Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 20266 tot 20270
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

De volgende fase op deze grafiek is … ‘oorlog’

De wereld heeft altijd de neiging om zichzelf opnieuw tegen te komen. Net zoals alles in de natuur gaat onze wereld ook in cyclussen, ook al zijn er momenteel instanties die denken dat ze deze cyclussen onder controle kunnen houden. Momenteel zijn we weer op weg naar de laatste fase van een langdurige cyclus.

Wereldleiders hebben steeds de neiging om zich zo lang mogelijk aan hun macht vast te klampen. Hierdoor staan ze alle veranderingen in de weg omdat ze er van overtuigd zijn dat wat vroeger werkte voor altijd zal blijven werken. Maar dit is niet zo en zorgt er voor dat steeds weer dezelfde cyclussen ontstaan.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Chinese vraag naar goud zakt 19%

De vraag naar goud in China is in de eerste helft van dit jaar met 19,4% gedaald ten opzichte van een jaar geleden, zo schrijft Reuters op basis van cijfers die de China Gold Association donderdag bekendmaakte. De belangrijkste reden waarom Chinezen minder goud kopen is dat ze veel aankopen al naar voren hebben gehaald door de prijsdaling van vorig jaar. Doordat veel aankopen naar voren werden gehaald wordt er in de eerste helft van dit jaar minder edelmetaal verkocht in China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

De financiële storm die niemand verwacht

Als sinds het uitbreken van de financiële crisis zit de westerse wereld in een depressie. Sinds het uitbreken van de financiële crisis kampt de westerse wereld met deflatie. Dit wordt echter gemaskeerd door het monetaire beleid van de centrale banken, met de Federal Reserve op kop. Het is gemakkelijk om geld te printen, het is dus ook gemakkelijk voor een overheid om inflatie te creëren. Niemand gelooft dat deflatie mogelijk is.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Peak-oil leidt tot peak-uranium

Uraniumwinning wordt steeds duurder

In 2006 verwachtte het IEA dat de mondiale uraniumproduktie in 2020 zou stijgen tot 55 kiloton (het oranje gebied in de grafiek hieronder) wanneer de extractiekosten beperkt worden tot maximaal $40 per kg.

Als de mijnbouwbedrijven de extractiekosten laten oplopen tot maximaal $130 per kg. dan kunnen ook de moeilijk winbare uraniumreseves worden geëxploiteerd en is een hogere produktie van 70 kiloton per jaar haalbaar (aangegeven door het gele gebied in het plaatje hierboven). Maar die hogere extractiekosten moeten wel opgebracht worden door de afnemers.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

800.000 nieuwe gepensioneerden in 2020

Volgens cijfers van het Planbureau zullen tussen 2014 en 2020 elk jaar gemiddeld 114.000 mensen op pensioen gaan. Dat is 17 procent meer dan in de periode 2007-2013 en bijna 30 procent meer dan tussen 2007 en 2010. Daardoor zullen er tegen 2020 liefst 798.000 Belgen bijkomstig op pensioen zijn. Dat schrijft Le Soir vandaag. De cijfers staan ook te lezen in De Standaard.