Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 20101 tot 20105
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

Zware verliezen op beurzen

Het aandeel van Banco Espirito Santo kelderde na eerdere verliezen in de voorgaande dagen circa 17 procent. In de markten wordt gevreesd dat de grootste beursgenoteerde bank van Portugal last zal krijgen van de problemen bij het moederbedrijf Espirito Santo International. Dat bedrijf zou moeite hebben om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen.

De hoofdgraadmeters in Madrid en Milaan leverden circa 2,5 procent in. Lissabon verloor 4 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

De almachtige dollar ligt aan diggelen

Wie dacht dat de creatie van $ 4.000 miljard verse dollars zonder gevolgen zou blijven, is verkeerd. Het ergste dat er met een fiat munt kan gebeuren, is het verlies van vertrouwen in de munt. Momenteel heeft de wereld nog vertrouwen in de Amerikaanse dollar, maar het wantrouwen neemt toe. Er komen steeds meer initiatieven om de dollar in te ruilen voor een andere munt in de internationale handel.

De dominantie van de dollar de laatste decennia zorgde voor een extreem hoge levensstandaard in de Verenigde Staten, maar de Federal Reserve is te ver gegaan en de hegemonie wordt stilaan doorbroken. Dit zal zware gevolgen hebben voor de dollar de komende jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

Nog een sterk signaal dat we voor een correctie staan

In het vorige artikel lieten we al zien dat de bedrijven nog de enige spelers zijn op de markt die nog aandelen kopen. In dat opzicht moet er een groot alarm afgaan nu blijkt dat de inkoop van eigen aandelen door bedrijven fors daalt. In juni daalde de stock buybacks tot $ 23,2 miljard, het laagste niveau in anderhalf jaar. Vinden de bedrijven de waardering ook te hoog?

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

Is het economisch herstel alweer voorbij?

Is het economisch herstel alweer voorbij?

Opnieuw twee signalen dat de economie in ons land toch niet zo hard aantrekt als gedacht. De inflatie blijft laag, en ook de industriële productie vlakt af.

De inflatie blijft laag, in juni stegen de prijzen met 0,9 procent ten opzichte van een jaar geleden. Maar een fractie meer dan in mei. En de industrie produceerde ook maar mondjesmaat meer. "Het geeft aan dat de economie zwak is”, zegt beurscommentator Jacob Schoenmaker. "Het ergste vind ik nog de productie."

Bron: Woningmarktcijfers
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

38.000 woningen verkocht in tweede kwartaal

In het tweede kwartaal zijn er op Funda ongeveer 38.400 objecten als verkocht afgemeld. Als je daar de parkeergelegenheden en stukken bouwgrond vanaf trekt, betekent dit dat er ongeveer 38.000 woningen zijn verkocht. Komende week publiceert NVM de kwartaalcijfers en de ervaring leert dat hun getallen hier weinig van zullen afwijken. Er zal deze week dus weer een hoop te jubelen zijn over ‘het beste kwartaal sinds het uitbreken van de crisis’.

[...]