Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20306 tot 20310
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

Zilver kan sneller naar $ 100 dan je denkt

Volgens Sean Rakhimov van SilversStrategies.com is de zilvermarkt de laatste jaren in evenwicht wat de vraag en aanbod betreft. Maar zilver is een speciaal geval. In gewone tijden is zilver een industriële grondstof en handelt het op basis van vraag en aanbod. Maar in tijden van financiële stress reageert zilver als een edelmetaal. Als de perceptie van zilver verandert naar een edelmetaal, kan de prijs op korte termijn de hoogte in schieten, zoals in 2011.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

De crisis is nog niet achter de rug

De regeringsleiders schreeuwen hun triomf in alle toonaarden uit. Ze hebben de Euro-crisis klein gekregen en verwijzen daarvoor naar de daling van de rendementen op obligaties, op de eerste plaats in de Europese periferie. Een tweede argument dat aangekaart wordt is de stijging van de beurskoersen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

Goud is geen belegging

Goud dient niet om te beleggen. Wie zich wil indekken tegen financieel onheil, doet dat niet met een goud-ETF, een goudcontract of goudmijnen, zegt MarketUpdate. Indekken tegen financieel onheil doe je met fysiek goud, hoe groter de kans op financieel onheil, hoe meer fysiek goud deel moet uitmaken van je portefeuille. Fysiek goud is geen belegging. Diegene die nu fysiek goud kopen, malen er niet om of de papieren goudprijs daalt of stijgt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

“Goud kopen” het advies van Willem Middelkoop in ‘De Big Reset’

“Het is mijn mening dat voor 2020 het wereldwijde financiële systeem opnieuw ‘reset’ zal moeten worden voor een nieuw paradigma, waarin goud een grotere rol zal spelen (…)”, schrijft Willem Middelkoop voor The GoldRepublic Journal. Hij beschrijft zijn visie uitgebreid in zijn meest recente boek, ‘De Big Reset’, tevens de naam van zijn eerste Engelse boek. “Goud kopen”, zo lijkt het devies. Goud zal immers bij een dergelijke reset opnieuw — direct of indirect — een monetaire rol gaan spelen. Lees hieronder ter kennismaking de volledige bijdrage van Willem Middelkoop aan The GoldRepublic Journal:

Veertig jaar nadat Nixon in 1971 de dollar loskoppelde van goud, moet de VS nog steeds vechten om de rol van de dollar als wereldreservemunt in stand te houden. Aan die positie ontleent de VS voor een groot deel haar status als wereldwijde supermacht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

Litouwen voert vanaf januari 2015 euro in

De Europese Raad heeft vandaag de toetreding van Litouwen tot de eurozone definitief goedgekeurd. Daarmee treedt meteen ook de laatste Baltische staat toe. Het land krijgt vijf maanden om de nodige aanpassingen door te voeren en zal in januari 2015 het 19de lid worden van de eurozone.