EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20171 tot 20175 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Rusland voert strijd tegen daling roebel op

De Russische centrale bank heeft woensdag opnieuw actie ondernomen tegen de aanhoudende daling van de roebel. 

De Russische centrale bank heeft woensdag opnieuw actie ondernomen tegen de aanhoudende daling van de roebel. 

De centrale bank verkocht op 3 december voor 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro) aan buitenlandse valuta om de waarde van de eigen munt te ondersteunen.

Dit was de tweede interventie sinds het besluit van begin november om de koers van de roebel vrij te laten bewegen. Maandag werd 700 miljoen dollar uitgetrokken om de neergang van de munt te stoppen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

China kan de grote winnaar worden

Wie is de grote winnaar van de prijzenslag op de oliemarkt? Dat is onmiskenbaar China, een land dat voor zijn energieconsumptie hoofdzakelijk afhankelijk is van de import van ruwe olie. De Chinese economie kan het duwtje in de rug van de lagere olieprijs dus best gebruiken op een moment dat ze zich volop in een transitiefase bevindt.

De verliezer van de prijzenoorlog is eveneens op voorhand bekend. De Amerikaanse bedrijven actief in de winning van schaalolie en –aardgas dreigen het gelag te zullen betalen, sommige van deze bedrijven zijn gedoemd om failliet te gaan wanneer de olie zo goedkoop blijft.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Zware kernramp in Doel (België) kan 1,4 biljoen euro kosten

Een zware ramp in de kerncentrale van Doel zou België een verlies tussen 742 miljard euro en 1.412 miljard euro kunnen kosten. Dat blijkt uit een studie van de milieugroepering Greenpeace en consulent Smart Matters.

Een zware ramp in de kerncentrale van Doel zou België een verlies tussen 742 miljard euro en 1.412 miljard euro kunnen kosten. Dat blijkt uit een studie van de milieugroepering Greenpeace en consulent Smart Matters.

Er wordt onder meer opgemerkt dat een groot incident in Doel, vergelijkbaar met de meltdown in de Japanse nucleaire centrale Fukushima, zou leiden tot een herlocatie van honderdduizenden omwonenden, maar ook de Antwerpse haven gedurende vele decennia onbeschikbaar zou maken.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Saoedi-Arabië gaf een duidelijk signaal

Op de oliemarkten worden de wonden gelicht na de fikse pandoering die de olieprijs vorige week moest ondergaan. Voor een vat ruwe olie moet nu nog iets van een 65 dollar betaald worden, een prijsniveau dat enkele maanden geleden nog compleet ondenkbaar leek. De gevolgen van de prijsdaling zullen nog geruime tijd voelbaar zijn, zonder dat ze momenteel duidelijk zichtbaar zijn.

De prijs van het zwarte goud kreeg nog maar eens een stevige klap nadat bekend raakte dat de OPEC zijn productie zal handhaven op 30 miljoen vaten per dag. De olieprijs staat al geruime tijd onder druk omwille van het aanbodsoverschot van zowat 2 miljoen vaten per dag. Er werd gehoopt dat de OPEC de productie wat zou terugschroeven om de markt terug in evenwicht te brengen. Maar dat kwam er dus niet van.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 4 december 2014

Olieboeren in value investing

Bij het Commodity Discovery Fund doen we aan ‘value investing’. Onze aandacht gaat naar sectoren die een sterke groei laten zien, en waarvan de fundamenten uitstekend zijn. We beleggen in bedrijven die assets in de grond bezitten, bedrijven die meer waard worden naarmate ze hun project tot productie weten te brengen.

Lees verder op CD Fund.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs