Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 2011 tot 2015
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 30 april 2017

Draghi, niet Duitsland, is baas bij de ECB

Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), maakte donderdag bekend voorlopig geen redenen te zien om het financiële stimulusprogramma, waarbij maandelijks 60 miljard euro in de economie wordt gepompt af te zwakken. Dat is opmerkelijk, want de Europese economie doet het goed en zette in 2016 een groei neer die de Amerikaanse overtreft en die in 2017 en 2018 nog groter moet zijn. Ook de werkloosheid daalt in zowat de ganse eurozone, terwijl er in sommige delen nog amper werkloosheid is.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: zondag 30 april 2017

Het is geen natuurwet ofzo!

BNR's macro-econoom Kees de Kort begrijpt niets van het hele inflatiebeleid van de Europese Centrale Bank.

Mario Draghi, de president van de ECB, houdt de voet op het gaspedaal, maakte hij gisteren bekend. De rente blijft op het historisch lage niveau van nul procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 april 2017

Rusland verlaagt rente naar 9,25 procent

De Russische centrale bank heeft zijn belangrijkste rentetarief vrijdag met een half procentpunt verlaagd naar 9,25 procent.

De tweede verlaging van dit jaar was groter dan verwacht. Analisten rekenden gemiddeld op een verlaging naar 9,5 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 april 2017

Flink hogere inflatie in eurozone

Het gemiddelde prijsniveau voor consumenten in de eurozone lag in april 1,9 procent hoger dan een jaar eerder. 

Dat blijkt uit een eerste schatting die statistiekbureau Eurostat vrijdag heeft gepubliceerd. In maart bedroeg de inflatie nog 1,5 procent.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 28 april 2017

Chinezen kopen meer goud in eerste kwartaal 2017

Chinezen hebben in het eerste kwartaal van dit jaar meer goud gekocht dan in dezelfde periode van vorig jaar, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de China Gold Association. Gedurende de eerste drie maanden werd er 304,14 ton goud verkocht, een stijging van 14,73% ten opzichte van een jaar eerder. De stijging is vooral te danken aan de toegenomen belangstelling voor goudbaren tijdens het Chinese Nieuwjaar.