Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 20146 tot 20150
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 2 augustus 2014

5 fouten die zelfs miljonairs maken als ze investeren

Ze hebben meer geld dan de meesten van ons maar dat maakt niet dat ze onfeilbaar zijn. Integendeel zelfs, als het op investeren aankomt maken miljonairs dezelfde fouten als de meeste van ons doen. En dat zijn fouten die volstrekt vermijdbaar zijn wanneer de realiteit goed onder ogen wordt gehouden.

DeVere Group, een global financial consulting firma, voerde een onderzoek uit bij 880 klanten die minstens 1 miljoen dollar aan investeringen hadden lopen. De onderzoekers van de firma vroegen de miljonairs naar de fouten die ze naar hun mening hadden gemaakt tijdens hun carrière als investeerder.

Dit zijn 5 fouten die zelfs miljonairs maken als ze investeren. Met als eerste en meest voor de hand liggende natuurlijk het vergeten van de portefeuille te diversifiëren. Het spreiden van een portefeuille is noodzakelijk om succesvol te zijn op de beurs maar al te veel miljonairs bleek tegen deze ijzeren wet wel eens ooit gezondigd te hebben.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 2 augustus 2014

Moody's trekt rating Griekenland op

Het Amerikaanse ratingbureau Moody's heeft de kredietwaardigheid van Griekenland opgekrikt van "Caa3" tot "Caa1". Het vooruitzicht voor het land is "stabiel". Deze opwaardering komt er omdat de financiële situatie van het land er het afgelopen jaar duidelijk op vooruit is gegaan, laat Moody's weten.

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zaterdag 2 augustus 2014

Laag, lager, laagst?

Voor goud wederom minder goed nieuws deze week. Van de stijging in de goudprijs op 10 juli, door spanningen in Oekraïne, is weinig meer over. Goud futures daalden gistermiddag tijdens de belangrijke meetings in VS en Europa. Europa is begonnen met een enorme waslijst aan sancties richting Rusland. En in de VS geloven de mensen nog steeds in herstel van de Amerikaanse economie waarbij de stijging in het aantal banen vandaag ook niet ten goede kwam van de goudprijs.

[...]

Bron: farmingafrica.net
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Afrikaanse boer drijft handel in Bitcoins

Een theeproducent in Uganda kan zijn product eenvoudig afzetten, waar ook ter wereld, tegen welke valuta dan ook. Gewoon, thuis vanachter de computer. Of zelfs vanuit het veld, via z’n mobieltje.

Het kan dankzij Bitcoin, signaleert eWakulima. De website voorziet een revolutie, zoals m-Pesa die bracht. Vooral voor de landbouw, om te beginnen met de export van agrarische producten, zoals die van de Ugandese theeproducent.

‘Een land dat Bitcoin zou accepteren voor de export van landbouwproducten kan enorm profiteren, nu de munteenheid zijn plaats als de munteenheid van het internet heeft bewezen.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Brusselse werkloosheidsgraad bereikt voor het eerst in bijna 4 jaar opnieuw 21 procent

De werkloosheidsgraad in het Brussels hoofdstedelijk gewest is in juli gestegen tot 21 procent. Het is de eerste keer sinds september 2010 dat die kaap gerond wordt, zo werd vernomen bij de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris.