Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 20096 tot 20100
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Als het geen recessie is, wat is het dan wel?

“Er is iets raar aan de hand met de economie”, zegt Michael McKee, redacteur bij Bloomberg. De voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen beweert dat de Verenigde Staten zich ofwel in een recessie bevinden ofwel binnenkort een recessie mogen verwachten. Volgens McKee klopt dat niet: “Kijk maar naar de cijfers!”

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Geleend geld in aandelen voorspelt beurscrash?

Er is een sterke correlatie tussen de hoeveelheid geleend geld geld waarmee beleggers op de beurs actief zijn en de aandelenkoersen. Recent daalde de totale hoeveel schuld, mogelijk een signaal dat een beurscash aanstaande is. In 2011 bereikte het schuldniveau ook al een piek, waarna de aandelenkoersen hard onderuit gingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

18 signalen dat de economische achteruitgang versnelt

Er zijn veel mensen die zitten te wachten tot het eindelijk allemaal eens beter gaat. In tegenstelling tot de goed nieuws show die de overheden opvoeren, ervaart de meerderheid van de globale bevolking niet dat het beter gaat. Dit komt omdat de fundamenten van de financiële crisis nog steeds niet werden aangepakt en het dus effectief ook niet beter is dan men doet uitschijnen. The Economic Collapse vond zelfs 18 signalen dat de economie er terug op achteruit gaat.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

De hyperinflatie van papiergoud

Net zoals in 1971 de koppeling tussen goud en de dollar verbroken werd, zo zal ook de band tussen goudcontracten en fysiek goud op een dag verbreken. De prijs van goudcontracten is gebaseerd op de belofte dat er altijd fysiek goud uitgeleverd kan worden, maar die belofte kan nooit waargemaakt worden. Lees de analyse op Marketupdate.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

De financiële wereld samengevat: Bubbels, bubbels en nog eens bubbels

We leven in een grote bubbel. Vooral de Amerikaanse financiële markt bestaat uit bubbels, bubbels en nog eens bubbels. Er is een aandelenbubbel, een overheidsschulden bubbel, een bedrijfsschulden bubbel, een vastgoedbubbel, een landbouwgrond bubbel, een derivatenbubbel en een studentenleningen bubbel. De overheidsschuld is met 40 % toegenomen sinds de laatste recessie. En als er een constante is in de geschiedenis, dan is het wel dat financiële bubbels altijd barsten, aldus The Economic Collapse.