Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 20196 tot 20200
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Verkoop Goud daalt, Zilver blijft op recordnivo

De verkoop van goud door de US Mint is in de eerste 6 maanden gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2013. De US Mint rapporteerde een daling in de verkoop van gouden American Eagles van ruim 57%. In totaal verkocht het munthuis 266.500 gouden American Eagles van 1 ounce. Vorig jaar werden er nog 629.000 ounces verkocht. De verkoop in juni is ligt wel 36,6% hoger dan in de maand mei maar ten opzicht van juni 2013 daalde het aantal met 15%.

Bron: 925.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Litouwen in de eurozone: wat gaan we binnenhalen? (1)

Welkom in de eurozone, Litouwen! De kogel is door de kerk, het Baltische land mag begin volgend jaar de eenheidsmunt invoeren. Omdat de eurozone ook een bankenunie is, krijgen we er wat Litouwse bankiers (en hun schulden) bij. Net als bij Letland hebben sommige daarvan een penetrant geurtje. Daarom gaan we de komende weken kennis met ze maken. We beginnen met Raimondas Baranauskas (1) en Vladimir Antonov (2). Sorry, wie?

[...]

Bron: 925.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Er zit een luchtje aan die bankencrisis in Bulgarije (2)

Terug naar Bulgarije, mogelijk het meest corrupte land van Europa. Dat heeft wel een mooi voordeel, wat men distress cost of capital noemt. Buitenlandse partijen zijn dan te huiverig om veel uit te lenen. Dat houdt de staatsschuld laag en de buffers van Bulgaarse banken lekker hoog. Die zijn mogelijk de gezondste van de EU. Toch was Bulgarije het toneel van de meest recente bank run van het Europese continent. Hoe is dat nu mogelijk?

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Azië is nu de miljonairsfabriek van de wereld

Noord-Amerika kent nog altijd de grootste concentratie dollarmiljonairs van de hele wereld, maar zal die positie op korte termijn aan Azië moeten afstaan. Dat blijkt uit een rapport van consulent Capgemini en vermogensbeheerder RBC Wealth Management. Opgemerkt wordt dat de rijkdom in de regio Asia-Pacific het voorbije jaar een snellere groei kende dan in de rest van de wereld.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Een 10-stappenplan voor al wie miljonair wil zijn op zijn dertigste

Toen hij 21 was, was salesexpert Grant Cardone blut, maar tegen zijn dertigste was hij miljonair. Hij deelt op Entrepreneur dit tienstappenplan, waarmee je volgens hem hetzelfde kan bereiken:

[...]