Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 20196 tot 20200
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Spanje schrijft obligatie met looptijd van 50 jaar uit

Het Spaanse ministerie van Financiën heeft maandag nieuwe staatsobligaties met een looptijd van 50 jaar uitgeschreven. Het land haalde €1 miljard op met een private plaatsing van de obligaties en profiteert zo optimaal van de extreem lage rente van dit moment.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Poetin biedt China belang in olieveld aan

Vladimir Poetin heeft de Chinese vicepremier Zhang Gaoli een belang in het op één na grootste Russische olieveld aangeboden. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Het einde van de economische dominantie van Amerika?

Het einde van de economische dominantie van de U.S. kan verstrekkende gevolgen hebben en die gevolgen kunnen nog veel verder reiken dan we nu durven te denken. Daarbij moeten we op de eerste plaats aan het lot van de dollar denken. De Amerikaanse munt verliest steeds meer van haar glans en deze trend lijkt zich nog te versnellen.

Maloney vreest dat de ene nagel na de andere in de doodskist van de dollar geslagen wordt. De overlevingskansen van de dollar worden zodoende steeds kleiner met als gevolg dat het monetair systeem instabiel dreigt te worden. En dat is een scenario waar we niet bepaald beter van zullen worden.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Engeland wil Poetin en de Russen feitelijk uit de financiele wereld bannen

De Engelse regering is, volgens Bloomberg en Business Insider, van plan om de Russen een serieuze klap toe te brengen. Cameron is van plan aan de andere leiders van het westen voor te stellen Rusland de toegang te ontzeggen tot het SWIFT-systeem; dat is het systeem waarmee banken internationaal zaken doen en rekeningen vereffenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Goudstandaard is levensbedreigend voor de banken

De Amerikaanse centrale bank heeft de eindeloze spendeerdrift van de regering in Washington moeten voeden door op grote schaal dollars te blijven drukken. Een verstandige politiek kan dit bezwaarlijk genoemd worden maar als verzachtende omstandigheid kan gesteld worden dat de Fed weinig andere keuzemogelijkheden had.

De Amerikaanse regering moest namelijk de economie uit het dal sleuren waar de Great Recession ze in had doen belanden. Dat heeft ze dus gedaan maar wel ten koste van het risico op grote inflatie. Dat risico is nog altijd bewaarheid geworden maar het blijft imminent aanwezig op de achtergrond. De inflatie kan nog altijd de markten een vieze pad in de korf zetten.