Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20101 tot 20105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Sancties tegen Rusland hebben gevolgen voor Eurozone

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne is al maanden aan de gang. Inmiddels kunnen we niet meer alleen spreken van een conflict tussen Rusland en Oekraïne, het is nu ook het conflict tussen Rusland en de rest van de wereld geworden. Recent hebben Amerika en Europa nieuwe sancties tegen Rusland opgelegd. Deze sancties hebben echter ook vervelende gevolgen voor de economie in de Eurozone.

De Eurozone is de afgelopen maanden niet echt gegroeid. Mario Draghi maakt zich al een langere tijd zorgen over de economie in de Eurozone. De sancties die nu tegen Rusland zijn opgelegd hebben ook nadelige gevolgen voor de economie in de Eurozone. De handel tussen Rusland en Europa zal nu namelijk stroever gaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

De Verenigde Staten is failliet !!!

Er zijn verschillende methodes om te berekenen hoe gezond een land is. Maar een van de beste manieren is om gewoon alles op te tellen. Zo heeft de Verenigde Staten $ 82 biljoen activa (aandelen, obligaties, deposito’s, vastgoed …). Daar staat tegenover voorziene en onvoorziene schulden ten bedrage van $ 89,5 biljoen en het gat tussen beide wordt alleen maar groter. De Verenigde Staten is failliet besluit Zerohedge.

Sinds 1969 leent de Amerikaanse schatkist alleen maar geld zonder de intentie om die lening terug te betalen. Sinds enkele jaren heeft het zelfs niet meer de intentie om de rente terug te betalen, daarvoor moet de Federal Reserve geld printen uit het niets.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Goudprijs staat onder druk, maar …

De goudprijs staat onder druk. Het technische plaatje ziet er op korte termijn niet goed uit, maar de daling gebeurt ordelijk en een belangrijk steunpunt houdt voorlopig stand. De beren zijn weer in het voordeel, maar er is nog geen man over boord, aldus Kitco.

Het 61,8 % Fibonacci retracement niveau van de stijging in juni – juli ligt op $ 1.282. Dit niveau werd met succes getest vorige week. Dit is belangrijk, zeker omdat de goudprijs momenteel onder het 20-daags, 40-daags en 100-daags gemiddelde noteert. Dit duidt meestal op een verdere daling. De RSI indicator zit ook in een dalende lijn en noteert onder 50 wat duidt op een negatieve trend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Belgen werken pas vanaf morgen voor eigen rekening

'Tax Liberation Day', de dag dat een werknemer niet langer belastingen betaalt en dus voor eigen rekening begint te werken, valt dit jaar voor de Belgen op woensdag 6 augustus. België is daarmee opnieuw de EU-lidstaat met het hoogste belastingtarief, zo stelt het auditkantoor EY.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Verliest goud zijn glans als veilige haven?

Goud diende lange tijd als een verzekering tegen politieke en economische schokken. Na de hel van de financiële crisis vergaloppeerde de goudprijs zich toen het als veilige haven omhoog schoot tot $1.900 om daarna 39% te dalen. Dit bezorgde veel beleggers de daver op het lijf zodat de glans van veilige haven wat troebel geworden is. Betekent dit dat we goud moeten afschrijven?

Goud is perfect als indekking tegen onzekerheid en zou dus voor een deel uit moeten maken van iedere portefeuille. Iedere beleggingsportefeuille heeft nu eenmaal bescherming nodig. Maar jaren van QE door de Federal Reserve heeft veel beleggers immuun gemaakt voor onzekerheid waardoor goud minder aantrekkelijk geworden is.