EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20306 tot 20310 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 8 november 2014

3.000 banen extra weg bij JPMorgan Chase

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase gaat nog dieper snijden in het personeelsbestand dan het concern eerder had aangegeven. Volgens de bank zullen er dit jaar 3.000 extra banen verdwijnen, bovenop de 8.000 ontslagen die begin dit jaar werden aangekondigd. Dat werd vandaag bekendgemaakt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 7 november 2014

Boomerang voor FED op komst

De Amerikaanse centrale bank kan een gebrek aan lef niet verweten worden. Ze reageerde prompt toen de nood aan de man kwam tijdens de crisis van 2007. Eerst werden de banken van de ondergang gered, in een volgende fase werd een economische ondergang voorkomen door massale geldcreatie.

De Amerikaanse centrale bank kan een gebrek aan lef niet verweten worden. Ze reageerde prompt toen de nood aan de man kwam tijdens de crisis van 2007. Eerst werden de banken van de ondergang gered, in een volgende fase werd een economische ondergang voorkomen door massale geldcreatie.

Voorlopig lijkt dit recept te hebben gewerkt maar het einde van de rit is nog niet in zicht. Er zijn grote hoeveelheden geld in het financieel systeem gepompt en dat geld doet daar nog steeds de ronde. Of de FED er ooit in zal slagen om dat geld terug te trekken is maar zeer de vraag. Het kind van de rekening kan de dollar worden.

De FED dreigt de grootste gok uit de geschiedenis als een boomerang terug in eigen gezicht te krijgen. Hier spelen de wetten van vraag en aanbod een rol. Er is een groot extra aanbod aan dollars op de markt gekomen en automatisch moet dan de waarde van de munt onder druk komen te staan. Voorlopig valt daar nog niet veel van te merken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 7 november 2014

Roebel historisch laag: Russische centrale bank "bereid elk moment" tussen te komen

De Russische centrale bank heeft gezegd dat hij "bereid is elk moment zijn interventies te verhogen" om de roebel te ondersteunen. Deze week heeft die meer dan 10 pct van zijn waarde verloren.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 7 november 2014

Waarom goud wel degelijk nog waarde heeft

China is in koortsachtig tempo goud aan het kopen en daarmee bedoelen we uiteraard de Chinese centrale bank. De People’s Bank of China weet waarom ze dat doet en ze weet ook dat de tijd genadeloos tegen haar speelt. Want het probleem situeert zich in de verhouding van het land met de Verenigde Staten.

De Amerikanen zijn de Chinezen 4.000 miljard dollar verschuldigd in de vorm van staatsobligaties die ze vroeg of laat zullen moeten terug betalen. De Amerikanen lopen het risico dat ze mogelijk dat niet zullen kunnen wanneer er een nieuwe grote crisis zou uitbreken maar de Chinezen hebben probleem van heel andere aard.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 7 november 2014

China kijkt met argusogen richting de dollar

China is een rijk land, het zit op enorme valutareserves. Die valutareserves worden geraamd op 4.000 miljard dollar maar dat enorme bedrag brengt ook een heleboel problemen met zich mee. Want die valutareserves moeten op een passende manier geĂŻnvesteerd worden. Wat nogal wat kopzorgen met zich mee brengt.

Het probleem dient zich namelijk aan dat de Chinezen een groot deel van die 4.000 miljard dollar in Amerikaans schatkistpapier hebben belegd. Op zich is dat niet zo’n probleem want de Amerikaanse staatsobligatie zijn fors in koers gestegen. De Chinese centrale bank realiseert met andere woorden een forse koerswinst.

Bovendien is de kans groot dat de obligatiekoersen nog verder zullen stijgen. Zo’n stijging verloopt uiteraard synchroon met een daling van de rente op de obligaties. Veel waarnemers verwachten dat de rente op 10 jaar in de U.S. kan terugvallen tot onder 1 procent zoals de Duitse heeft gedaan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs