Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20176 tot 20180
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

De goudprijs begint nu aan zijn sterkste seizoen

De tegenwind voor een hogere goudprijs zal weldra veranderen in een rugwind. Hoewel de productie / het aanbod van goud relatief constant is doorheen het jaar, kent de goudprijs toch seizoensgebonden invloeden. Dit komt voornamelijk door de vraagzijde. Bepaalde maanden in een jaar stijgt de vraag naar goud sterk in verschillende landen door allerhande cultuurgebonden festiviteiten. Dit is een wederkerend fenomeen dat opnieuw staat te beginnen.

Sinds de stierenmarkt begon in 2001 stijgt de goudprijs nog steeds aan een tempo van gemiddeld 13,4 % per jaar. Het is onbegrijpelijk dat goud momenteel zo gehaat is als je deze cijfers bekijkt. De S&P 500 kan slechts een gemiddelde jaarlijkse stijging van 1,9 % voorleggen voor deze periode.

Bron: Doijerkalff
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Omvangrijke goudaders gevonden in China

Geologen hebben in het noordwesten van China omvangrijke goudreserves gevonden, zo schrijft de Shanghai Daily. De ondergrondse reserves zijn gevonden in de regio Xinjiang en hebben een geschatte waarde van $6,46 miljard. In een gebied van twintig vierkante kilometer werden meer dan 20 goudaders aangetroffen, goed voor in totaal 127 ton goud aan bewezen reserves. In het gebied ligt volgens Cui Hongbin, hoofd van het onderzoeksteam, meer dan 200 ton goud als je de ruimste definitie hanteert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Des te meer sancties, des te meer solden op de Russische beurs

De opgelegde sancties kunnen er zelfs voor zorgen dat het land economisch aan kracht wint omdat activiteiten overgenomen moeten worden door binnenlandse bedrijven. De Russische beurs was aan het begin van het jaar al bij de goedkoopste ter wereld en het conflict met Oekraïne heeft de beurs alleen nog maar goedkoper gemaakt.

Paradoxaal genoeg maken de sancties de Russische beurs alleen maar aantrekkelijker. De populairste ETF voor Russische aandelen Market Vectors Russia (RSX) zag vorige week $ 12 miljard in rook opgaan. Sinds begin juli werd er al $ 90 miljard onttrokken uit het fonds. De Russische beurs noteert nu tegen een gemiddelde koers/winstverhouding van 5, dit is de helft tegenover een van die andere goedkope beurzen, China – aldus MarketWatch.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Eeuwige presidentskandidaat Ron Paul: “Westerse media willen niet dat je deze dingen weet over MH17″

“Dagen na de tragische crash van de vlucht van Malaysia Airlines hebben Westerse politici en media de krachten gebundeld om Rusland zoveel mogelijk in een slecht daglicht te stellen”, meent Ron Paul,”het moet wel Rusland zijn, het is Poetin die erachter zit, zeggen ze. Amper één dag na de crash heeft de VS-ambassadeur bij de Verenigde Naties Samantha Power hetzelfde gedaan op de vergadering van de Veiligheidsraad.”

Nee, Ron Paul is niet mals voor zijn landgenoten, of voor de Europeanen. De uitgesproken libertariër begrijpt niet dat anderen de kans niet grijpen om “een echt onderzoek” uit te voeren: “Er zijn enkele dingen die de media niet rapporteren.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

China wil heffing op zeldzame metalen afschaffen

Rond de rare metals (we horen eigenlijk liever zeldzame metalen) was het de afgelopen maanden heel wat stiller geworden. Daar is nu verandering in gekomen want een doorgaans goed ingelichte bron meent dat er binnenkort belangrijk nieuws op komst is. Dat nieuws zou goed zijn voor de consumenten van deze zeldzame metalen.

China wil namelijk de heffing op de export van zeldzame metalen afschaffen. Die stap wordt overigens niet uit vrije keuze gezet maar werd het land in feite opgelegd. De World Trade Organization (WTO) verklaarde de heffing die de Chinezen op zeldzame metalen heffen namelijk als discriminatoir en in strijd met de wetten van de vrije handel.