Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20191 tot 20195
Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Goud houdt stand boven $ 1300

Beter dan verwachte economische cijfers uit de VS en de Eurozone zorgde ervoor dat de goudprijs terug moest. De spanningen in de Gaza-strook en nog steeds de Oekraïne zorgden voor steun en hield de prijs net boven de $1300 per ounce.

Rusland en Turkije hebben voor de derde maand op rij hun goudreserves verhoogd, dit is te zien in data van het IMF. De recentelijke prijsdaling zijn voor een aantal landen aanleiding geweest om hun reserves in goud op deze lagere niveaus te verhogen.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Stijging huizenprijzen ongunstig voor starters

In het Verenigd Koninkrijk stijgen de huizenprijzen al enige tijd, maar niet iedereen is daar blij mee. Vooral jongeren hebben meer moeite om de woonlasten te betalen. Dat geldt zowel voor huren als kopen. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de jongvolwassenen van 20 tot 34 jaar thuis blijft omdat ze zelfstandig wonen niet kunnen veroorloven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

U geloofde ons niet als we positief waren over steenkool? Bekijk dit maar eens …

Steenkool zit al enkele maanden in een forse consolidatie en hoe sterker de basis, hoe sterker de uitbraak zal zijn. Steenkool legde gedurende 4 maanden een bodem aan en breekt nu uit. In februari van dit jaar werd de bodem van juni vorig jaar netjes getest en sinds maart zit de steenkoolprijs in een consolidatieperiode waar het nu uitbreekt.

De steenkoolsector heeft het momentum in de rug, het outperformt de S&P 500 sinds kort waarmee de trendommekeer definitief bevestigd lijkt. De uitbraak moet uiteraard nog stand houden, maar voor technische analisten zoals All Star Charts is deze grafiek een natte droom …

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Het ware beeld van de Amerikaanse werkloosheid

We hebben de laatste weken veel berichten gekregen over de Amerikaanse werkloosheid. Het is duidelijk dat deze werkloosheid de afgelopen maanden flink is gedaald. Echter, misschien ontbreekt wel het ware beeld van de Amerikaanse werkloosheid.

Op de grafiek hierboven is te zien dat de ‘Employment ratio’ duidelijk achter blijft op de andere Amerikaanse macrocijfers. Dit wil zeggen dat het aantal werkenden veel minder snel stijgt dan de andere Amerikaanse macrocijfers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Tegen alle verwachtingen in blijft dit edelmetaal stijgen

Soms kunnen het ook gewoon simpele economische regels zijn die de prijs bepalen: minder aanbod dan vraag dus de prijs stijgt. Na een staking van 5 maanden onder de mijnwerkers van de platina mijnen in Zuid-Afrika zou je dan ook verwachten dat de prijs zou gaan dalen toen de mijnwerkers terug aan het werk gingen. Maar ondertussen is de prijs voor platina met $ 100 gestegen tot $ 1.500, het hoogste niveau van de laatste 12 maanden.