Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 20161 tot 20165
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

EU breidt sancties uit, maar met vertragingsmechanisme

De Europese Unie heeft maandagavond nieuwe sancties tegen Rusland bekrachtigd wegens de steun van dat land aan de pro-Russische separatisten in Oekraïne. De invoering ervan is echter enkele dagen uitgesteld om het staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne een kans te geven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Ierland wil IMF-leningen versneld afbetalen

Ierland wil een groot deel van zijn uitstaande schulden bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vervroegd terugbetalen. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Vastgoedprijzen in Spanje stijgen voor het eerst sinds 2008 opnieuw

De immobiliënprijzen in Spanje zijn voor het eerst sinds het begin van de crisis in 2008 opnieuw gestegen. Dat meldt de Spaanse statistische dienst INE vandaag. De prijsindex IPV steeg tijdens het tweede kwartaal van dit jaar met 0,8 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Directie Delhaize houdt hardnekkig vast aan 2.500 ontslagen

De directie van Delhaize "houdt hardnekkig vast aan de 2.500 ontslagen", zo betreurt vakbondssecretaris Veerle Verleyen van LBC vandaag na een dag van vergaderen in de ondernemingsraad.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Zit de Chinese vastgoedmarkt in de problemen?

Is het iemand opgevallen dat we in de afgelopen maanden steeds minder hoorden over de Chinese spooksteden? Ongeveer een jaar geleden werden we met onheilstijdingen om de oren geslagen over de situatie op de Chinese vastgoedsector. Ganse steden zouden er leeg staan, er zouden appartementen afgebroken worden om er nieuwe te bouwen, etc.

Maar zoals gezegd zijn die geruchte een stille dood gestorven zonder dat er iets noemenswaardigs is gebeurd. Hoe is inmiddels de situatie op de Chinese vastgoedmarkt geëvolueerd? Eigenlijk is er niet zo heel veel gebeurd. Inderdaad, de vastgoedprijzen zijn voor het eerst in 2 jaar gedaald. Volgens de meeste waarnemers is echter een heruitgave van een crisis zoals we die in de U.S. zagen met de sub-prime crisis zo goed als uitgesloten. Eerder kan van een trage afkoeling van de markt gesproken worden.