Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 20326 tot 20330
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 juli 2014

Oekraïense economie gaat verder achteruit

Het IMF verwacht dat de Oekraïense economie dit jaar met 6,5 procent krimpt, waar eerder werd gerekend op een min van 5 procent.

Om aan de voorwaarden voor de noodkredieten van het IMF te voldoen heeft de Oekraïense regering onder meer beloofd extra bezuinigingen door te voeren. Op basis van die belofte mag het land naar verwachting rekenen op een lening van circa 1,4 miljard dollar. In totaal is Oekraïne voor zo'n 17 miljard dollar aan noodleningen toegezegd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 juli 2014

Olieprijzen in stijgende lijn na vliegtuigramp

De olieprijzen zitten vanochtend, daags na de crash van de Boeing van Malaysian Airlines in Oekraïne, in stijgende lijn. De toenemende geopolitieke spanning rond Oekraïne alsook het escalerende conflict in de Gazastrook lijken de olieprijzen onder druk te zetten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 18 juli 2014

Column Kees de Kort | Waarschijnlijk worden we voorzichtiger

Het grote verhaal over de financiële markten was tot voor kort de weigering om te geloven dat er wel eens iets mis zou kunnen gaan, zegt BNR’s Kees de Kort. “Er werd niet gekeken naar Portugal, er werd niet gekeken naar de emerging markets en met Oekraïne kwam het ook allemaal wel goed."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 juli 2014

Steeds meer handel met opkomende markten

De goederenexport naar snel groeiende economieën stijgt al jaren harder dan de export naar Europese landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 juli 2014

Zal Rusland de Petrodollar de doodsteek geven?

Zal Rusland de Petrodollar de doodsteek geven? Als ze konden zouden ze het onmiddellijk doen. De-Dollarization is namelijk het nieuwe woord dat de markten onlangs hebben leren kennen. De Russische regering is uiteraard niet te spreken over de sancties die het westen op aandringen van de U.S. heeft aangekondigd.

President Barack Obama heeft opnieuw krasse talen gesproken, iets waar hij overigens bijzonder goed in is. Bovendien heeft hij de Russen een aantal speldenprikjes gegeven zonder daarbij te ver te durven gaan. Obama beseft drommels goed dat Duitsland zich zal weren als een duivel in een wijwatervat wanneer te harde sancties tegen Rusland getroffen zouden worden.

Duitse bedrijven doen namelijk op grote schaal zaken met Russische bedrijven en ze willen in geen geval dit deel van hun omzet kwijtspelen. Dus zal Duitsland uit alle macht op de rem gaan staan wanneer de Amerikanen de sancties tegen Moskou te ver willen drijven. Gek zijn de Duitsers namelijk niet.