EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20206 tot 20210
Geplaatst op: zondag 21 september 2014

Willem Middelkoop: IMF en VS lijken Chinese munt te willen accepteren als onderdeel van de nieuwe wereldmunt

The London based financial think thank OMFIF carried out an 11-day tour of Asia on 14-25 July encompassing six financial centres. The tour benefited from 48 top-level conversations among them heads of central banks and sovereign funds, other senior government and central bank officials, leading investors, pension funds, economists and academics. OMFIF concludes that the renminbi is part of a multiple reserve currency system already. One Chinese official said that the renminbi could succeed internationally only if it was a 'quality currency', which could point towards some form a gold backing in the future - According to OMFIF's monthly newsletter the number of countries holding renminbi in their official reserves has risen to around 40. And most important from our point of view, the US and the IMF appear to be moving towards acceptance that the renminbi could form part of a "redrawn version of the IMF's Special Drawing Rights", which could replace the dollar as the world reserve currency one day.

[...]

Lees verder op TheBigResetBlog.com
Geplaatst op: zondag 21 september 2014

Zilver wordt gezien als een betere "long term investment" dan goud

Terwijl de goudprijs - weliswaar mondjesmaat - gemiddeld genomen in 2014 steeg, bleef de zilverprijs achter. Sterker nog, zilver is in 2014 met een daling van 4,9% naar $18,2977 per troy ounce het slechts presterende edelmetaal. Alsof het al niet erg genoeg is, verlagen de zogenoemde money managers en andere grote speculanten zilverposities al 8 weken op rij. Dat is de langste periode in afgelopen 17 maanden. De netto long posities zijn afgelopen week met 2,237 futures contracten zelfs gedaald tot een nieuw dieptepunt, in vergelijking met 46,795 futures contracten- het hoogste punt in oktober 2010.

Lees verder op GoldRepublic.nl
Geplaatst op: zaterdag 20 september 2014

Videochat tussen Jan Skoyles en Jim Rickards

We hebben verbinding met Jim Rickards waardoor nu in theorie het geplande videochat tussen Jan Skoyles en Rickards kan doorgaan. Om de organisatie de kans te geven kleinere audioproblemen op te lossen, stelt Jan Skoyles zich alvast voor.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 20 september 2014

Mujagic`s:Hoe centrale banken ons geld vernietigen

Na het panelgesprek is het de beurt aan Edin Mujagic. Deze man toont meteen een grafiek onder het motto”: “Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dus, je kan je wel voorstellen hoeveel afbeeldingen ik heb als ik 6000 woorden te zeggen heb.”

Na het panelgesprek is het de beurt aan Edin Mujagic. Deze man toont meteen een grafiek onder het motto”: “Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dus, je kan je wel voorstellen hoeveel afbeeldingen ik heb als ik 6000 woorden te zeggen heb.”

De eerste grafiek die Mujagic ons toont is het inflatiecijfer van Noorwegen sinds de 16de eeuw. Daarop volgen de rest van Scandinavië, het VK en de VS.

Volgens Mujagic is inflatie iets heel normaals, alleen het gedrag ervan in de laatste 60 of 70 jaar is dat allesbehalve:”Het herstel hebben we in die laatste periode volledig uitgeschakeld.”

Prijsdalingen zouden even zeldzaam zijn als het zien van de komeet van Halley. Dat impliceert dat deflatie of het lage inflatieniveau van de laatste tijd iets heel uitzonderlijks is.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 20 september 2014

Falkvinge:”Cryptovaluta is een geweldige uitvinding. Leer van onze fouten uit het verleden”

Na enkele aankondigingen die Buitink “huishoudelijke mededelingen” noemt, geeft hij de micro door aan Rick Falkvinge, van de albekende Piratenpartij.

Na enkele aankondigingen die Buitink “huishoudelijke mededelingen” noemt, geeft hij de micro door aan Rick Falkvinge, van de albekende Piratenpartij.

Falkvinge stelt daarop zijn partij voor en wat dat te maken heeft met de financiële wereld. Bitcoin krijgt daarom een prominente plaats in zijn voorstelling.

Net zoals in de vorige twee presentaties gaat hij daarvoor terug in de tijd en maakt de analogie met het kopiëren van muziek met audiocassettes.

“Kopiëren was legaal in de jaren ‘80”, zegt Falkvinge, ”dan kwam Napster die het mensen gemakkelijker maakte om muziek te delen. En, de muziekindustrie eiste dan vergoed te worden voor het feit dat mensen muziek kopieerden.”

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs