Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20111 tot 20115
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Column Kees de Kort | Totale onzin

Kijk eens naar de groei van 4 procent in de VS, zei BNR's Kees de Kort afgelopen vrijdag nog. Hij vroeg zich hardop af waar de economische groei van 6 procent in godsnaam vandaan kwam. Drie later zegt hij: "De cijfers die nu beschikbaar komen, zijn niet heel veel slechter of beter dan de cijfers die drie, vier maanden geleden beschikbaar waren."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Chinezen spelen gevaarlijke spelletjes met commodities

Enkele weken geleden kwam het Chinese grondstoffenprobleem nog eens onder de aandacht met het verdwijnen van grote voorraden koper en aluminium. Op zich lijkt zo’n verdwijning een fait divers maar in dit geval was er toch iets bijzonders aan de hand. Er waren namelijk twee factoren in het spel die om extra aandacht vroegen.

Op de eerste plaats waren de verdwenen voorraden aan koper en aluminium zo groot dat het wel de argwaan moest wekken. Het betrof geen hoeveelheden die snel met een paar voertuigen gestolen konden worden. In feite was er zelfs sprake van ganse scheepladingen die wel in rook leken te zijn opgegaan.

Bovendien bleken die commodities te zijn gebruikt als onderpand voor allerlei transacties die in het schaduwbankieren thuis horen. Blijkbaar waren de grondstoffen in kwestie gebruikt als onderpand voor allerlei transacties die niet in het normale circuit van de kredietverstrekking thuis horen. De Chinezen spelen dus gevaarlijke spelletjes met commodities.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Sterkste groei Britse huizenbouw in tien jaar

De bouw van nieuwe huizen in Groot-Brittannië is vorige maand in het sterkste tempo van de afgelopen 10 jaar gegroeid.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Voorraad Zilver Shanghai daalt 90%

De hoeveelheid Fysiek Zilver SFE, Shanghai Futures Exchange, is sterk gedaald en noteert op laagste niveau. De voorraad fysiek zilver is sinds maart 2013 aan het dalen. De Shanghai Futures Exchange gedraagt zich veel meer als fysieke markt dan de COMEX waar het overgrote deel van de contracten in geld wordt afgerekend en niet in fysiek zilver. Op de SFE worden de contracten voor zowel goud als zilver hoofdzakelijk fysiek afgerekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Duitsland zet streep door Russische wapendeal van 100 miljoen euro

De EU voert de sancties tegen Rusland op, maar de Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel gaat nog een stap verder. Hij annuleert de bouw van een trainingscentrum door de Duitse fabrikant Rheinmetall in Rusland.

Duitsland zet een streep door een omvangrijke Duits-Russische  wapendeal. Het door  minister Sigmar Gabriel (SPD) aangevoerde ministerie van Economische Zaken verbiedt de bouw van een gevechtsoefencomplex door het Düsseldorfse concern  Rheinmetall, meldt de  Süddeutsche Zeitung.