Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 20276 tot 20280
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 26 juli 2014

Infographic: De Trends op de goudmarkt

Op Wall Street is er zo’n gezegde ‘The Trend is your Friend’. En hoewel de goudprijs het de laatste weken weer moeilijk heeft om door te breken, blijft de stijgende trend met hogere bodem sinds begin dit jaar nog steeds intact. Onderstaande infographic van Visual Capitalist laat mooi de trends op de goudmarkt voor de komende jaren zien.

Volgens de W.G.C. zal de vraag naar fysiek goud de komende vier jaar stijgen met 20 %. Dit brengt de jaarlijkse vraag naar fysiek goud uit China op 1.350 ton tegen 2017. Dit komt vooral door de stijgende reële inkomsten, steeds meer spaargeld onder de bevolking en de Chinese Urbanisatie. En de Chinese bevolking is niet de enige koper van goud, ook de Chinese centrale bank koopt gretig fysiek goud, al zijn daar geen officiële bewijzen van.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 26 juli 2014

Janet Yellen: de machtigste bankier in de wereld

Iedereen kent inmiddels Janet Yellen wel. Dit is de machtigste vrouw van de wereld, zij is immers de voorzitter van de centrale bank van Amerika. Janet Yellen nam een aantal maanden geleden het stokje over van haar voorganger Ben Bernanke. Sindsdien is er heel veel veranderd in het beleid van de Fed.

Onder leiding van Ben Bernanke bleven de dollars maar stromen. Tot grote spijt van sommige mensen bleven de Amerikanen in volle toeren geldpersen. Deze manier van stimuleren wordt niet voor niets door veel mensen bekritiseerd.

De waarheid is dat Janet Yellen de zaken heel anders aanpakt. Aan het begin van haar persconferenties zag ze er nog erg nerveus uit, maar op het huidige moment zit er een zelfverzekerde vrouw.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Column Kees de Kort | Zo simpel is het

Het Internationaal Monetair Fonds blijft optimistisch over de wereldeconomie in 2015. Het lijkt BNR's Kees de Kort sterk dat de economie in het komend halfjaar ineens fors herstelt.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Er zit meer energie in de Nederlandse bodem

Het gebruik van bodemenergie is in 2013 met 19 procent toegenomen. In dat jaar was sprake van een totale opbrengst van 4,3 petajoule. Volgens de Vereniging voor Koude is verdere groei mogelijk.

Ten opzichte van 2012 is 0,8 petajoule meer geproduceerd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude (KNVVK) heeft de cijfers geanalyseerd. Bodemenergie levert een beperkt aandeel op het totaal van hernieuwbare energiebronnen in Nederland. De verschillende vormen van bodemenergie zijn vrij duur en lang niet overal inzetbaar. Toch noemt de vereniging de groei aanzienlijk.

Bodemenergiesystemen gebruiken opgeslagen warmte in de bodem. Afhankelijk van de diepte is sprake van aardwarmte of bodemwarmte. Een bodemwarmte-systeem kan zowel open als gesloten zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Rusland verhoogt rentetarief onverwacht

De Russische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief onverwacht verhoogd.