Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 20211 tot 20215
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

'Achthonderd banen verdwijnen bij kenniscentra'

Bijna achthonderd van de twaalfhonderd banen gaan volgend jaar verdwijnen bij de 17 kenniscentra in het beroepsonderwijs.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Amerikaanse topeconoom Armstrong: Invoeren euro slechtste besluit ooit

‘De uitbuiting door de bankiers is een echte ramp geweest… Ze hielden alle winsten voor zichzelf, en wentelden hun verliezen af op de belastingbetalers.’

De Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong, gehaat en vervolgd door de autoriteiten omdat hij weigerde zijn formule waarmee hij nauwkeurig de schommelingen, pieken en instortingen op de beurzen wist te voorspellen af te geven, noemt de invoering van de euro één van de twee slechtste financieel-economische besluiten die ooit zijn gemaakt, en die de stabiliteit van het complete wereldwijde economische systeem in gevaar hebben gebracht.

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: woensdag 2 juli 2014

Winnaar bitcoin-veiling FBI bekend

In totaal werden er vrijdag 27 juni om precies te zijn 29.656,51306529 bitcoins geveild, deze waren in beslag genomen bij het onderzoek naar Silk Road. De bitcoins werden opgedeeld in 9 blokken van 3000 BTC en 1 blok met de resterende bitcoins. Geïnteresseerden die zich van te voren hadden aangemeld konden afgelopen vrijdag bieden op de blokken. In totaal deden 45 partijen mee met de veiling, vandaag is bekend geworden dat Tim Draper alle blokken gewonnen heeft. De transactie van de bitcoins is ook zichtbaar in de blockchain, voor welk bedrag de bitcoins zijn verkocht is momenteel niet bekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 juli 2014

S&P waarschuwt Argentinië

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft Argentinië een stevige waarschuwing gegeven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 juli 2014

Crisis in Oekraïne kan de olieprijs laten exploderen

De olieprijs wordt op de eerste plaats natuurlijk bepaald door vraag en aanbod maar daarnaast zijn de prijzen voor energie natuurlijk ook gevoelig aan geopolitieke gebeurtenissen. Met name onrust in het Midden-Oosten was in het verleden een factor die de olieprijs door het dak kon jagen.

Dat gold dan vooral voor Brent crude, de olie uit de Noordzee die vanwege de afhankelijkheid van Europa van olie uit het gebied van de Perzische Golf het meest gevoelig is voor schokken op het geopolitieke front. Voor de Amerikaanse West Texas Intermediate geldt dit al in veel mindere mate.