EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
64
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20246 tot 20250
Geplaatst op: vrijdag 19 september 2014

Goud is de kanarie in de koolmijn

Voor de goudkever staat het vast dat de goudprijs gemanipuleerd wordt op een zo laag mogelijke waarde.

Voor de goudkever staat het vast dat de goudprijs gemanipuleerd wordt op een zo laag mogelijke waarde.

De vraag dringt zich op: Waarom willen bepaalde overheden een zo laag mogelijke goudprijs?

Papiergeld is een wettelijk betaalmiddel en heeft de mogelijkheid om te devalueren. Amerika koopt goederen van China met Amerikaanse dollars en zij kopen op hun beurt met dezelfde dollars Amerikaanse staatsobligaties. Ondertussen kunnen deze dollars al in waarde verminderd zijn. Landen met een ongezonde economie zijn verplicht om hun eigen munt zo laag mogelijk te houden in de hoop dat hun economie terug aantrekt. De intrinsieke waarde van papiergeld is nul, men kan het oneindig lang bijdrukken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 19 september 2014

“We willen het gemakkelijker maken om bitcoins uit te geven”

Als je problemen hebt om in het dagelijks leven je bicoins uit te geven, bestaat er binnenkort een oplossing voor: Coinjar, een wisselkantoor uit  Melbourne, heeft namelijk een bankkaart ontwikkeld die je kan opladen met je favoriete munt. Ongeveer 100 mensen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het experiment. Als dat succesvol blijkt te zijn, mag je je aan een grootschaligere operatie verwachten.

Het principe is doodeenvoudig: je laadt de kaart op met bitcoin en wanneer je die gebruikt om te betalen wordt de schuld automatisch gewisseld in Australische dollar tegen de geldende dagprijs. Het enige wat je er voor lief moet bijnemen is de commissie van 1%.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 19 september 2014

De man die maar een taak heeft: Bill Gates nog rijker maken

Bill Gates is samen met zijn vrouw Melinda al veertien jaar vooral bezig met geld weggeven. Toch is hij nog steeds ‘s werelds rijkste man. Dat heeft hij vooral te danken aan Michael Larson, de man die al twintig jaar zijn vermogen beheert.

Bill Gates is samen met zijn vrouw Melinda al veertien jaar vooral bezig met geld weggeven. Toch is hij nog steeds ‘s werelds rijkste man. Dat heeft hij vooral te danken aan Michael Larson, de man die al twintig jaar zijn vermogen beheert.

Michael Larson (54) is de man achter Cascade Investment, het bedrijf dat reeds twintig jaar lang verantwoordelijk is voor het beheer van een groot deel van het kapitaal van Bill Gates en de Bill en Melinda Gates Foundation, de liefdadigheidsstichting van de Microsoft-oprichter.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 19 september 2014

In plaats van QE had men beter $ 56.000 aan ieder gezin gegeven

Na de grootste financiële en economische crisis sinds de Grote Depressie, heeft de Federal Reserve alles uit de kast moeten halen om een totale catastrofe te vermijden. De Fed verlaagde rentevoeten naar 0 % en trok biljoen dollars uit om overheidsobligaties en hypotheek gedekte obligaties op te kopen. Maar volgens Mark Blyth had de Federal Reserve beter ieder huishouden in de VS $ 56.000 gegeven.

In plaats van de welvaart aan een kleine minderheid aan de top geld te geven in de hoop dat dit neerdaalt naar de rest van de economie, had men beter de bodem voorzien van extra geld. “Print Less But Transfer More”. Door ieder gezin geld te geven, verhoogt men de koopkracht van onderuit, daar waar de consumptie hoofdzakelijk vandaan komt. Dit zou beter geweest zijn aangezien de Amerikaanse economie voor 70 % afhankelijk is van consumptie.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 19 september 2014

Import van goud in India is gehalveerd

India was tot voor kort de grootste consument van goud in de wereld. De bevolking van het land is dol op goud, zo dol zelfs dat de import van het edele metaal de lopende rekening volledig heeft scheef getrokken. De regering zag zich zodoende genoodzaakt om beperkende maatregelen op te leggen.

Via het heffen van een stevige importbelasting werd de goudhonger van de Indiërs ingetoomd. Er werd alleszins toch een poging in die richting gewaagd echter zonder veel succes. Want wat gebeurde er: de kandidaat kopers van goud gingen op grote schaal andere kanalen opzoeken. Inderdaad, India werd overspoeld met smokkelgoud.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs