Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 20216 tot 20220
Bron:
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale banken kochten in juni opnieuw goud

Centrale banken hebben in de maand juni opnieuw goud aan hun reserves toegevoegd, zo schrijft Bloomberg op basis van nieuwe cijfers van het IMF. Eerder werd al bekend dat Rusland in deze maand 500.000 troy ounce goud aan haar reserves had toegevoegd, maar er waren wereldwijd meer landen met interesse voor het edelmetaal. Ook Kazachstan, Mexico, Kirgizië, Tadzjikistan, Servië, Griekenland en Ecuador besloten vorige maand goud te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

De Federal Reserve vergeet dit klein, maar zeer belangrijk detail

De Federal Reserve is machtiger dan ooit. Dit staat in schril contrast met de competentie van de Amerikaanse centrale bank. De Fed heeft de laatste jaren vooral laten zien dat ze de situatie vooral verkeerd kunnen inschatten. Het beleid van de Federal Reserve is gestoeld op het spreekwoord “if the only tool I have is a hammer, ever problem looks like a nail”. Het resultaat is een zwakke economie en financiële bubbels die het systeem bedreigen – aldus Naked Capitalism.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Belangrijk bericht voor diegene die goudmijnaandelen hebben of willen kopen

Je hoort overal dat het tijd is om goudmijnaandelen te kopen. De sector zit al sinds begin dit jaar in een sterke rally. Maar goudmijnaandelen kunnen gevaarlijk zijn voor beleggers. Er is een overtuiging die beleggers veel geld kunnen kosten. Het is op dit moment een goed idee om goudmijnaandelen te kopen, … maar je mag er zeker niet verliefd op worden en denken dat ze eeuwig blijven stijgen.

Na de crash van eind 2011 tot midden 2013 van de goudprijs gingen de goudmijnaandelen door een ware hel. Maar de goudprijs zet een stevige bodem neer eind juni en eind december vorig jaar. In juni dit jaar werd een hogere bodem neergezet waardoor de goudprijs terug in een opwaartse trend zit en goudmijnaandelen het zeer goed doen in 2014.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Rusland is afhankelijk van olie en gas

Recent zijn we opnieuw wakker geschud wat betreft het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Dit conflict is nog lang niet opgelost, het wordt zelfs steeds erger. De wereld werd geschokt door de vliegtuigramp die plaatsvond in Oekraïne. Als reactie hierop volgden nieuwe sancties vanuit Amerika, en Europa bereidt nieuwe sancties voor. Europa is op dit moment teveel afhankelijk van de Russische olie en gas en daarom zijn de sancties beperkt.

Maar juist op het gebied van olie en gas zou Rusland sterk geraakt kunnen worden. De Russische economie is afhankelijk van de export van olie en gas. Amerika probeert ook steeds meer sancties op te leggen die deze export proberen te raken. Europa is hier nog voorzichtig in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Vertrouweling van Poetin: “Er komt oorlog in Europa”

Rusland moet aandeelhouders van Yukos een schadevergoeding van $50 miljard betalen. Dat oordeelde het Permanent Hof voor Arbitrage in Den Haag. De timing van de uitspraak is verdacht.

Niet dat Rusland wakker ligt van deze uitspraak.

Het land kreeg de voorbije maanden al heel wat sancties opgelegd. En zowel de VS als Europa staan op het punt om daar nog een schepje bovenop te doen.

Zorgwekkender is dat het conflict nu compleet uit de hand dreigt te lopen.

Als we de Financial Times mogen geloven (paywall), gaat Poetin er zelfs vanuit dat we in een oorlog terechtkomen.