Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 20271 tot 20275
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

China gebruikt ons geld om de wereld te bezitten (en doet dat per ongeluk)

Gisteren heeft iedereen, ook wij, zich in zijn koffie verslikt toen het bericht verscheen dat China op een jaar tijd net geen biljoen USD aan bijkomende buitenlandse schulden is aangegaan. De vraag die toen onmiddellijk is gesteld: “Een biljoen dollar, is dat niet veel geld? En, belangrijker nog, kan China dat wel betalen?”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Tapering is goed voor goud

Vele gaan er van uit dat het afbouwen van de stimulus door de Federal Reserve een negatieve werking heeft op de goudprijs. Maar sinds de Fed QE lanceerde, zat de goudprijs in een dalende trend en sinds de Fed begonnen is met ‘tapering’ zit de goudprijs in een opwaartse trend. Naarmate het einde van QE dichterbij komt, stijgt de goudprijs sterker. Het tegenovergestelde lijkt dus waar, en daar is een goede reden voor.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Banken creëren géén geld uit het niets

De ABN AMRO heeft onlangs een bijdrage geleverd aan het programma De Schuldvraag van Tros Radar omdat zij deel willen nemen aan het publieke debat. Antoinette Hertsenberg interviewde hiervoor Han de Jong, hoofdeconoom van de ABN AMRO.

Op 2 januari liet de bank echter weten dat zij, na het zien van de documentaire, van mening waren dat TROS Radar de financiële sector te eenzijdig belichten en daarom het volledig interview online hebben gezet. Uiteraard zijn wij Han de Jong dankbaar voor zijn bijdrage aan het debat. Toch willen wij wat kritische noten plaatsen bij een aantal uitspraken van de hoofdeconoom:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Raakt de zilvermarkt eindelijk onder stoom ?

De zilvermarkt stijgt al 3 weken op rij. Vooral vorige week was een zeer sterke week met een stijging van 6,6 %. Er viel geen verrassing te noteren bij de monetaire beslissing van de Fed, maar dat Yellen helemaal geen probleem zag in het hogere inflatiepeil en beloofde de rente nog lange tijd laag te houden, zette de markt voor edelmetalen in vuur en vlam. Hierdoor sloot de zilverprijs op het hoogste niveau sinds eind maart.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Goed nieuws voor de Amerikaanse huizenmarkt

De Amerikaanse huizenmarkt heeft het nog steeds moeilijk. Dit kunnen we onder andere zien aan de macrocijfers. Toch zien we de afgelopen weken wat herstel op de Amerikaanse huizenmarkt. Dit kan met name komen door het aantal jonge mensen dat sneller een huis koopt.

Een groot probleem waar de Amerikaanse huizenmarkt mee te maken heeft is het aantal volwassenen dat nog bij hun ouders blijft wonen. Deze groep mensen zijn de afgelopen jaren in een rap tempo gestegen. Toch lijkt hier op dit moment een verandering in te komen. De groep van 18 tot 24 jarigen dat bij hun ouders blijft wonen is de afgelopen maand flink gedaald.