Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 20241 tot 20245
Bron: quotenet.nl
Geplaatst: zondag 27 juli 2014

Dus, hoe gaan we de Russen boycotten?

Na vorige week lijkt iedereen het er wel over eens te zijn dat we de Russen willen boycotten. Nu rest ons nog de vraag hoe. Er zijn steeds meer geluiden te horen voor een handelsboycot tegen Rusland, en zelfs Rutte lijkt de mogelijkheid te overwegen. Alle handel met Rusland stilzetten zou de Russische economie zeker hard raken, maar is dat wel iets dat we willen? De gevolgen voor de Nederlandse economie zijn ook behoorlijk omvangrijk

Toch kleeft er een nadeel aan. Een energietransitie is niet van de ene op de andere dag op gang te brengen, dus zullen we óf een aantal koude winters krijgen, óf zal het behoorlijk lang duren voordat de EU geen energie uit Rusland meer hoeft te importeren. De organisatie Urgenda schat dat Nederland pas in 2030 een volledig duurzame (en dus onafhankelijke) energievoorziening kan hebben. 

2030 is nog erg ver weg, terwijl het juist bij een maatregel in deze context wel fijn is als het effect snel merkbaar is. Mocht Rutte de trots van de Russische president willen krenken, dan is een boycot van alle handel tussen Nederland en Rusland logischer. Een volledig handelsboycot heeft helaas wel een groot nadeel: wij zijn ook afhankelijk van Rusland, dus we raken onszelf er minstens zo hard mee als Poetin. 

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zondag 27 juli 2014

Financieel analist: Duitsland ruilt VS-NAVO in voor BRICS landen

De Amerikanen vinden de goede banden tussen Merkel en Putin maar niets, en proberen via Oekraïne een breuk tussen Berlijn en Moskou te forceren.

Volgens financieel analist en statisticus Jim Willie bereidt Duitsland in alle stilte een radicale politieke koerswijziging voor. Berlijn zou het Westerse, door Amerika beheerste NAVO-blok willen verlaten, en zich aansluiten bij de BRICS landen: Brazilië, Rusland, India, China en Zuid Afrika. Dit zou de ware reden geweest zijn dat de Amerikaanse NSA de Duitse leiders, inclusief bondskanselier Angela Merkel, bespioneerde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 27 juli 2014

Kredietbeoordelaar Moody's positiever over Portugal

Het land krijgt zijn overheidsfinanciën steeds beter onder controle en zal de recente problemen in de bankensector weten te doorstaan, verwacht het ratingbureau.

Moody's verhoogde zijn oordeel met één stap, naar Ba1. Daarmee worden Portugese staatsleningen nog altijd als een speculatieve belegging aangemerkt en bevindt Portugal zich nu in dezelfde klasse als bijvoorbeeld Slovenië en Kroatië.

Bron: quotenet.nl
Geplaatst: zondag 27 juli 2014

Opvallend: Het gaat weer goed met de Russische miljardairs

De rijksten Russen mogen dan volgens berichten uit Moskou en Londen in paniek zijn, ze verdienen wel weer veel geld.

Althans, woensdag nog wel (klik op het plaatje voor vergroting), zo blijkt uit de dagelijks verversende miljardairslijst van Bloomberg. Enkel Andrey Melnichenko, eigenaar van  kunstmestmaker Eurochem, verloor geld. De 18 andere bekende Russische miljardairs gingen er op vooruit. Vladimir Potanin van nikkelproducent Norilsk Nickel verdiende het meest, $317,1 miljoen. Hoe het nu met ze gaat, vindt u hier.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 26 juli 2014

Banken beschuldigd van fraude met zilverprijs

De investeerder heeft een aanklacht tegen de banken ingediend bij een federale rechtbank in New York. De drie aangeklaagde banken doen met andere banken mee aan de panels die in Londen twee keer per dag de internationale goud- en zilverprijzen bepalen.

Volgens de aanklacht zouden de banken hun positie hebben misbruikt door de zilverprijs te manipuleren om zo ''grote illegale winsten'' te kunnen boeken ten koste van andere investeerders. De klager wil met andere (vermeende) gedupeerden een collectieve rechtszaak beginnen tegen de banken om schadevergoeding te claimen. Om welke bedragen het gaat, is vooralsnog onduidelijk.