EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20111 tot 20115 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 9 december 2014

Vrees voor een herhaling van de crisis van 2008: lage olieprijs en sterke dollar nefast voor opkomende economieën

De JP Morgan Emergent Market currency index voor munten van opkomende economieën staat op zijn laagste stand in 14 jaar. Niet enkel de Russische roebel, maar ook de Argentijnse peso, de Tsjechische koon en zelfs de munten van Turkije en Zuid-Afrika - die nochtans grote energieconsumeneten zijn en als dusdanig profiteren van de val van de olieprijs - verliezen terrein tegenover de Amerikaanse dollar.

Volgens de Financial Times lijden de opkomende economieën niet enkel onder een sterke dollar, maar ook onder de groeivertraging in China, die de export negatief beïnvloedt en de lagere grondstoffenprijzen, die de inkomsten van landen als Nigeria, Rusland en Mexico hypothekeert. Investeerders - die twee jaar geleden de groeilanden nog tot hun persoonlijke favorieten rekenden - hebben deze regio's al lang terug verlaten.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 9 december 2014

Japan heeft een probleem dat niet op te lossen is

De afgelopen weken zijn we geconfronteerd met heel wat slecht nieuws vanuit Japan. De macrocijfers laten zien dat Japan in een recessie terecht is gekomen en dat zorgde toch wel voor de nodige paniek onder de beleggers.

Het monetaire beleid van de Bank of Japan moet er echter voor gaan zorgen dat de Japanse economie weer op de juiste weg terecht komt. Toch is het nog maar de vraag of dit stimuleringsbeleid werkelijk gaat helpen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 9 december 2014

Turkije importeerde 47 ton goud in november

Turkije heeft in de maand november bijna 47 ton goud geïmporteerd, zo blijkt uit cijfers die de Borsa Istanbul afgelopen vrijdag bekendmaakte. Het is een explosieve stijging in vergelijking met de 6,6 ton een maand eerder, wat mogelijk verband houdt met de daling van de goudprijs.

Lees verder op Doijerkalff.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 december 2014

De comeback van de Amerikaanse economie

In Europa voelen we nog steeds de dreunen van de financiële crisis. De situatie in Amerika ziet er daarentegen een heel stuk beter uit. De Amerikaanse economie is duidelijk aan de betere hand en dat is toch iets waar Europa alleen maar over kan dromen.

In Europa voelen we nog steeds de dreunen van de financiële crisis. De situatie in Amerika ziet er daarentegen een heel stuk beter uit. De Amerikaanse economie is duidelijk aan de betere hand en dat is toch iets waar Europa alleen maar over kan dromen.

Het verschil tussen Europa en Amerika is na het uitbreken van de crisis flink gegroeid. De Amerikaanse centrale bank kwam direct in actie, terwijl de Europese centrale bank het dacht te kunnen oplossen door middel van hervormingen.

Pas wanneer de Eurozonelanden alles weer op een rijtje zouden hebben zou de Europese economie weer kunnen groeien. We weten inmiddels dat dit plan niet geweldig is verlopen. De Eurozonelanden zijn de afgelopen jaren verder weggezakt en de Europese centrale bank lijkt nu pas naar de noodoplossing te grijpen. Want ook de ECB gaat de geldkraan open draaien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 9 december 2014

Duitse export bereikt nieuw record

Duitsland heeft in oktober voor 103,9 miljard euro uitgevoerd, een nieuw record. Dat meldt het Duitse bureau voor de statistiek. De export lag nog net iets hoger dan in september, toen er voor 102,5 miljard euro uitgevoerd werd.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs