Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 20221 tot 20225
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 juli 2014

Crisis in Oekraïne kan de olieprijs laten exploderen

De olieprijs wordt op de eerste plaats natuurlijk bepaald door vraag en aanbod maar daarnaast zijn de prijzen voor energie natuurlijk ook gevoelig aan geopolitieke gebeurtenissen. Met name onrust in het Midden-Oosten was in het verleden een factor die de olieprijs door het dak kon jagen.

Dat gold dan vooral voor Brent crude, de olie uit de Noordzee die vanwege de afhankelijkheid van Europa van olie uit het gebied van de Perzische Golf het meest gevoelig is voor schokken op het geopolitieke front. Voor de Amerikaanse West Texas Intermediate geldt dit al in veel mindere mate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 juli 2014

Olieprijs wordt door overaanbod nog altijd afgeremd

De U.S. crude futures slagen er maar niet in om een vuist te maken. De prijs voor een vat West Texas Intermediate schommelt nu al maandenlang in een smalle range zonder dat iets of iemand die prijs in beweging lijkt te kunnen krijgen. Het verhaal van de Amerikaanse crude is er natuurlijk eentje van het schaalolie en –gasverhaal.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 juli 2014

Spaanse werkloosheid daalt

Het aantal werklozen in Spanje neemt verder af. Dat heeft het ministerie van Arbeid vandaag bekendgemaakt in Madrid.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 2 juli 2014

US Mint ziet verkoop gouden munten halveren

Het Amerikaanse munthuis heeft in de eerste helft van dit jaar veel minder gouden munten verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. In 2013 kreeg de markt nog een sterke impuls door de daling van de goudprijs, maar nu de prijs weer een beetje begint te stijgen wordt er weer minder fysiek goud gekocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 juli 2014

Moeten we ons zorgen maken over de huizenmarkt?

Warren Buffett is, zoals algemeen wordt aangenomen, de beste investeerder in de wereld. Hij heeft de afgelopen jaren weliswaar matig gepresteerd met zijn investeringsfonds Berkshire Hathaway, maar gedurende zijn loopbaan van meer dan 50 jaar heeft Buffett zijn sporen meer dan verdiend.

In een interview met CNBC’s Becky Quick toonde Warren Buffett zich van een kant waarlangs we hem nog niet kende. Hij bleek namelijk een klaar en duidelijke visie te hebben over de Amerikaanse huizenmarkt. Buffett gaf eerlijk toe dat de situatie op die markt hem de wenkbrauwen deed fronsen. Want het beeld is allesbehalve bemoedigend.