Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 20266 tot 20270
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

“Goud is een hype”, meent Gunderson

“Ik geloof niet in diversificatie van beleggingsportefeuilles”, steekt Bill Gunderson van wal. Voorstanders menen nochtans dat het de beste manier is om risico’s te spreiden. Al is de vermogensbeheerder en radiopresentator het er niet mee eens: “Zo creëer je middelmatigheid. Wanneer je goulash maakt, gooi je toch ook niet heel je kruidenrek in de pot?”

Om zijn stelling te staven, neemt Gunderson er de cijfers bij. Heb je vorig jaar belegd in Amerikaanse bedrijven met een kleine marktkapitalisatie (de zogenaamde ‘small-cap’, nvdr.) dan beschik je dit jaar over buitengewone groei. Daarentegen daalde de waarde van goud  met 27% en obligaties gingen gemiddeld met 9% naar beneden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Goud en goudmijnen na forse stijging nog steeds niet duur

Vorige week donderdag steeg de goudprijs met $ 45 op 1 dag. Het verraste hiermee vriend en vijand. 6 maanden geleden lag de goudprijs volledig op zijn gat en was het immens oververkocht. Beleggers gooiden de fundamenten voor een hoger goudprijs overboord en wilden niets meer te maken hebben met het gele edelmetaal. De forse prijsstijging doet sommige dan ook beweren dat de goudprijs ineens overgekocht is, maar niets is minder waar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

China gebruikt ons geld om de wereld te bezitten (en doet dat per ongeluk)

Gisteren heeft iedereen, ook wij, zich in zijn koffie verslikt toen het bericht verscheen dat China op een jaar tijd net geen biljoen USD aan bijkomende buitenlandse schulden is aangegaan. De vraag die toen onmiddellijk is gesteld: “Een biljoen dollar, is dat niet veel geld? En, belangrijker nog, kan China dat wel betalen?”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Tapering is goed voor goud

Vele gaan er van uit dat het afbouwen van de stimulus door de Federal Reserve een negatieve werking heeft op de goudprijs. Maar sinds de Fed QE lanceerde, zat de goudprijs in een dalende trend en sinds de Fed begonnen is met ‘tapering’ zit de goudprijs in een opwaartse trend. Naarmate het einde van QE dichterbij komt, stijgt de goudprijs sterker. Het tegenovergestelde lijkt dus waar, en daar is een goede reden voor.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Banken creëren géén geld uit het niets

De ABN AMRO heeft onlangs een bijdrage geleverd aan het programma De Schuldvraag van Tros Radar omdat zij deel willen nemen aan het publieke debat. Antoinette Hertsenberg interviewde hiervoor Han de Jong, hoofdeconoom van de ABN AMRO.

Op 2 januari liet de bank echter weten dat zij, na het zien van de documentaire, van mening waren dat TROS Radar de financiële sector te eenzijdig belichten en daarom het volledig interview online hebben gezet. Uiteraard zijn wij Han de Jong dankbaar voor zijn bijdrage aan het debat. Toch willen wij wat kritische noten plaatsen bij een aantal uitspraken van de hoofdeconoom: