Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 20326 tot 20330
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 22 juni 2014

Longread: De rush naar fysiek goud

De crash van de goudmarkt zal gepaard gaan met een crash van de goudprijs, omdat de papieren claims tegen een discount verhandeld zullen worden ten opzichte van het fysieke metaal. Op dit moment is de prijs van papiergoud nog leidend voor de fysieke goudmarkt, maar als we 'Friend of Another' moeten geloven zal dat niet voor altijd zo blijven.

Bron: theguardian.com
Geplaatst: zondag 22 juni 2014

Tienduizenden protesteren in Londen tegen bezuinigingsmaatregelen

An estimated 50,000 people marched from the BBC's New Broadcasting House in central London to Westminster.

Tens of thousands of people marched through central London on Saturday afternoon in protest at austerity measures introduced by the coalition government. The demonstrators gathered before the Houses of Parliament, where they were addressed by speakers, including comedians Russell Brand and Mark Steel.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: zondag 22 juni 2014

25 – 30% van de totale wereldrijkdom is verborgen op Belastingparadijzen

Volgens een officiële schatting is 25 – 30% van de totale wereldrijkdom verborgen op Belastingparadijzen. Onderzoek van het Tax Justice Netwerk heeft berekend dat zoveel als 20 Biljoen Euros (is Trillion in het engels: 20.000.000.000.000 €) uit de maatschappij weggedraineerd kan zijn en verstopt voor de rest van de wereld (“Wealth doesn’t trickle down, it just floods offshore”)

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 22 juni 2014

Wall Street zet recordjacht rustig door

De aanhoudende overnamekoorts in de farmaceutische sector en optimisme over de economische groei hielpen de graadmeters verder omhoog, waardoor de Dow Jones en de S&P 500 nieuwe recordhoogtes bereikten.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent in de plus op 16.947,08 punten. De brede S&P 500 steeg eveneens 0,2 procent, tot 1962,87 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot met 4.368,04 punten ook 0,2 procent boven de slotstand van donderdag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 22 juni 2014

Kees De Kort: “Europa pakt crisis al vijf jaar verkeerd aan”

Uit onderzoek van het Europees Parlement blijkt dat de lidstaten van de Europese Unie hun eigen adviezen massaal negeren. “Daarom komen hervormingen niet van de grond”, zegt macro-econoom Kees De Kort in een column voor de het raditiostation BNR, dat gespecialiseerd is in businessnieuws. “Als je die adviezen wilt opvolgen, moet je hoogstwaarschijnlijk gevestigde belangen aanpakken. Dan moet je dingen gaan hervormen, herstructureren.” Daar zijn mensen tegen, zegt De Kort. “Want dat betekent dat je als land impopulaire maatregelen moet nemen.”