Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 20296 tot 20300
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

Gazprom gas niet via EU naar Oekraïne laten gaan

Het Russische gasbedrijf Gazprom dreigt met het beperken van leveranties aan Europese bedrijven, die Russisch gas doorspelen aan Oekraïne. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

'Bulgaarse banken onder vuur'

Op de beurs in de hoofdstad Sofia kwamen financiële aandelen vrijdag in een vrije val terecht.

De onrust ontstond nadat vorige week de overheid de op drie na grootste bank van Bulgarije, Corporate Commercial Bank, onder curatele stelde. De bank zou in de problemen zitten, maar de problemen zouden zich niet hebben verspreid naar andere financiële instellingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

Wie of wat kan de goudprijs in beweging krijgen?

We willen deze vraag nog eens herhalen, precies omdat deze zo belangrijk is. Wie of wat kan de goudprijs in beweging krijgen? Veel investeerders liggen soms wakker van het uitblijven van een stijging van de goudprijs, vaak omdat ze grote long posities in het goud ingenomen hebben. Daar hebben ze nu grote spijt van.

Inderdaad heeft de goudprijs sinds de bereikte piek in september 2011 niets meer laten zien. Toen werd een recordniveau bereikt op 1,920 dollar voor een troy ounce goud maar sindsdien is het huilen met de pet op geworden. Wat er ook gebeurde, het goud wou niet meer van de plaats komen. De andere edele metalen overigens ook niet.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 27 juni 2014

Column Kees de Kort | Harakiri in slowmotion

In de Japanse economie gebeuren rare dingen, zegt BNR’s Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 juni 2014

De kans op een stijging van de olieprijs is enorm

De afgelopen tijd is de olieprijs in een rap tempo gestegen. Dit heeft alles te maken met de aanhoudende conflicten die er aanwezig zijn in de wereld. Het leek er namelijk op dat Rusland even vergeten werd, maar Irak heeft deze plaats vervolgens ingevuld.

Door de problemen die er te vinden zijn in Irak is de olieprijs flink in waarde gestegen. Diverse waarnemers waarschuwen ons op dit moment voor een explosie van de olieprijs. Zij hebben daar diverse argumenten voor klaarliggen.