EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20221 tot 20225 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 21 november 2014

Revolutie in de oliesector

De exploitatie van olievelden heeft in de afgelopen jaren een grondige wijziging ondergaan. Tot dus ver was alleen mogelijk om de olie te ontginnen die uit een moederrots werd gestoten, de olie opgesloten in die moederrots was technisch gesproken niet ontginbaar. Maar daar is verandering in gekomen.

Dankzij technologie van fracking kan nu ook de moederrots zelf ontgonnen waren. Dat is een belangrijke wijziging in de technologie en bovendien eentje die ook belangrijk is voor de toekomstige olie exploitatie. Er kunnen nu namelijk veel grotere hoeveelheden olie naar boven gebracht worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 21 november 2014

Overal in Europa protestacties

(Lang Leve Europa) Vorige week is op allerlei plaatsen in Europa geprotesteerd. We hebben er in Nederland misschien niet zoveel van gemerkt. Daarom hier een klein verslagje. Donderdag 6 november gingen meer dan 100.000 boze Belgen de straat op in Brussel. De Belgische regering wil ingrijpend bezuinigen om het begrotingsgat te dichten, zoals dat heet. En dus zal de pensioenleeftijd worden verhoogd, zal in de gezondheidszorg worden gesneden en zullen de lonen en uitkeringen worden bevroren of verlaagd.

[...]

Lees verder op Earth-matters.nl
Geplaatst op: vrijdag 21 november 2014

Is het VK klaar voor een renteverhoging?

De situatie in de wereld is inmiddels wel bekend. De Europese centrale bank is nog volop bezig met haar monetaire beleid terwijl de Amerikaanse centrale bank op de rem is gaan staan. Dit heeft alles te maken met de grote verschillen tussen beide economieën. De Amerikaanse economie draait immers weer op volle toeren, terwijl de Europese economie aan het aanmodderen is.

Maar we hebben ook nog te maken met de economie van het Verenigd Koninkrijk. Deze economie heeft de afgelopen maanden de verwachtingen grotendeels verslagen. De macrocijfers zijn flink verbeterd en als gevolg daarvan zijn er steeds meer waarnemers die beginnen te waarschuwen voor een mogelijke renteverhoging. Ook de Bank of England heeft al hier en daar wat woorden laten vallen dat de economie van het Verenigd Koninkrijk klaar is voor een dergelijke renteverhoging.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 21 november 2014

De moeilijke situatie van Mariupol en wat Poetin nooit heeft mogen doen

Mariupol is een stad in het oosten van Oekraïne. In het oosten ligt Rusland en in het westen, wel… daar bevindt zich het Westen met Europa als de voornaamste vertegenwoordiger.

Mariupol is een stad in het oosten van Oekraïne. In het oosten ligt Rusland en in het westen, wel… daar bevindt zich het Westen met Europa als de voornaamste vertegenwoordiger.

In een reportage op Bloomberg vertelt Marc Champion het verhaal van Alexander Makarov. Hij is uit Oekraïne afkomstig maar zijn moedertaal is het Russisch – want, vroeger bestond er nog zoiets als Sovjet-Unie, een politieke blok waarin iedereen Russisch sprak.

Makarov is al lang overtuigd van de goede bedoelingen die de Russische president Vladimir Poetin zou hebben. Hij werkt/werkte op de luchthaven van Donetsk. Het stoorde hem dan ook dat alle procedures, handleidingen en veiligheidsmaatregelen in het Oekraïens geschreven en uitgelegd moe(s)t worden, ook al heeft 80% van het personeel daar het Russisch als moedertaal.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 21 november 2014

Europese economie: deze groeiverwachtingen zijn schokkend

De afgelopen maanden staat bijna alles in het teken van het herstel van de Europese economie. We kunnen beter zeggen: geen herstel van de Europese economie. Want de afgelopen maanden zijn de Europese macrocijfers er niet beter op geworden. Sommige landen kregen zelfs te maken met een flinke terugval.

Als gevolg van die terugval moest de Europese centrale bank al meerdere malen in actie komen. Dit werd gedaan door middel van renteverlagingen. Op dit moment bedraagt de rente nog slechts 0,05%. De economie is er echter duidelijk niet beter op geworden.

Als gevolg daarvan zijn de vooruitzichten voor een aantal Eurozonelanden zeer bedroevend te noemen. Een recent verschenen rapport laat zien dat vooral Italië en Frankrijk het de komende twee jaar lastig gaan krijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs