EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20191 tot 20195 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Alleen maar doemverhalen over de Japanse economie?

Recent kregen we te horen dat de Japanse economie in een recessie is beland. Uiteraard zagen we als gevolg van dit bericht een flinke koersdaling bij de Nikkei. Toch werd dit verlies al weer snel weggepoetst. Er zijn namelijk niet alleen maar doemverhalen over de Japanse economie.

De Japanse president Shinzo Abe heeft in april het btw-tarief verhoogd van 5 naar 8 procent en als gevolg daarvan zijn de consumentenbestedingen flink afgenomen. Het is daarom ook niet vreemd dat de macrocijfers over het derde kwartaal zeer slecht waren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Alleen Chinese centrale bank lijkt nog slagkracht te hebben

De centrale banken vechten zoals de situatie er nu uitziet op verloren stellingen, waarbij alleen de Chinese centrale bank nog over enige slagkracht beschikt. De Amerikaanse centrale bank staat te popelen om de rente te kunnen verhogen, terwijl zijn Europese tegenhanger als het even kan bijkomende stimuleringsmaatregelen zou willen nemen. Per saldo dreigt het financieel landschap steeds meer versnipperd te raken.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Goud en Zilver zullen hun plaats opeisen wanneer deze bubbel popt.

De dollar is momenteel de sterke munt. De Amerikaanse economie zit in stijgende lijn. Een sterke munt staat normaal gelijk aan vertrouwen en heeft bijgevolg een lage rente.

De dollar is momenteel de sterke munt. De Amerikaanse economie zit in stijgende lijn. Een sterke munt staat normaal gelijk aan vertrouwen en heeft bijgevolg een lage rente.

De euro is het zwakke broertje en Europa zit op het randje van een recessie. Een zwakke munt betaalt normaal een hoge rente.

Het ongelooflijke is nu zichtbaar. De overgrote meerderheid van de euro landen geven een lagere rente dan de dollar. Enkele sterkere landen uit de eurogroep zou nog kunnen, maar de overgrote meerderheid is echt abnormaal. Duitsland, België, Italië, Spanje, Ierland, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk en zelfs het Verenigd Koninkrijk betalen allemaal een lagere rente dan de Amerikaanse op hun 10-jarige staatsobligaties. Portugal en Griekenland zijn de enige landen die een hogere opbrengst geven.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Roubini: Moeder aller bubbels barst in 2016

Nouriel Roubini, ook gekend als Dr. Doom, zei vorig jaar dat de moeder aller bubbels was gestart. Deze bubbel zou uitgroeien tot een grotere bubbel dan die van 2007. Sinds die uitspraak is de S&P500 met 40% gestegen, in welke fase van de bubbel zitten we nu? En in welke landen lopen je beleggingen het minste risico?

Roubini meent dat we momenteel ongeveer in het midden of in de latere fase van de bubbel zitten. Maar dat betekent volgens hem niet dat de bubbel meteen zal ontploffen. “Volgend jaar krijgen we economische groei en stimulus. De bubbel die we zien in financiële markten, van aandelen over krediet tot vastgoed, blijft waarschijnlijk groeien.”

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 5 december 2014

Lage olieprijs kan de bestedingen stimuleren

De afgelopen maanden heeft de olieprijs flink wat waarde moeten inleveren en dit is uiteraard niet onopgemerkt aan ons voorbij gegaan. De kranten stonden er immers vol mee. Er zijn zowel negatieve als positieve ontwikkelingen verbonden aan een lagere olieprijs.

Voor de consumenten zal dit ongetwijfeld als positief ervaren worden. Wanneer de olieprijs immers daalt hoeft u minder geld te betalen aan de pomp en dat zorgt er dan weer voor dat u meer geld te besteden hebt voor andere dingen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs