Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20261 tot 20265
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Rusland verhoogt rentetarief onverwacht

De Russische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief onverwacht verhoogd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

De schuldenberg wordt in China steeds groter

Er werd al meerdere malen gesproken over de huidige economische situatie in China. De Chinese economie heeft het de laatste maanden erg lastig gehad. Diverse waarnemers begonnen ons al te waarschuwen voor de economische problemen die er te vinden waren in het groeiland.

Op het huidige moment is dat beeld wellicht iets bijgesteld. De laatste weken hebben we namelijk betere macrocijfers vanuit China mogen ontvangen. Deze macrocijfers konden wel aan de verwachtingen voldoen en dat was een aantal weken geleden wel anders.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

'Duurder brood bij sancties Rusland'

Als de spanningen tussen Rusland en Oekraïne en Rusland en de Europese landen verder toenemen, kan brood in de supermarkten duurder worden. Agrarische sancties richting graanproducent Rusland 'hebben zeker impact' op de graanprijzen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Chinese vraag naar goud zakt 19%

Wie de goudmarkt een beetje volgt weet dat de Chinezen vorig jaar ongekend veel fysiek goud kochten. Door de prijsdaling van vorig jaar werden aankopen naar voren gehaald, waardoor de verkoopcijfers nu terugvallen. In de eerste helft van dit jaar was de vraag met 569,5 ton 19% lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

De volgende fase op deze grafiek is … ‘oorlog’

De wereld heeft altijd de neiging om zichzelf opnieuw tegen te komen. Net zoals alles in de natuur gaat onze wereld ook in cyclussen, ook al zijn er momenteel instanties die denken dat ze deze cyclussen onder controle kunnen houden. Momenteel zijn we weer op weg naar de laatste fase van een langdurige cyclus.

Wereldleiders hebben steeds de neiging om zich zo lang mogelijk aan hun macht vast te klampen. Hierdoor staan ze alle veranderingen in de weg omdat ze er van overtuigd zijn dat wat vroeger werkte voor altijd zal blijven werken. Maar dit is niet zo en zorgt er voor dat steeds weer dezelfde cyclussen ontstaan.