Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 20251 tot 20255
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 10 augustus 2014

Documentaire: Het goud van de Nazi's

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog moesten de Duitsers ook hun goudschatten bewaken tegen de vijand. Deze documentaire geeft een reconstructie van de verschillende pogingen van de Duitsers om goud te verstoppen. Ook deden de Nazi's aan economische oorlogsvoering. Zo werden er stapels met valse Britse ponden ontdekt in een bergmeer.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zondag 10 augustus 2014

Rusland: EU wacht energiecrisis, € 1 biljoen verlies en failliete banken en bedrijven

De Europeanen zullen de hoogste prijs moeten betalen voor de Amerikaanse agressieve politiek in Oekraïne, stelt het Kremlin. De economische oorlog die nu is losgebarsten zal Europa een verlies van maar liefst € 1 biljoen opleveren, Europese banken failliet doen gaan en het continent in een energiecrisis storten. Maar er gloort hoop: het gezaghebbende Duitse Handelsblatt heeft deze week zware kritiek geleverd op de waanzin in Brussel en Washington, en vindt dat het de hoogste tijd wordt om onze houding naar Moskou te veranderen, voordat Europa door eigen toedoen zwaar getroffen zal worden en misschien zelfs wel in een nieuwe oorlog zal worden gestort.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 10 augustus 2014

Oekraïne kan niet wachten om schaliegas te gaan winnen

De Russische aardgasmaatschappij Gazprom levert geen gas meer aan Oekraïne. De Oekraïners willen (en kunnen) de hoge prijs niet meer betalen. En Oekraïne produceert zelf te weinig gas om in de eigen behoefte te voorzien. De afgelopen jaren heeft de Oekraïnse regering, o.l.v. Janoekovitsj, al besloten om schaliegas te gaan winnen om minder afhankelijk te worden van gas uit Rusland.

Hieronder een grafiek van het Amerikaanse onderzoeksbureau IHS met een prognose van de Oekraïnse gasproduktie in de komende 20 jaar.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: zaterdag 9 augustus 2014

„Afhankelijkheid van Russisch gas niet nodig”

Rusland en Europa zijn economisch nauw met elkaar verbonden. Onder meer doordat Europese landen een grote afnemer zijn van Russisch gas. Maar volgens directeur Richard van de Sanden van wetenschappelijk instituut voor energieonderzoek DIFFER in Nieuwegein hoeft Europa, en daarmee Nederland, niet afhankelijk te zijn van Russisch gas.

Maar dan moet de politiek wel bereid zijn te investeren in alternatieve energiebronnen, zegt Van de Sanden. „Nederland houdt zich nu te veel vast aan ouderwetse energiebronnen.” De technologie om elektriciteit, opgewekt uit windmolens en zonnepanelen, om te zetten in synthetische brandstof, is er al. „Uit zonlicht, water en CO2 uit de lucht kun je in feite alle brandstoffen maken die je wil. Je recycelt de verbrandingsproducten telkens tot nieuwe brandstof”, zegt de directeur. Maar het kost volgens hem nog jaren onderzoek om deze vorm van energiewinning rendabel te maken en een infrastructuur op te bouwen waardoor deze duurzame energiedragers fossiele energiebronnen zoals olie en gas kunnen vervangen.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zaterdag 9 augustus 2014

Manipulatie goudprijs: cijfers en feiten om van te smullen

Er zijn believers en non-believers als het aankomt op een mogelijke manipulatie van de goudprijs. De onderdrukking van de goudprijs is een fenomeen dat we al decennia lang kennen, het neemt echter steeds andere vormen aan. Eerst werd goud verkocht om de prijs te drukken, dan stapte men over op leasing van goud aan banken en sinds een dik jaar heeft de manipulatie van de goudprijs de stap naar de 21 e eeuw gemaakt en gebeurt het digitaal, door naakte shorts op de markt te bombarderen.

Zo zijn er dikwijls ‘aanvallen’ op de goudprijs ’s morgens op het moment dat de voorbeurs handel in Londen begint, of op zondag nacht, wanneer het handelsvolume het laagste is. In april vorig jaar was er een meeting tussen Amerikaanse President Obama met de CEO’s van de grootste banken in de Verenigde Staten. Een dag later daalde de goudprijs met $ 250. Sindsdien zitten papieren manipulaties in de lift.