Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 2026 tot 2030
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Alan Greenspan laat zich uit over een goudstandaard

Greenspan beschikt als geen ander over een scherp inzicht inzake goud, zowel over het verleden als het heden. Hoewel zijn carrière bij de Federal Reserve ver achter zich ligt, laat hij regelmatig nog van zich horen. De persoon die de vrije markten altijd verdedigd is terug, en hoe. Onlangs liet hij zich interviewen door het ‘Gold Investor Magazine’. Greenspan maakte enkele interessante opmerking inzake de historische goudstandaard.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

China: ‘De kans op oorlog neemt toe’

Noord-Korea heeft toegegeven 4 raketten te hebben afgevuurd in de Japanse Zee, als ‘test om Amerikaanse militaire basissen in Japan te treffen.’ De VS hebben 54.000 manschappen in Japan en nog eens 28.500 in Zuid-Korea. De Chinese nationalistische krant Global Times, die dicht aanleunt bij de Communistische Partij, publiceert dinsdag een editoriaal waarin wordt gewaarschuwd voor de escalatie van het conflict:

‘De kans op een oorlog op het Koreaanse schiereiland groeit. China moet zich voorbereiden op alle scenario’s.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Duitsland alleen kan Europese Unie niet overeind houden

Met de verkiezingen in Duitsland, Nederland en Frankrijk staat het voortbestaan van de Europese Unie op het spel. Vooral de verkiezingsuitslag van Frankrijk zal van cruciaal belang zijn voor de toekomst van de Europese Unie. Duits Minister van Financiën Wolfgang Schäuble vreest dat een overwinning van Le Pen wellicht het einde van de EU betekent en roept op tot voorzichtigheid.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble benadrukt dat de relatie tussen Frankrijk en Duitsland van immens belang zijn voor de instandhouding van de Europese Unie. De relatie tussen beide landen is de basis van het grootschalige project dat nu toch al 60 jaar achter de rug heeft.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

5 grafieken die aangeven hoe ziek Frankrijk wel is

Op 23 april vindt in Frankrijk de eerste ronde van de presidentsverkiezingen plaats. 5 kandidaten nemen het daarin tegen elkaar op. De twee die de meeste stemmen halen mogen op 7 mei deelnemen aan de tweede ronde die de volgende president moet aanduiden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Uranium kan de grote winnaar worden

Wanneer een sector 4 jaar op rij daalt, mag je in het 5de jaar een gemiddeld rendement van 57% verwachten.

Sectoren die 5 jaar op rij dalen (gebeurt maar in 0,3% van de gevallen), leveren het jaar nadien gemiddeld zelfs 65% rendement op.

Tot deze conclusie kwam Meb Faber na het analyseren van decennia aan koersdata.

En wat als een sector 6 jaar op rij daalt?