Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 2016 tot 2020
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 april 2017

Stel jezelf deze 7 vragen indien je vroeger op pensioen wil gaan

Nooit meer moeten werken, het is een droom van vele mensen. Er zijn er die er in slagen om al op hun 30e of 40e op pensioen te gaan. Het is niet eenvoudig, maar daarom niet onmogelijk. Vroeger op pensioen gaan is niet voor iedereen, en dat heeft niet alleen met geld te maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 april 2017

Duits werkloosheidspercentage neemt verder af

Duitsland wordt vaak gezien als de motor van Europa. Sommige economen zijn zelfs van mening dat Duitsland eigenlijk te groot is voor Europa. Dat is ook de reden dat Duitsland vaak een prominente plek inneemt binnen de beleidskeuzes die in Brussel worden gemaakt.

De meest recente macrocijfers maken duidelijk dat de Duitse economie op volle toeren draait. Vooralsnog lijkt Duitsland weinig last te hebben van de grote aantallen aan vluchtelingen die in Duitsland terecht zijn gekomen. Zo wist in het bijzonder de Duitse arbeidssector de afgelopen maand goede zaken te doen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 april 2017

5 extra creatieve manieren om geld te verdienen in je slaap

Een passief inkomen is de heilige graal naar financiële onafhankelijkheid. In het verleden hebben we al meermaals traditionele vormen van een passief inkomen aangekaart: een blog, een e-boek, dividendaandelen, verhuur van vastgoed, … maar er zijn nog enkele, creatieve manieren om een passief inkomen op te bouwen.

Veel mensen zien het nut van een passief inkomen wel zitten, maar het ontbreekt hen aan de moed en het doorzettingsvermogen om het nodige te doen. Een passief inkomen komt er niet van de ene op de andere dag. Maar eens je het hebt, kan je nooit meer zonder (en moet je ook nooit meer zonder).

Dit zijn enkele extra, creatieve manieren om passief inkomen op te bouwen zodat je geld kan verdienen terwijl je slaapt.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 april 2017

Doet de Europese economie het beter dan de Amerikaanse?

Woensdag werden een reeks invloedrijke rapporten over de bedrijfsactiviteit aan beide zijden van de Atlantische Oceaan gepubliceerd. Wat blijkt? De economie van de eurozone blijft momentum winnen, terwijl de Amerikaanse economie dat momentum stilaan lijkt kwijt te spelen. De economie van de eurozone heeft de voorbije zes maanden een ware inhaalbeweging gerealiseerd en woensdag bleek dat de bedrijfsactiviteit nu op haar snelste niveau groeit sinds 2011.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 april 2017

Wanneer is er sprake van een beursbubbel?

Geregeld wordt gewaarschuwd voor een mogelijke beursbubbel, maar in realiteit blijft het fenomeen zeldzaam. Dat blijkt uit het boek ‘Bubble Investing: Learning from History’ van William Goetzmann, professor financiële economie aan de University of Yale.

Uit een analyse van meer dan twintig aandelenmarkten sinds het begin van de twintigste eeuw, blijkt dat er slechts 4 procent kans is dat de beurswaarde in een cyclus van twee jaar achtereenvolgens een verdubbeling en een halvering – zoals Goetzmann een bubbel definieert – laat optekenen.

Die combinatie zorgt ervoor dat de winsten van het eerste jaar het daaropvolgende periode volledig worden geëlimineerd.