Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 20191 tot 20195
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

VS verkopen bitcoins ter waarde van 19 miljoen dollar

De Amerikaanse regering heeft de veiling afgerond van 30.000 bitcoins die eind vorig jaar in beslag werden genomen. De partij virtuele munten is ongeveer 19 miljoen dollar (ongeveer 14 miljoen euro) waard, maar het is niet duidelijk hoeveel de winnende bieder neertelde.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Peak-kernenergie

Fossiele brandstoffen zijn eindige grondstoffen: steenkool, aardgas en aardolie zullen ooit opraken. De makkelijk winbare fossiele brandstoffen heeft de mens als eerste verbruikt. Nu rest de mensheid alleen de moeilijk winbare fossiele brandstof.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Overnames in de Canadese goudsector op één na hoogste kwartaalniveau in 7 jaar

Overnames in de Canadese goudsector, de zogenaamde mergers and acquisitions (M&A), zijn recentelijk sterk toegenomen. Dit is een teken dat producenten weer bereid zijn hun reserves uit te breiden na twee jaar snijden in de kosten, en dat we het ergste in deze cyclus achter de rug hebben.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Er is een economie die de voorbije 15 jaar met 557% groeide en nu de op drie na rijkste ter wereld is

In de Chinese enclave Macao kan de gemiddelde inwoner genieten van een jaarinkomen van ruim 91.376 dollar. Daarmee is Macao in de rangschikking van de rijkste landen ter wereld opgeklommen tot een vierde plaats. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldbank.

Alleen in Luxemburg, Noorwegen en Qatar wordt een hoger gemiddeld inkomen opgetekend dan in Macau, dat Zwitserland naar de vijfde plaats heeft teruggewezen. Macau dankt zijn rijkdom nagenoeg uitsluitend aan het grote succes van zijn casino-toerisme, dat het voorbije jaar een omzet realiseerde van 45 miljard dollar. Dat is het zevenvoud van de inkomsten die in het Amerikaanse Las Vegas worden geboekt.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Dow Jones voor eerste keer ooit boven 17.000 punten

Wall Street heeft de verkorte handelsdag vandaag afgesloten met een record. De Dow Jones-index sloot voor het eerst boven 17.000 punten. Goed nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt lag aan de basis.