Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 20281 tot 20285
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Er is verdeeldheid in de Eurozone

De economische problemen in de Eurozone zullen bij iedereen al wel bekend zijn. Het begon een aantal jaar geleden met de problemen in Griekenland, maar deze problemen zijn stilaan de afgelopen jaren ook naar andere landen verhuisd. Denkt u bijvoorbeeld maar aan Cyprus en Spanje.

De Europese centrale bank weet inmiddels ook niet echt goed meer wat ze precies moet doen. Er zijn op dit moment zoveel problemen die haast niet op te lossen zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het gevaar op deflatie. De Europese centrale bank heeft een historische renteverlaging moeten toepassen om deze kans te verkleinen. Of het ook daadwerkelijk helpt is echter de vraag.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Column Kees de Kort | Economie VS lijkt wel een Ferrari

Europa is behelpen, Japan zakt het moeras is, maar Amerikaanse economie lijkt af en toe wel een Ferrari, concludeert BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Wist jij dat je iedere dag goud in handen hebt? Letterlijk!!

Op 9 september komt Apple meer dan waarschijnlijk met de iPhone6 naar de markt. Veel liefhebbers van Apple producten zullen hun oude smart phone omruilen naar de nieuwe iPhone6. Ze vergeten dan wel eens dat ze eigenlijk goud weggooien, letterlijk dan. Uit een onderzoek blijkt dat de Amerikanen ieder jaar voor $ 60 miljoen aan goud en zilver weggooien in smart phones.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Ook inflatie eurozone daalt verder richting nulpunt

De inflatie in de eurozone is in augustus volgens een eerste snelle schatting uitgekomen op 0,3 procent. In juli was er nog sprake van 0,4 procent inflatie op jaarbasis, zo meldt de Europese statistiekdienst Eurostat. Het gaat om het laagste peil in bijna vijf jaar.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Nigeria ruilt Dollar in voor Yuan

De Centrale Bank Nigeria is van plan om meer van haar reserves in de Chinese Yuan aan te houden, zo meldt Bloomberg op haar website. De totale reserves van Nigeria hebben een waarde van $43 miljard. Nigeria wil minder Amerikaanse Dollars en meer reserves in de Chinese Yuan. De Yuan of renminbi wint een steeds grotere rol in de wereldhandel en wordt vaker gekozen als valuta om reserves in aan te houden.