Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 20246 tot 20250
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

De volgende fase voor goud gaat bijna beginnen

Het beleid van de Federal Reserve gaat meestal in een gelijkaardige cyclus. Momenteel zitten we in fase IV – de “easing” fase van het monetaire beleid dat de Fed al voert sinds 2008. De Fed houdt de rente laag, de reserveverplichtingen van de banken laag en het print nog steeds geld. Deze fase is goed voor goud en goudmijnaandelen, maar ook voor de algemene aandelenmarkt. In 2015 mogen we de overgang naar fase I verwachten.

In fase I trekt de Federal Reserve de rentevoeten op, zij het rustig aan. Het monetaire beleid blijft soepel. De geschiedenis leert ons dat deze fase ook nog steeds goed is voor goud en goudmijnaandelen. Fase I zou voor goud zelfs beter zijn dan fase IV.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Column Kees de Kort | Mijn zonnetje schijnt niet

BNR's macro-econoom Kees de Kort wil het hebben over het economische herstel in de eurozone. Want al voelen officials en commerciële mensen zich verplicht om te roepen dat het binnenkort beter gaat; hij ziet het niet terug.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Japan voert economische sancties tegen Rusland op

Japan maakt zich op om de sancties tegen Rusland uit te breiden. Dat heeft kabinetssecretaris Yoshihide Suga maandag gezegd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Wil het Westen een conflict met Rusland?

Ik probeer zoveel mogelijk een open geest te bewaren als het gaat over Oekraïne. Dat is minder makkelijk dan het lijkt.

De propagande komt van alle kanten en het is best wel moeilijk om niet meteen een kant te kiezen.

Dit zou toch de rol moeten zijn van de media? Alle beschikbare info naar voor brengen, zonder meteen stellingen in te nemen. Zeker in zaken die zo gevoelig zijn als deze.

Als dit conflict uit de hand loopt, zijn de gevolgen niet te overzien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Chinese cijfers stuwen Nikkei naar hoogste niveau in half jaar

De aandelenbeurs in Tokio is vandaag met winst geëindigd. De stemming werd gesteund door positief nieuws uit China, waar de winsten van de industriële bedrijven vorige maand de sterkste stijging lieten zien sinds september 2013. De Nikkei sloot 0,5 procent hoger op 15.529,40 punten en bereikte daarmee het hoogste niveau in 6 maanden.