Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 20231 tot 20235
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Waarom kopen de Chinezen zo veel goud?

In de afgelopen maanden heeft de dollar veel van zijn aantrekkingskracht verloren en deze trend zet zich nog altijd verder. Daardoor wordt de Amerikaanse munt ook steeds kwetsbaarder voor een correctie. Het is namelijk zo dat niet iedereen er nog van overtuigd is dat de dollar garant staat voor waarde en betrouwbaarheid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

India is momenteel de wild card op de goudmarkt

De situatie op de goudmarkt is er niet bepaald overzichtelijker op geworden. India heeft de importbelasting op goud opgeheven om het tekort op de lopende rekening te drukken. De goudhonger van de Indiërs was namelijk zo groot dat de import van goud onhoudbare proporties had aangenomen. En dus moest de regering wel ingrijpen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

VS verkopen bitcoins ter waarde van 19 miljoen dollar

De Amerikaanse regering heeft de veiling afgerond van 30.000 bitcoins die eind vorig jaar in beslag werden genomen. De partij virtuele munten is ongeveer 19 miljoen dollar (ongeveer 14 miljoen euro) waard, maar het is niet duidelijk hoeveel de winnende bieder neertelde.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Peak-kernenergie

Fossiele brandstoffen zijn eindige grondstoffen: steenkool, aardgas en aardolie zullen ooit opraken. De makkelijk winbare fossiele brandstoffen heeft de mens als eerste verbruikt. Nu rest de mensheid alleen de moeilijk winbare fossiele brandstof.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Overnames in de Canadese goudsector op één na hoogste kwartaalniveau in 7 jaar

Overnames in de Canadese goudsector, de zogenaamde mergers and acquisitions (M&A), zijn recentelijk sterk toegenomen. Dit is een teken dat producenten weer bereid zijn hun reserves uit te breiden na twee jaar snijden in de kosten, en dat we het ergste in deze cyclus achter de rug hebben.