Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 20136 tot 20140
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Hoe denken de Amerikanen over de crisis?

In China zijn de zaken eigenlijk vrij eenvoudig: iedereen weet dat de macrocijfers gemanipuleerd worden en iedereen doet alsof er niets aan de hand is. Deze onderlinge samenwerking is noodzakelijk om al te grote accidenten te vermijden. Maar bovendien is er ook nog de Chinese regering die een grote vinger in de pap van die economie heeft.

Wanneer een of andere minister in Beijing beslist dat de economie moet groeien dan zal die economie ook daadwerkelijk groeien. Zo gaat het er nu eenmaal aan toe in een staatsgeleide economie. Daarom hoeven we er niet meteen voor te vrezen dat het Gross Domestic Product (GDP) van China plots zwaar slagzij zal maken.

De Amerikaanse regering heeft een minder grote vinger in de economische pap of doet toch alleszins alsof ze die niet heeft. Maar als puntje bij paaltje komt is de greep van de Amerikaanse overheid op de economie bijna even groot als die van de Chinese. Maar Washington maakt om dat te bereiken gebruik van haar centrale bank.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

2e grootste bank ter wereld: alle online diensten en pin automaten staan stil

China Construction Bank, China's (and the world's) 2nd largest of the Big Four, and intimately connected to the CCFD ponzis, has suspended all ATM, online, and mobile banking operations - without warning - due to a "system issue."

China Construction Bank (Asia) suspends ATM, online banking, mobile banking and Jetco services due to “system issue,” co. says.

ATM services not available today until further notice, co. says in e-mailed statement

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Russische Centrale Bank dreigt met crash wereldwijd financieel systeem

Met de sancties tegen de Russische Sberbank zouden de EU en de VS wel eens een kapitale fout gemaakt kunnen hebben. De bank wordt namelijk beheerst door de Russische Centrale Bank, die exact op de hoogte is van de internationale vervlechtingen in het financiële systeem. De Russische bankiers dreigen in een krachtige brief rechtstreeks met een crash van het wereldwijde financiële systeem. Dat is een reëel gevaar, want één derde van de aandelen van de Sberbank is namelijk in handen van investeerders uit Europa en de VS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

'Grieken met ton op de bank onder de loep'

Volgens de krant kwamen al bij de eerste controles 'flagrante gevallen' aan het licht. Zo was er iemand die een belastbaar inkomen van 72.000 euro had opgegeven die over 280 miljoen euro bleek te beschikken verspreid over een flink aantal rekeningen. Ook bleek een man die al jaren geregistreerd staat als werkloze, te beschikken over 2,5 miljoen euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 3 augustus 2014

Marc Faber zou de zaken helemaal anders aanpakken

Marc Faber, de uitgever en topjournalist van The Gloom, Boom and Doom Report, is een interessante figuur om in de media op te voeren. Hij heeft altijd wel iets te zeggen wat boeit en het minste waar de Zwitser van beschuldigd kan worden is een gebrek aan originaliteit. Als hij spreekt wordt er naar hem geluisterd.

De man van The Gloom, Boom and Doom Report kwam op Bloomberg TV nog eens uitleggen waarom hij van mening is dat de Amerikaanse centrale bank zo’n verfoeide monetaire politiek voert. Volgens Faber is het plaatje heel duidelijk: er zijn bij de centrale bankiers duiven en haviken en het onderscheid tussen beiden moet duidelijk gesteld worden.

De duiven zijn de zachtaardige centrale bankiers die denken dat het volstaat om de economie met voldoende geld te smeren om een behoorlijke economische groei te krijgen. De grootste duif van allemaal was volgens Faber Ben S. Bernanke, de vorige president van de Fed. Zijn opvolgster Janet Yellen doet echter niet veel voor Bernanke onder.