Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 20321 tot 20325
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Goudprijs zal uiteindelijk een keer gaan stijgen

We leven in een tijdperk dat financiële repressie als een zwaard van Damocles boven onze hoofden hangt. Die repressie kan verschillende vormen aannemen waarbij de kansen alsmaar groter worden dat het uiteindelijk zal neer komen op een aanslag van ons spaargeld. Jij en ik, we zullen beiden moeten betalen voor de gemaakte fouten.

De spaarders, de ruggengraat van ons financieel systeem, worden in hun bestaan bedreigd. Momenteel is de belangrijkste struikelsteen de negatieve reële rente. In de meeste landen is de inflatie weliswaar laag maar vaak toch nog hoger dan de rente op het spaargeld. Dat betekent dat spaarders eigenlijk geld verliezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

BREAKING: Poetin is de sancties van het Westen beu!

Waar we het over hebben? Nog geen twee uur geleden heeft Russia Today – een Russisch semistaatsgeleid medium – nieuws gelost over president Poeting. Hij zou zijn regering hebben gevraagd om tegenmaatregelen te nemen tegen de sancties die het Westen heeft getroffen tegen Rusland.

Wat die maatregelen precies inhouden is op dit moment niet te vertellen. We laten je dat alvast zo snel mogelijk weten – want we zijn er even benieuwd naar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Sparen levert steeds minder op

 Begin dit jaar kregen rekeninghouders gemiddeld nog anderhalf procent rente op hun spaarrekening.

Ook aan het vastzetten van geld valt minder te verdienen dan in januari. Wie vorige week zijn geld voor een jaar stalde, ontving van de doorsnee bank 1,34 procent rente, tegen 1,51 procent in de eerste week van dit jaar.

De rente op vijfjaarsdeposito's daalde in die periode van 2,30 procent naar nog geen twee procent.

Oorzaak voor de lage tarieven is onder meer de recente renteverlagingen van de Europese Centrale Bank (ECB). Daardoor komt er meer geld op de markt en kunnen banken goedkoper aan geld komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

ECB wil de koers van de euro naar beneden halen

De Europese Centrale Bank werd gedwongen om ingrijpende maatregelen te nemen om de economie te stimuleren en om de koers van de euro te laten zakken. De vraag is echter of die maatregelen wel het gewenste effect zullen hebben. Volgens sommigen zullen Draghi & Co het omgekeerde bereiken van waar ze op gerekend hadden.

De Duitse bankfederatie VoeB spaarde haar kritiek op Draghi niet. De beslissingen van de ECB zullen de geschiedenis in gaan als volledig ineffectief. Vooral de lage rente vindt in de ogen van de Duitsers geen genade. De inspanningen van miljoenen Duitse spaarders en bezitters van levensverzekeringen worden door de lage rente teniet gedaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Wat is het grote probleem van Europa?

Wat is het grote probleem van Europa? Inderdaad, de enorme schuldengraad die er op verschillende niveaus opgebouwd worden. Roekeloze banken hebben de nek veel te ver uitgestoken en zijn de facto failliet. Ze worden alleen dankzij allerlei kunstgrepen overeind gehouden. Maar die banken kunnen vroeg of laat opnieuw in de problemen komen.

De markten kijken met ongeduld uit naar de stress tests die in november afgelegd zullen worden. Waarschijnlijk zal men een aantal banken onder de lat laten uitkomen, maar de problemen bij het merendeel van de banken zal hoogstwaarschijnlijk met de mantel van de liefde bedekt worden. En van de mouwen opstropen zal geen gevaar zijn.