Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 20311 tot 20315
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

In alle stilte worden de bail ins voorbereid

De wereld is er zich nog niet van bewust maar in alle stilte worden de bail ins voorbereid. Daarmee doelen we uiteraard op het beslag leggen van het geld van de depositohouders bij de banken om de krater geslagen door de financiƫle crisis te dempen. Wanneer en hoe het allemaal zal gebeuren is vooralsnog onduidelijk.

Maar de waarschuwingen over de inbeslagname weerklinken inmiddels steeds duidelijker. Want inmiddels is ook duidelijk geworden dat de gemaakte schulden nooit afbetaald kunnen worden. De U.S. heeft een schuld van ruim 17,000 miljard dollar opgebouwd en een dergelijk bedrag kan nooit terugbetaald worden op basis van alleen maar economische groei.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

Diesel- en benzineverkoop in Nederland verder gedaald in mei 2014

Volgens het CBS werd er in mei 2014 575 miljoen liter diesel verkocht. Dat is 8% minder dan in mei 2013 en zelfs 13,5% dan de 665 miljoen liter, die in mei 2012 werd verkocht.

In de grafiek hieronder zijn de maandelijkse CBS-cijfers voor de dieselverkoop uitgezet.

De rode lijn geeft het voortschrijdend gemiddelde over 6 maanden weer.

Ook de benzineverkoop in mei 2014 was lager dan in dezelfde maand vorig jaar. In mei 2013 werd er in Nederland 472 miljoen liter benzine verkocht. In mei van dit jaar was dat nog maar 445 miljoen liter; 5,7% minder.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

Rusland kocht in juni 15,5 ton goud

De Russische centrale bank heeft in juni 15,5 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de centrale bank. Rusland koopt sinds 2006 stelselmatig goud bij, nog voor het uitbreken van de financiële crisis. Het resultaat daarvan is dat het land inmiddels ruim 1.080 ton heeft liggen, vier keer zoveel als acht jaar geleden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

China stoomt zich klaar voor een nieuwe globale munt

De groei van de handel in edelmetalen in China is geen toeval. China denkt altijd enkele stappen vooruit. Als China een rol wil spelen in het internationale banksysteem, moeten de banken klaar gestoomd worden om het spel te kunnen spelen. Traders moeten klaar zijn om kapitaalstromen te begrijpen en internationale transacties kunnen verwerken, ook bij de edelmetalen. China is de grootste producent en consument van goud, er is dus geen reden dat China geen prominente rol zal spelen in de toekomst.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

Spanje voert heffing op spaargeld in

De Spaanse regering heeft begin deze maand een 0,03% heffing op spaartegoeden goedgekeurd. Deze maatregel moet €400 miljoen in het laatje brengen, geld waarmee de Spaanse regering haar begrotingstekort kan verkleinen. Is dit de eerste stap naar confiscatie van vermogens? Het IMF heeft u reeds gewaarschuwd...