Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 20336 tot 20340
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Goud is geen belegging

De bescherming die goud biedt in een valutacrisis komt alleen ten goede aan diegene die het metaal fysiek bezitten en niet aan de beleggers die steeds in en uit papieren derivaten van goud stappen. Waar de beleggers op jagen zijn de korte termijn winsten in dollars, terwijl ze de bescherming van goudbezit uit handen geven. Deze beleggers zullen op een dag teleurgesteld worden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Neerhalen MH17 blijft waarschijnlijk zonder gevolgen

Het is te hopen dat de wereld door de aanslag op MH17 in Oekraïne tot het besef komt dat het zo niet verder kan. Misschien is deze tragedie van ongekende omvang de daadwerkelijk aanzet voor partijen om nu toch echt om tafel te gaan. Het zou het de opstandelingen gemakkelijker moeten maken concessies te doen, zo schrijft Cor Wijtvliet in zijn laatste column.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Analisten waarschuwen voor een nieuwe shutdown

[...]

Dat is ook de reden waarom diverse analisten nu al beginnen te waarschuwen voor een mogelijke nieuwe shutdown later dit jaar. Deze shutdown kan weer het gevolg van de machtsstrijd tussen de democraten en de republikeinen zijn.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Productie goudmijnen daalt, is Peak Gold bereikt?

De laatste jaren is het aantal nieuwe ontdekkingen van ondergrondse goudreserves sterk afgenomen. Sinds 1999 werd er 1,84 miljard troy ounce uit de mijnen gehaald, veel meer dan wat er aan nieuwe ontdekkingen heeft plaatsgevonden. Dat betekent dat de productie over een aantal jaren waarschijnlijk verder zal dalen. Of dat gevolgen heeft voor de goudprijs? Er is meer dan genoeg goud in de wereld, ongeveer 180.000 ton.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Spanningen

Door het neerhalen van het vliegtuig van Malaysia Airlines afgelopen donderdag en de toenemende spanningen rondom Israël, hebben aandelenmarkten het te verduren gekregen en hebben goud en zilver aan terrein gewonnen. Even na het verschrikkelijke voorval in de Oekraïne steeg de goudprijs met € 400 per kilo. Het voorval wekte wereldwijd woede en onbegrip. Ook hoe er ter plaatse met het incident wordt omgegaan lijdt tot grote boosheid. Intussen hebben veel beleggers weer hun winst gepakt en zijn goud en zilver weer iets gezakt, maar goud noteert nog steeds boven $ 1300 per ounce.

[...]