Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 20176 tot 20180
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Er is een economie die de voorbije 15 jaar met 557% groeide en nu de op drie na rijkste ter wereld is

In de Chinese enclave Macao kan de gemiddelde inwoner genieten van een jaarinkomen van ruim 91.376 dollar. Daarmee is Macao in de rangschikking van de rijkste landen ter wereld opgeklommen tot een vierde plaats. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldbank.

Alleen in Luxemburg, Noorwegen en Qatar wordt een hoger gemiddeld inkomen opgetekend dan in Macau, dat Zwitserland naar de vijfde plaats heeft teruggewezen. Macau dankt zijn rijkdom nagenoeg uitsluitend aan het grote succes van zijn casino-toerisme, dat het voorbije jaar een omzet realiseerde van 45 miljard dollar. Dat is het zevenvoud van de inkomsten die in het Amerikaanse Las Vegas worden geboekt.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Dow Jones voor eerste keer ooit boven 17.000 punten

Wall Street heeft de verkorte handelsdag vandaag afgesloten met een record. De Dow Jones-index sloot voor het eerst boven 17.000 punten. Goed nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt lag aan de basis.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Verkoop Goud daalt, Zilver blijft op recordnivo

De verkoop van goud door de US Mint is in de eerste 6 maanden gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2013. De US Mint rapporteerde een daling in de verkoop van gouden American Eagles van ruim 57%. In totaal verkocht het munthuis 266.500 gouden American Eagles van 1 ounce. Vorig jaar werden er nog 629.000 ounces verkocht. De verkoop in juni is ligt wel 36,6% hoger dan in de maand mei maar ten opzicht van juni 2013 daalde het aantal met 15%.

Bron: 925.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Litouwen in de eurozone: wat gaan we binnenhalen? (1)

Welkom in de eurozone, Litouwen! De kogel is door de kerk, het Baltische land mag begin volgend jaar de eenheidsmunt invoeren. Omdat de eurozone ook een bankenunie is, krijgen we er wat Litouwse bankiers (en hun schulden) bij. Net als bij Letland hebben sommige daarvan een penetrant geurtje. Daarom gaan we de komende weken kennis met ze maken. We beginnen met Raimondas Baranauskas (1) en Vladimir Antonov (2). Sorry, wie?

[...]

Bron: 925.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Er zit een luchtje aan die bankencrisis in Bulgarije (2)

Terug naar Bulgarije, mogelijk het meest corrupte land van Europa. Dat heeft wel een mooi voordeel, wat men distress cost of capital noemt. Buitenlandse partijen zijn dan te huiverig om veel uit te lenen. Dat houdt de staatsschuld laag en de buffers van Bulgaarse banken lekker hoog. Die zijn mogelijk de gezondste van de EU. Toch was Bulgarije het toneel van de meest recente bank run van het Europese continent. Hoe is dat nu mogelijk?

[...]