagste niveau sinds eind 2013

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar is vanochtend gedaald tot het laagste niveau sinds november vorig jaar. Valutahandelaren verleggen hun blik wat meer naar de Verenigde Staten, waar de rente door het aanhoudende economische herstel mogelijk eerder dan verwacht zal worden verhoogd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Zilver zakt door belangrijke steun van $ 20

Gisteren bij de opening van de Amerikaanse COMEX was het weer eens prijs. De zilverprijs werd meteen meer dan 1 % lager gedumpt waardoor de weerstand van $ 20 werd doorbroken. Ook de goudprijs werd bij de opening van de COMEX lager gezet, maar de goudprijs kon tegen het einde van de sessie de verliezen wegwerken, zilver niet. Dit bewijst nogmaals dat zilver enkel een voorlopende indicator is bij stijgende koersen van edelmetalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

De Duitsers worden het stilaan beu

Een land dat zijn ongenoegen over de monetaire politiek van de Europese centrale bank niet onder stoelen of banken steekt is Duitsland. De juni meeting van de ECB stuitte bij de Duitsers op behoorlijk wat weerstand. Zowel de overheid in Berlijn als de bedrijven staken hun ongenoegen niet onder stoelen of banken.

Er was ook luid protest vanuit de wereld van de banken, maar daar is men al langer zeer ontevreden over de lage rentevoeten die spaarders krijgen. De spaarders hebben bovendien versterking gekregen van de pensioenfondsen die het steeds moeilijker hebben om aan hun verplichtingen te kunnen voldoen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Vrouw erft 1,4 miljard waardeloze lira

Een vrouw uit Brussel heeft ontdekt dat papiergeld niet altijd een betrouwbare opslag van waarde is. Ze erfde maar liefst 1,4 miljard Italiaanse lira van haar oom, maar het geld wordt niet meer geaccepteerd door de Italiaanse centrale bank. Een bedrag van omgerekend ruim €700.000 gaat in rook op. Had die oom maar goud in de kluis gelegd in plaats van papiergeld...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Beleggers in goud moeten geen schrik hebben van stijgende rentevoeten

Zowel beleggers in aandelen als beleggers in goud hebben schrik voor stijgende rentevoeten. Er heerst een idee dat stijgende rentevoeten slechte prestaties met zich meebrengen. Stijgende rentevoeten duidt op een sterkere economie. Dit zou geld uit goud trekken en richting aandelen sturen. We toonden eerder al aan dat stijgende rentevoeten goed zijn voor aandelen, maar ze zijn ook goed voor de goudprijs.

Als we naar het verleden kijken, gaan stijgende rentevoeten dikwijls samen met een stijgende goudprijs: