Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 20336 tot 20340
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Prijzen voor aardgas zijn klaar om te stijgen

Op de energiemarkten viel in de afgelopen maanden weinig te beleven, tenminste toch niet wanneer we naar de oliemarkt keken. De olieprijzen bewegen in een relatief nauwe trading range en het lijkt onwaarschijnlijk dat daar op korte of middellange termijn verandering in zal komen.

Er spelen namelijk verschillende factoren in op de olieprijs en die houden elkaar min of meer in evenwicht. Er is de ontdekking van grote voorraden aan schaalolie en –gas op het Amerikaans grondgebied, maar daar staat dan weer de onrust in het Midden-Oosten tegenover. Per saldo verandert er dus niet zo veel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Dekkingsgraad pensioenfondsen hoogste in drie jaar

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen lag in mei op 112 procent, de hoogste stand sinds april 2011. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

De Fed weet het niet meer

Janet Yellen, voorzitter van de centrale bank van Amerika, heeft er voor gekozen om het stimuleringsbeleid opnieuw met 10 miljard dollar af te bouwen. Door deze beslissing beschikt het stimuleringsbeleid op dit moment nog over 35 miljard dollar. Toch werd deze beslissing goed ontvangen op de beurzen. Dit kwam vooral door de woorden van Janet Yellen die ze uitspraak.

Dat het stimuleringsbeleid verder afgebouwd zou worden was voor iedereen al wel zekerheid. Deze beslissing zorgde daarom ook voor weinig rumoer. De beleggers waren vooral tevreden met de woorden die Janet Yellen uitspraak. Zij wees ons erop dat de Amerikaanse rente nog een langere tijd ongewijzigd zal blijven. En uiteraard zorgde deze woorden voor een euforische stemming op de beurzen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Column Kees de Kort | Aaien, praten en overleggen

Het beleidstoezicht in Brussel is vooral een papieren tijger, blijkt uit onderzoek van het Europees Parlement. EU-lidstaten negeren massaal hun eigen adviezen. "Daarom komen hervormingen niet van de grond", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Beginnen de edelmetalen aan een nieuwe stierenmarkt ?

Meester technisch analist Peter L. Brandt ziet de edelmetalen in een duidelijke bodemvorming die het begin kunnen inluiden van een nieuwe stierenmarkt. De bodempatronen zijn nog niet volledig voltooid, maar met de forse stijging van gisteren neemt de kans fors toe.

Goud is bezig met een duidelijk hoofd-en-schouder formatie waarbij het nu bouwt aan de rechter schouder. De goudprijs moet daarvoor wel boven $ 1.400 sluiten op weekbasis om het patroon af te ronden. Dit zou dan een duidelijk signaal zijn dat de nieuwe stierenmarkt van start is gegaan. $ 2.400 per ounce wordt dan het volgende doel.