Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 20316 tot 20320
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

4 manieren hoe de overheid uw geld kan afpakken

De westerse wereld maakt het stap voor stap steeds moeilijker om geld te verplaatsen. We leven in een wereld met steeds meer kapitaalcontroles door de overheden. Het wordt stilaan onmogelijk om geld of waardevolle activa te verplaatsen zonder dat de overheid of overheden het weten. Big Brother kijkt mee, zeker naar uw geld en welvaart.

Overheden zitten tot over hun oren in de schulden en de economische groei wil maar niet aantrekken. Dit valse herstel dreigt ooit uit elkaar te vallen en lijkt onhoudbaar. De laatste jaren leek alles op een goed nieuws show, maar ooit komt er een punt dat de overheden hun kaarten op tafel moeten leggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Morgan Stanley zijn zinnen gezet op dit metaal

De wereldwijde kopermarkt kent het grootste tekort in zeven jaar, volgens Morgan Stanley. In de periode tussen januari en mei was de vraag naar het metaal zo groot dat de producenten niet konden volgen. Het gevolg was een negatief verschil van 466 000 ton.

In 2013 voor dezelfde periode was er een overschot gecreëerd van 250 000 ton. Morgan Stanley voorspelt dan ook een totale tekort van 90 000 ton voor dit jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Hoe groot is het risico op kapitaalcontrole?

Volgens sommige waarnemers heel groot. Ze adviseren vooral de rijkere mensen om een deel van hun kapitaal in het buitenland in veiligheid te brengen. Eventueel via een spreiding over verschillende landen want het valt uiteraard onmogelijk op voorhand vast te stellen waar de volgende crisis zich zal manifesteren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

S&P-index voor het eerst boven de 2.000 punten

In New York is de beursgraadmeter S&P vandaag voor het eerst in de geschiedenis door de grens van 2.000 punten gebroken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

China staat voor 3e vastgoedcrisis in 7 jaar

De Chinese vastgoedmarkt ligt er niet goed bij de laatste maanden. In Julie daalde vastgoedprijzen in 70 grote steden met 0,9 % op maandbasis. Dit is de scherpste daling in de laatste 5 jaar. Hoewel de vastgoedmarkt in de lappenmand ligt, trekt de aandelenmarkt er zich niets van aan. De vorige 2 keren heeft de overheid de daling ook een halt toe geroepen, men gaat er nu van uit dat dat deze keer ook het geval zal zijn, aldus Quartz.