Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 20326 tot 20330
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Malaysia Airlines gaat tot 4.000 banen schrappen

Malaysia Airlines overweegt naar aanleiding van de twee rampen die het bedrijf dit jaar te verduren kreeg fors in te grijpen. Bronnen stellen dat gekeken wordt naar een banenreductie, het eventueel schrappen van bestellingen voor vliegtuigen en het vervangen van de bestuursvoorzitter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Waarom blijven Facebook en Twitter zo sterk groeien?

Facebook en Twitter zijn twee sociale media platformen waar de mensen tegenwoordig veel tijd op spenderen en ze worden steeds maar groter. Beide bedrijven konden ook schitterende resultaten voorleggen in het tweede kwartaal, geholpen door de Wereldbeker voetbal. Twitter en Facebook blijven unieke bezoekers toevoegen. Hierdoor zullen ze sterker blijven groeien dan het gemiddelde in de industrie, zegt Youssef Squali van comScore.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 24 augustus 2014

Dorothy’s Silver Shoes, of het opnieuw monetariseren van de Silver Dollar van de USA

Waarom zouden we niet opnieuw de Silver Dollar tot geld (wettig betaalmiddel) maken? Dit zou de 'silver dollar' en haar bijkomstige zilveren munten in circulatie kunnen brengen naast de FRNs - 'Federal Reserve Notes'. Er zijn een aantal redenen te bedenken die deze actie mogelijk maken en er is er slechts ëën die als een onbelangrijk materieel obstakel kan worden beschouwd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 24 augustus 2014

TA Special: krijgt olie een langetermijnkoopsignaal?

Het is moeilijk te geloven: ondanks alle geopolitieke spanningen in energiegevoelige regio’s (Oekraïne, Midden-Oosten) geeft de olieprijs geen krimp. Zou de vertragende economische groei op wereldvlak de oorzaak zijn dat het olievraag (en dus de prijs) afneemt ? Dit soort van speculaties laten we aan economisten over. Als technische analisten denken we dat het antwoord te vinden is, in het langetermijnverkoopsignaal van de MACD-indicator in 2012 (zie verder). Tot op heden is deze indicator nog geen nieuw koopsignaal gegeven waardoor de olieprijs (we refereren hier naar de Brent olie, de grafiek van de Amerikaanse WTI ziet er hetzelfde uit) in een dalende trend blijft zitten.

Niettemin lijkt er op de daggrafiek potentieel voor een trendommekeer te bestaan. Als we vandaar naar een beter technisch beeld op de week- en maandgrafieken kunnen gaan, mogen we ons in de komende maanden aan een koopsignaal op lange termijn verwachten en loont het om van een short- naar een longpositie te gaan. In de volgende grafieken een overzicht van het technisch beeld van de olieprijs.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 24 augustus 2014

Voormalige mafia baas: ‘ Koop fysiek goud ‘

Michael Franzese, een voormalige maffiabaas uit New York zei tegen de economische nieuwszender CNBC vorige week het volgende, “De aandelenmarkt is momenteel een zeepbel die gaat barsten op een bepaald punt en wanneer dit plaatsvindt, maak dan je borst maar nat“.

Bankiers zijn niet te vertrouwen Een andere reden om niet meer in aandelen te zitten is volgens hem de corrupte bankiers. Franzese: “Ik heb een heleboel dingen gedaan met mensen die werken op Wall Street en heel veel jongens zijn echt niet te vertrouwen. Ik hou niet er niet van als andere mensen niet goed zorgen voor mijn geld.”.