Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 20111 tot 20115
Bron: citareg.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Eigen woning nieuwe melkkoe overheid: sparen wordt bestraft

“Ouderenlobby moet eens erkennen dat veel ouderen rijk genoeg zijn om wat te kunnen inleveren”, schreef gisteren adjunct-hoofdredacteur Pieter Klok in het commentaar van de Volkskrant.

De reacties van lezers vormden één groot protest tegen het artikel van de redacteur en de overheid. Ouderen voelen zich de laatste vijf jaar ongelooflijk gepakt. Niet alleen zijn de pensioenen in 2013 en 2014 voor velen gekort, sinds het begin van de crisis in 2008 hebben, om verschillende redenen, er geen indexaties meer plaats gevonden terwijl de kosten voor het levensonderhoud wel zijn gestegen. Voeg daarbij de belastingverhoging voor ouderen en de verschraalde ouderenzorg en ja, ouderen hebben reden tot klagen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Duitsland volgend jaar zonder nieuwe schulden

De Duitse regering wil volgend jaar geen nieuwe schulden aangaan. Dat blijkt uit de begroting die minister van Financiën Wolfgang Schäuble dinsdag indiende bij het Europees Parlement.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Koopkracht daalt vierde jaar op rij

De koopkracht van Nederlanders is in 2013 met 1,1 procent gedaald. Het is het vierde jaar op rij dat de koopkracht is afgenomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Sjeiks zijn eruit: Dubai krijgt grootste luchthaven ter wereld

In de woestijn van Dubai verrijst alsnog de grootste luchthaven ter wereld. Leider sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum heeft toestemming gegeven voor een investering van 32 miljard dollar (25 miljard euro) in uitbreiding van Al Maktoum International, nu nog het tweede vliegveld van het emiraat. Dergelijke plannen bestonden al langer, maar werden in 2010 in de nasleep van de kredietcrisis in de ijskast gezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

China blijft een geval apart

De waarnemers die dit jaar een mening hebben durven te geven over China zaten er vaak naast. Maar laten we even eerlijk zijn. China is toch ook een geval apart? We krijgen namelijk geen enkele hoogte van de Chinese economie. De een vertelt ons dat de Chinese economie weer de ‘oude’ is terwijl de ander zegt dat er nog genoeg bedreigingen zijn. Voor de beleggers is de Chinese beurs dus nog steeds een beurs vol met onzekerheden.