Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20161 tot 20165
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Column Kees de Kort | Ik wil een hoop geloven, maar...

De groeicijfer van het tweede kwartaal van de Amerikaanse economie was minder slecht dan verwacht: min 2 procent. Ook macro-econoom Kees de Kort zag dit niet aankomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

BRICS landen nemen heft in eigen handen

De BRICS landen knabbelen verder aan de hegemonie van de Amerikaanse dollar. Ze kloppen al langer op de deuren van het IMF en de Wereldbank om meer zeggenschap te krijgen en op die manier de Verenigde Staten te dwingen tot meer verantwoordelijk gedrag. Doordat de nodige hervormingen te lang aanslepen, nemen de BRIS landen het hef in eigen handen. De BRICS landen zijn eerder politiek met elkaar verbonden dan economisch, maar daar willen ze stap voor stap verandering in brengen.

De BRICS landen zijn goed voor 41,6 % van de wereldbevolking, maar nog maar 19,8 % van het globale bbp. Maar hun gezamenlijk bbp groeide 300 % het laatste decennium tegenover 60 % voor de westerse landen. De macht van de BRICS breidt uit en als het westen hervormingen tegen houdt, zullen ze zelf wel voor de nodige infrastructuur zorgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Het gaat een keer fout in Amerika

De Keynesiaanse propaganda waar onder we worden bedolven probeert een onthutsende werkelijkheid te verhullen. In de geest van Keynes proberen de centrale banken – met op kop de Amerikaanse – dat we op grote schaal geld moeten blijven drukken om de economie draaiende te houden.

In de strikte zin van het woord is dat nog waar ook maar men vergeet er wel bij te zeggen dat een al te gretig gebruik maken van Keynes vervelende neveneffecten kan uitlokken. De aanpak van Keynes staat alles behalve garant voor een gezonde monetaire politiek, wel integendeel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

De clown hiernaast ziet er nog braaf uit, vergeleken met de Europese economie

Er is nog meer slecht nieuws te rapporteren uit Europese hoek – wij hadden het ook liever anders gezien. Desmond Lachman van denktank American Enterprise Institute (AEI) meldt dat de Europese schuldencrisis nog lang niet over is. Dat doet hij op basis van gegevens van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie (EU).

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Overzicht sancties Rusland tegen EU

De sancties die de Europese Unie en de Verenigde Staten hebben opgelegd aan Rusland vanwege de onrust in Oost-Oekraïne, lijken een Russische reactie te krijgen.