Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 20346 tot 20350
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 21 juli 2014

Russisch staalbedrijf bevestigt vertrek uit VS

De fabrieken worden verkocht aan Steel Dynamics en AK Steel Holding. Daarbij neemt Steel Dynamics de fabriek van Severstal over in Columbus, Mississippi, en koopt AK Steel de faciliteit in Dearborn in de staat Michigan.

Severstal staat onder leiding van de Russische miljardair Alexei Mordashov. Het vertrek van Severstal uit de VS valt samen met de toenemende spanningen tussen het Westen en Rusland over de crisis in Oekraïne. Mordashov en Severstal staan niet op de lijst van Amerikaanse en Europese sancties tegen Rusland.

Bron: Goldrepublic
Geplaatst: maandag 21 juli 2014

Goudprijs stijgt vanwege geopolitieke onrust na vliegtuigramp

Het nieuws omtrent vlucht MH-17 van Malaysia Airlines is vreselijk. En dat is een understatement. Wat en vooral waarom het precies gebeurd is, laat op dit moment nog gissen. Maar niet voor niets heeft de vliegtuigramp in Oekraïne een ware schokgolf door de financiële markten gejaagd waardoor de goudprijs een boost kreeg. De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend waarbij het opnieuw de financials zijn die zwak op koers lagen.

[...]

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: maandag 21 juli 2014

BRICS-landen vormen politieke alliantie, het doel: Een nieuw financieel systeem

De hegemonie van de Amerikaanse dollar begint in steeds sneller tempo te verdwijnen, nu de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft aangekondigd dat de BRICS landen (Brazilië, Rusland, India, China, Zuid Afrika) er helemaal klaar voor zijn om een nieuwe politieke alliantie te vormen, die een machtige vuist kan maken tegen het Westen. De BRICS-landen willen hun invloed in de G20 gaan gebruiken om het wereldwijde financiële systeem te hervormen.

Bron: beursplaza.com
Geplaatst: zondag 20 juli 2014

Nieuwe bankencrisis? Spanje introduceert spaargeldbelasting ; rest EU volgt!

Volledig bericht: Spaanse staatsschuld gestegen naar record van ? 1 biljoen, verdubbeling in slechts 7 jaar tijd ? Griekenland is na alle ?reddingen? nog steeds bankroet en heeft w??r miljarden nodig

Op Europese schaal is de Portugese Banco Espirito Santo, waarvan de moedermaatschappij het faillissement heeft aangevraagd, met 0,3% van de tegoeden weliswaar niet groot, maar een crash kan door ??n klein dominosteentje in gang worden gezet.

Te midden van mogelijk een beginnende nieuwe Europese bankencrisis heeft Spanje als eerste Europees land het IMF-voorstel voor de invoering van een spaargeldbelasting omgezet in beleid. Doel van deze dwangbijdrage is de spaarders op te laten draaien voor de veel te hoge staatsschulden. De rest van de EU zal naar alle waarschijnlijkheid volgen. Iedereen die dus een appeltje voor de dorst heeft aangelegd, zal daarvoor worden gestraft.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 20 juli 2014

'Groot Brits onderzoek naar valutafraude'

Op de valutamarkt wordt dagelijks 5,3 biljoen dollar (3,9 biljoen euro) verhandeld. Het is daarmee de grootste markt in het financiële systeem, maar ook een van de minst gereguleerde. Ongeveer 40 procent van de valutahandel vindt plaats in Londen.