Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 20341 tot 20345
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Opnieuw een losse flodder voor goud of zijn we eindelijk vertrokken (Kijk op de Week)

Ik was van plan om deze week eens duidelijk te maken wat het verschil is tussen nominale economische groei en reële economische groei én waarom overheden liever nominale dan reële groei hebben. Maar dat zal voor volgende week zijn want gisteren zette de goudprijs een prestatie neer om ‘U’ tegen te zeggen. Is dit een nieuwe losse flodder of zijn we eindelijk vertrokken voor een duurzaam herstel?

Begin dit jaar ging goud in alle stilte bijna tot $ 1.400 om daarna terug te vallen naar $ 1.300. Nadat een consolidatieperiode naar beneden werd doorbroken, leek dit het einde van het herstel. Opvallend genoeg bleef het in de financiële media behoorlijk stil, zelfs voor een prijsdaling – te stil. Dit wijst op een grote onverschilligheid op de markt – het kon de meeste analisten niet meer schelen, goud was passé – voorbij – schluss.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Vierde bank van Bulgarije onder supervisie na bankrun

The small, impoverished country of Bulgaria may not be in the Eurozone (even though its currency is pegged to the Euro), but it is in the European Union. Which is why we find it surprising that there has been relatively little mention that overnight the fourth largest Bulgarian bank, Corporate Commercial Bank (Corpbank) and which in recent weeks has made headlines due to the political exposure of one of its largest shareholders, was seized by the Bulgarian central bank following what Reuters reports was a run on the bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Nu ingrijpen, anders loopt het fout af met pensioenen

Als de nieuwe regering de volgende vijf jaar niet ingrijpt, dan blijft ons pensioensysteem niet overeind. Daarvoor waarschuwt professor Frank Vandenbroucke, in een vorig leven zelf nog minister van Pensioenen voor sp.a, in een interview morgen in Het Laatste Nieuws.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Prijzen voor aardgas zijn klaar om te stijgen

Op de energiemarkten viel in de afgelopen maanden weinig te beleven, tenminste toch niet wanneer we naar de oliemarkt keken. De olieprijzen bewegen in een relatief nauwe trading range en het lijkt onwaarschijnlijk dat daar op korte of middellange termijn verandering in zal komen.

Er spelen namelijk verschillende factoren in op de olieprijs en die houden elkaar min of meer in evenwicht. Er is de ontdekking van grote voorraden aan schaalolie en –gas op het Amerikaans grondgebied, maar daar staat dan weer de onrust in het Midden-Oosten tegenover. Per saldo verandert er dus niet zo veel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Dekkingsgraad pensioenfondsen hoogste in drie jaar

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen lag in mei op 112 procent, de hoogste stand sinds april 2011.